מסוק רועד!

guyp2

New member
מסוק רועד!

מסוק חדש (אחרי כמה נפילות בבית..) מסין. Alloy Series אחרי שאני מגביר את המהירות מעט (בדיוק במהירות שהוא צריך כדאי להמריא) מתחילות רעידות מוזרות.. מה לבדוק? ואיך..? נראה לי שהבעיה דיי נפוצה.. האם יש צורך להעלות וידאו..?

sumerfield

New member
כמעט בטוח שעפה לך

המשקולת מהמוט הזה שנמצא מעל לפרופלורים...

משקולת לא יכולה לעוף כך סתם

לעומת זאת, יש אין ספור תקלות שיכולות לגרום לרעידות כמעט בלתי אפשרי לפתור זאת דרך כאן מציע שתיגש לחנות טיסנים או למישהו שמבין נ.ב תבדוק שהלינק שתופס את הפלייבר (מוט מעל הלהבים) לא השתחרר ממקומו

sumerfield

New member
תביט בעיון בתמונה

ותבין לבד שבמסוקים מהסוג הזה, אין צורך בכשרון מיוחד על מנת להעיף את המשקולת. תאור הרעידות המתגברות עם התאוצה, מתאים בדיוק לבעיה. (ומסופקני אם בחנות טיסנים מישו יבין (או יותר נכון, ירצה להבין) במסוק צעצוע כזה)

בהחלט !

מנסיון אישי כשהפלייבר פוגע במשהו במהירות הוא ניסדק ואז המשקולת עפה ... במזל לא לעין ... אני לא יודע אם זאת הבעיה, אבל זה בהחלט אפשרי. עוד משהו שיכול להיות זה הציר שעליו נעים הלהבים העליונים עלול להשבר ואז הדסקה העליונה לא יציבה ...

sumerfield

New member
לוקח את מילותי חזרה....

הבטתי בעצמי בתמונה, ואכן הלינק השמאלי של הפלייבר חסר. זה בהחלט יכול לגרום לרעידות...

Flat spin

New member
מיהרת מידי לקחת את מילותיך בחזרה

תסתכל היטב ותראה שהמשקולת מוסתרת ברובה ע"י הלהב, אבל ניתן עדיין להבחין בבירור בחלק קטן ממנה. לא זו הסיבה לרעידות

sumerfield

New member
לא מדוייק

רואים את הפלסטיק השחור שהוא בית המשקולת. בתוכו אמורה להיות משקולת ברזל, שלעיתים נוטה לעוף...

Flat spin

New member
לא סתם מדויק, אפילו מדויק מאד

אילו לא היתה שם משקולת, לא היה יכול להיות מצב שהצד ללא המשקולת יהיה הצד הנמוך.

guyp2

New member
צר לא לאכזב אותכם, וגם אותי.. אבל המסוק לא

רעד לפני כמה נפילות ולא הייתה שם שום משקולת.. הייתה רק אחת! (בכלל הייתי בטוח שככה הוא הגיע..) להעלות וידאו והכל יהיה ברור יותר? אני בטוח שתזהו את הרעש.. ונראה לי גם שגלגלי השיניים קצת עולים ויורדים תוך כדי סיבוב.. (כשמסובבים לאט רואים..)

Flat spin

New member
אין דבר מוזר יותר מאשר חלק סיבובי

בסל"ד גבוה שאיננו מאוזן בשלמות. שמא יוכל מישהו להסביר איך הדבר הזה מסתדר עם הגיון פשוט (שלא לדבר על פיזיקה בסיסית)?

דווקא זה כן קורה

שגג"ש ראשי במהירות איטית מסתובב עם שמיניות ... במסוק כזה, גם ציר הפלייבר יכול להשפיע אם הוא תפוס והפלייבר אינו נע עליו בחופשיות. גם שחיקה של שביב בקצה הלהב יכול להפר את האיזון ולהפריע. וכן סרטון יכול לעזור. אם זה TBA אז זה כניראה פלייבר או ציר של זוג להבים בודאות כמעט מלאה.

למעלה