מסחרית עם מנוע של R1 ?!?

SENDA

New member
אם זה נכון

ואני צריך לברר את זה אז צודקים. מה שכן חייבים לציין שהגבולות בין קטנועים לאופנועים נמתחים וכבר מאוד לא ברורים. יום אחד אולי יהיו רק קטנועים שיעשו בדיוק מה שהאופנועים עושים כיום. אפילו שיש עוד הרבה זמן.

natla

New member
ישנו הבדל נוסף חשוב...

השלדה! השלדה של קטנוע ואופנוע היא לא אותו הדבר. בעוד שבקטנועים המנוע מעוגן לזרוע האחורית באופנוע המנוע מעוגן למרכז השלדה ולא לזרוע האחורית!

לא...בTMAX של ימהה

המנוע ל-א יושב על הזרוע האחורית אלא מעוגן לשלדה עצמה...והוא עדיין קטנוע.. אלפרד נתן פעם את ההגדרה הנכונה ביותר לדעתי (לא לפי חוקים אלא לפי היגיון) - בקטנוע אתה יכול לגעת עם הברכיים זו בזו..

SENDA

New member
בדיוק רציתי לתת את דוגמת ה TMAX

צריכים לעשות קריטריונים מדוייקים יותר לפי דעתי. אבל בינתיים ההגדרה של אלפרד היא הכי הגיונית. יאלה חייב לזוז I WILL BE BACK ניב

איילR

New member
ש בעיה עם הגדרת הTMAX

לכן יש לי הגדרה חדשה - קפנומטי
או SCOOTBIKOMATIC אופנוע - מנוע + ואריאטור מעוגנים לשילדה. שילדה ומיתלים "אופנועיים" קטנוע - גלגלים 14 צורה קטנועית אוטומטי - פשוטו כמשמעו.

הגדרת הצמדת הבירכיים בעייתית..

והיא גם הועלתה בדיון הקודם, שכן יש קטנועים בהם לא ניתן להצמיד את הבירכיים. הגדרת נושא השילדה גם כן לא תופסת- ראו מקרה T מקס והג´ילרה שיובא.. והגדרה עפ"י גיר גם כן לא תופסת - ראו מקרה ג´ילרה DNA ( בתמונה) עם מע´ ה- CVT, או אופנועי הסופרבייק של דוקאטי.. בקיצור- כנראה שבנתיים ההגדרה ההגיונית ביותר היא קוטר הצמיגים ( וסביר להניח שגם לה יש סייגים) בוקר טוב אייל

אין שום בעייתיות..

גם 50 סמ"ק יכול להיות אופנוע.. והDNA הוא אופנוע לכל דבר.. בדיוק כמו שהRS50 של אפריליה הוא אופנוע ואחיו הSR50 הוא קטנוע.. וכך גם לגבי הGPR של דרבי (אופנוע) והפרדטור (גם של דרבי) - קטנוע.. וגם בעבר - הסופר סיטי או הפרימה של קאג´יבה היה אופנוע וגם הTS של סוזוקי או הDT של ימהה הם אופנועים..הTMAX הוא קטנוע וכך גם הסילבר ווינג.. לא מבין את הבעייתיות..

תודה רבה לnatla !

פחחח...גולד ווינג קטנוע.. סנדה - נראה לי שנכנסת לויכוח/דיון מיותר- הגולד ווינג בכלל לא היה נושא הדיון (המאוד הזוי ומנותק ואפילו קצת מיותר) הזה.. וברקאללה , הבנת את הטעות שנעשתה ? חיברת בין השם גולד ווינג וסילבר ווינג לאותו דבר...ועוד האשמת אותי שאני טועה..

barakhalla

New member
לאחר בירורים...

הנושא שנוי במחלוקת גם בעולם בארץ לפי מה שאני רואה התשובה חד משמעית - אופנוע... חרשתי אתרים למצוא סוף סוף תשובה בחלקם הוא מוגדר ככקטנוע (כמו בקישור ההוא...) ובחלקם ככלי "תיור" הגלגלים באמת גדולים לקטנוע 16 ו 18 אינץ´... והמספרים האדירים של ביצועי המנוע גורמים לך לחשוב... אך... אני עדיין לא משוכנע סופית לגבי ההגדרה אם כי בארץ הוא חד משמעית אופנוע.

תגיד...

לא תכנע...אה ?
הבנדיט 1200 שלי...אופנוע או קטנוע ? (כי יש לו את אותם גלגלים כמו לגולד ווינג ואלי אף קטנים יותר..) מה שכן , הגלגלים שלו יותר גדולים משל קטנוע הסילבר ווינג של הונדה

barakhalla

New member
תראה... תשמע...

אתה בעצמך רואה שהנושא שנוי במחלוקת מה לעשות הונדה הצליחו לעשות הכלאה מוזרה... ובזאת מסתיים הויכוח (אם היה...)

אל תכניס לי מילים שלא אמרתי..

רק אתה טענת שהיה קטנוע גדול יותר מ600 סמ"ק של הסילבר ווינג (ושמוטו טועים כשהגדירו אותו הראשון בהיסטוריה) ורק אתה וSENDA כיניתם את הגולד ווינג - קטנוע. מלכתחילה טענתי שהוויכוח הדגש| הזה מיותר.. הויכוח על איך מגדירים אופנוע או קטנוע - לא שייך במקרה הזה וסנדה סתם (לדעתי האישית) עשה קישור בין הדברים.. בברכה , כRובי שעדיין חושב שאתה מנסה להתנער מהחיבור שעשית בשגגה לגולד ווינג ולסילבר ווינג ומנסה לנער את הטעות לכיווני.

amir_z

New member
ההגדרה נכונה

ההבדל ביו קטנוע לאופנוע (לפחות לפי החוק בארץ) היא גודל הגלגלים ואכן זו הסיבה שגולד ווינג הוא אופנוע

SENDA

New member
אופס ../images/Emo9.gif ../images/Emo15.gif

משום מה חשבתי שלגולד יש גלגלים קטנים יותר. טעות טעיתי. לפחות מצאנו את ההבדל בין קטנועים לאופנועים סוף סוף

amir_z

New member
אני לא חושב שזה משנה

עד כמה שידוע לי, זו הגדרת החוק וממנה נובע המכס המוטל על אופנועים/קטנועים בארץ. אני לא טוען שזו ההגדרה הנכונה אלא החוקית

למעלה