מסוק S H U T T L E למכירה

isosceles

New member
מסוק S H U T T L E למכירה

מסוק למתחילים של Hirobo קל להטסה. מנוע 32 O.S. ג´ירו מכני 4 סרווים + סרוו שבא עם הגי´רו המחיר הוא 1600 שקל צריך להוסיף מערכת 6 ערוצים ומעלה תשאירו לי הודעות בפלאפון 053-735577 ואני אחזור אליכם בברכה עומר ראובני

poziman

New member
הבנתי שהמסוק לא טוב בשביל

טיסות 3d, ויש מסוקים למתחילים שמסוגלים לעשות גם את זה ויותר שווה לקנות אותם. כי אפשר להתקדם איתם. אני אישית מתחיל ומתעניין לקנות, הייתי רוצה לדעת אם כדאי.

Matan G

New member
תראה..

אני לא מטיס מסוקים אבל בו נעבור שניה לטיסנים.. נגיד שאתה מתחיל, מה תקנה? - טריינר למתחילים או טיסן 3D עצבני? הטריינר הוא יותר זול פשוט יותר דורש תחזוקה נמוכה יותר קל לתיקון לעומת זאת יש לך את ה 3D שדורש רמה מקצועית יותר בהטסה, יקר יותר ודורש תחזוקה גבוהה (ברוב המקרים) זאת לפחות דעתי.. כל אחד עם בדעתו.. מתן

ggaziv

New member
אבל במסוקים זה לא ככה

אתה יכול לקנות ישר את המסוק הכי טוב בעולם ובעל הביצועים הכי טובים בעולם ופשוט לתת לו תגובות יותר עדינות ולכוון אותו ככה שהוא מותאם ללימוד... אין דבר כזה "מסוק טריינר"... חוץ מזה שאתה יכול לקנות מסוק עם ביצועים גבוהים וגם זול מאוד כמו הרפטור לדוגמא... הוא יכול לתפקד בתור מסוק כבד ואיטי אם תכוון אותו ככה אבל בניגוד להרבה אחרים אפשר גם לכוון אותו שיהיה חריף וקליל. הייתי אומר ששווה לך לקנות מסוק אקסל אבל הבעיה היחידה איתו היא שהוא יקר ושכל מכה קטנה תעלה לך הון... זה לא כמו טיסנים שמטיסים טריינר ומתקדמים בטיסנים, יש אנשים שמתחילים מסוקים עם Futura. גיא

גיא צודק...

גיא קבל חיזוק חיובי על ההודעה הנ"ל.
יפה שמישהו מתחיל בתחום כבר מבין עניין - כל הכבוד. בהצלחה בהמשך, ליאור.

הסברים לכל המתלבטים...

אז ככה , העניין הוא כזה : אין דבר כזה מסוק טוב במיוחד למתחילים , והסיבה היא פשוטה : כל המסוקים היום בשוק מרחפים יפה - לכן כולם טובים למתחילים (קרי - מתחילים עוסקים בלימוד ריחוף). אם כן מה עושה מסוק טוב יותר למתחילים ? ה- SETUP שלו - ז"א - כל מסוק יכול להיות אירובטי במהותו (קרי-לגלגל מהר וכ´ו) אם שמים לו פדלים מתאימים ואולי עוד שיפור או שניים , אבל יש מסוקים שלא יעמדו בהטסה אירובטית קשה (נקסוס,שאטל מהדגמים הפשוטים,קונספט ועוד). לכן המסוק המדובר הנ"ל (שאטל Z) וכל מסוק אחר כיום יתאימו יופי למתחילים. הבעיה היא בסגנון הטסה מתקדם (אירובטיקה וכ´ו) - פה כבר צריך לעשות סלקציה - כמעט לכל מסוק היום בשוק יש את היכולות התאורטיות (ואני מדגיש תיאורטיות- קרי טווח פיטץ´ מספק וכ´ו) לטוס אירובטיקה (חוץ מאולי נקסוס ושאטלים פשוטים למיניהם). מה שאומר שכל מסוק יכול תיאורטית ומעשית לבצע אירובטיקה - אם כך מה ההבדל בין מסוק שמתאים לאירובטיקה לאחד שלא מתאים ? במילה אחת - עמידות ! בוא ניקח את הנקסוס לדוגמה , מנסיון (היה לי נקסוס) לאחר מאמץ רב ניתן להגיע איתו לכיוון של אירובטיקה בסיסית , אך מפני שהוא בנוי מחלקי פלסטיק לא ממוסבים הבלאי בטיסות אירובטיות עם מסוק זה רב מאוד , אני הטסתי אירובטיקה תקופה לא ארוכה עם שלי והוא התחיל להיות מידלדל ולעשות רעשים מוזרים מכיוון המכניקה... ניקח לעומתו את הרפטור 30 לדוגמה (שאני מטיס כרגע) - מסוק שכולו ממוסב , הדוק ומדויק (ואפילו עולה בערך אותו מחיר) שהוא מסוק שיעודו הוא אירובטיקה. כמו שהסברתי מסוק זה מעולה למתחילים בגלל יכולות ריחוף יציבות ומרשימות , אך יכול גם לבצע אירובטיקה ברמה הגבוהה ביותר. במקרה המדובר ספציפית , מסוק השאטל אכן יכול לשמש מתחילים במלאה , אך לא רצוי להתקדם איתו לאירובטיקה כבדה , מהמגבלה המכנית. כמו כן ההשוואה לטיסני טריינר ו- 3D אינה נכונה משום שטיסן 3D יותר מסובך להטיס מטריינר ובמסוקים אין כך הדבר כמו שכבר הסברתי. אז זהו , אני מקווה שכיסיתי לכולם את הפער ההסברי בנושא הנ"ל , וחוץ מזה התעייפו לי הידיים כבר... בברכה, ליאור.

poziman

New member
צודק. אבל

אם יש מסוקים כמו הרפטור, שהוא טריינר שמסוגל להגיע לביצועים גבוהים, אז למה לא הוא, שני מסוקים במחיר של אחד. או מסוק 60, שהוא יציב מאוד, ועושה תרגילי ארובטיקה, אבל יקר.... גם אני לא מבין גדול, אני רק מתעניין ורוצה להכנס לתחום המסוקים, אז קחו את דברי בערבון מוגבל, ואם יש הערות, תקונים, אנא כתבו, הם יתקבלו בברכה, ויעזרו לי מאוד.

poziman

New member
פשוט כתבתי את שלי תוך כדי שאתה כתבת

את שלך ולכן לא ראיתי מצטער

Yakirg

New member
יש רק עוד נושא אחד ...

ליאור, שכחת רק נקודה אחת קטנה בבחירת מסוק ... המחיר! טייס מתחיל קרוב לוודאי יאלץ לתקן את המסוק שלו כמה פעמים. כך שמסוק למתחילים צריך גם להיות זול! לדעתי, הראפטור הוא המסוק הטוב ביותר ללמוד להטיס ולהתקדם אחר-כך ... ביי.

ggaziv

New member
מה כבר יכלה להיות הטעות בדיוק????

השורש בנוי חזק וההתקפלות הייתה אחריו. לכנף לא היה פיתול ושום בעיה דומה. חרא של טיסן. גיא

מסוק למתחילים

לדעתי הכי כדאי לקנות אקסל 30 מסוק 30 שמתנהג כמו מסוק 60 עם מרכיבים לו מנוע 46 המסוק אמין ביותר ולא מתפרק באוויר וזמינות חלקי החילוף שלו היא הכי טובה בארץ והשירות של היבואן הוא ללא תחרות. אני קניתי אקסל 30 ויצא לי יותר זול לאורך זמן. ואני מאמין שאין סיבה שהוא יתרסק אם אני לא אעשה איתו שטויות. בברכה יוני שריג

ggaziv

New member
ואני בטוח שזה כיף

להטיס כשאתה לחוץ מכל פניה מהירה שעלולה לעלות לך ביוקר... אני מעדיף לעשות שטויות עם מסוק מבלי לפחד מאשר למות מפחד ולא לעשות שטויות... אחרי הכל הפחד הורס את כל הכיף. ריסוק של אקסל יעלה לך פי כמה וכמה משל רפטור. הרווח הזה של הזילות ברפטור הוא אדיר!!! למרות שאולי תצטרך להחליף פה ושם חלקים שהם זולים מידי ולא תצטרך באקסל. דבר נוסף, פחד מונע התקדמות. ככל שתעיז יותר, תתקדם יותר, תהנה יותר ותצליח יותר אפילו אם זה כרוך בריסוק. קניית מסוק כמו אקסל הורסת את כל התהליך החיובי הזה אלא אם אתה מליונר ויכול להרשות לעצמך. גיא

אני מסכים עם גיא.

ולכן היום אני מטיס רפטור ולא אקסל (מה שהטסתי בעבר). אבל שיהיה ברור - טיסה של אקסל היא ברמה אחרת מטיסה של רפטור מבחינת "אצילות" - צריך להרגיש בשביל להבין. בנוסף המכניקה של אקסל עמידה ואמינה ביותר ! אבל אני בינתיים מעדיף את יתרון העלות הנמוכה. בברכה, ליאור.

בקשר לפחד...

אני לא מרגיש פחד עם האקסל ולהיפך בגלל היציבות שלו אני בכלל לא פוחד להטיס אותו וגם למדתי להטיס אותו לבד בגינה כך שלדעתי אין בכלל את העניין של הפחד שמגביל אותך. הטסה של אקסל נותנת הרבה יותר ביטחון מאשר נקסוס (לא הטסתי רפטור כך שאני לא יודע איך הוא טס). ואני עדיין טוען שאם לא עושים שטויות אין סיבה לרסק בברכה יוני שריג

למעלה