מסוק או טיסן

• פותח הנושא the J
  • פורסם בתאריך

the J

New member
מסוק או טיסן

החלטתי שאני רוצה להתחיל לנסות להטיס, אני חושב שמסוקים זה הרבה יותר נחמד אבל כולם אומרים לי שזה הרבה יותר קשה, מה כדאי לבחור? כדאי להתחיל ישר עם מסוק?

אין בעיה בכלל..

להתחיל עם מסוק , לימדתי להטיס מסוקים לא מעט חניכים ללא כל ידע בטיסנים. אפשרי בהחלט , נכון שזה יותר קשה , אבל אפשרי בהחלט. בברכה, ליאור.

היום אפשר גם אחרת

היי, כמעט כל טיסנאי או מסוקאי יאמר לך שעדיף להתחיל עם טיסן, אבל!. מאז שיש סימולטורים ומסוקי פיקולו התמונה נראת אחרת. לא לכולנו יש את אותו הטעם ויש כאלו שטיסנים לא מעניינים אותם אבל מסוקים כן!. אז מה זה אומר שהם צריכים לסבול עם טיסן לפני שעוברים למסוק? התשובה היא לא!. אם תקנה מסוק חשמלי פיקולו ושלט לסימולטור ותוריד מהאינטרנט סימולטור. אתה יוצא בנזק של 3200 שקלים ואתה לומד להיות מסוקאי בכוחות עצמך. הסיבה העיקרית לכך שהפיקולו בנוי כך שאתה יכול ליפול איתו (מגובה נמוך) ולא יקרה כלום - ואם קרה משהו אז הנזק הוא עשרות שקלים בודדים אם בכלל. בברכה אבי ורטהיימר

the J

New member
אז... איך מתחילים?

איפה אפשר לקנות משהו כזה? המחיר שציינת, כולל גם שלט? תודה, the J

הבהרה

אני דיברתי על מסוקים גדולים עם מנועי דלק , לא על פיקולו - גם זה אפשרי בהחלט. בברכה, ליאור.

איך מתחילים...

העצה הראשונה שלי היא לקרוא את המאמרים שכתבתי עבוד מתחילים בלינק הבא: http://www.tisan.co.il/article/departments/Helicopters/Heli%20section.htm תרגיש חופשי להתעניין ולשאול בפורום אם משהו לא ברור , אשתדל לעזור. בברכה, ליאור.

tnitzani

New member
אין שום בעיה להתחיל ולהטיס מסוקים

אין כל בעיה להתחיל עם מסוקים שיטת ההטסה שונה לחלוטין בין טיסנים ומסוקים. אתה יכול ואפילו מומלץ להתחיל עם הסימולטור ואולי אפילו מסוק זול שמתאים למתחילים, הפיקולו אגב יכול להיות אופציה טובה חוץ מהעובדה שהוא לא יכול לעשות הרבה מעבר לריחוף (וזאת בגרסה הפשוטה שלו). צחי ניצני

הפיקולו כולל שלט במחיר שהוזכר

אם אתה מעוניין לראות את הביצועים של הפיקולו שלח לי את הכתובת שלך ואשלח לך הבייתה סרט הדגמה. בברכה אבי ורטהיימר

המלצה לא מבעל אינטרסים...

התחל עם טיסן. מסוק זה סיפור הרבה יותר יקר ויותר מסובך. עלות ריסוק עם מסוק יקרה עשרות אחוזים מזו שעם טיסן למתחילים. דוגמא: ריסוק בננה (טיסן למתחילים) יכול לעלות מקסימום 100 ש"ח(קצת בלזה וציפוי) ריסוק עם מסוק (האלמנטרי ביותר) יעלה 500 ש"ח ויותר... במסוק יש הרבה חלקים נעים ואביזרים יקרים כגון ג´ירו שומר כיוון,סט להבים וכו שהם אביזרים מאוד עדינים. רק לשם דוגמא, קומבו של בננה הכולל הכל (שלט,מנוע,קיט ואביזרים נלווים) עולה כ 1500 ש"ח, כאשר רק שלט למסוק יעלה לך הסכום הזה...

ממש לא !

ראשית אינני בעל אינטרסים כלל וכלל במידה וזה לא היה ברור , אינני מוכר ציוד ואינני חנות - העצה שלי היא פשוט כמטיס ומדריך מסוקים. שנית, עם מסוק הרפטור שעליו המלצתי ריסוק יכול להיות גם פחות מ-100 ש"ח (להבים+צירים) , מה עוד שקיים CRASH KIT המכיל המון (!) חלקים בתוכו וניתן לקנותו ב-300 ש"ח בערך אני מאמין. שלישית , כ-90% מתהליך הלימוד יכול להתבצע בנוחות הסימולטור ללא נזק וללא סיכון (בדוק , זה עובד!). בקיצור העצה שלך מוטעית ולא נכונה (לדעתי) , ואני יודע שהוכח שאין בעיה ללמוד ישר על מסוק (אני הדרכתי הרבה שעשו זאת). הפיקולו הוא גם אפשרות נוספת... בברכה, ליאור.

jeblesh

New member
בננה?

אתה באמת חושב שבננה זה תיסן למתחילים? מי שרוצה תיסן "צעצועה" ולא חושב שהו יקבל סריתה אז צודק זה נחמד אבל מי שקונה תיסן רישון וקבר בחנות מיסתקל על אייזה סקייל או תיסן ארובתי? טוב טיסן זה כן פחות או יותר אבל בחיים שלי לא היתי קונה אחד קזה נכון זות האופציה החי זולה אבל שאני יחזור לחנות תיסנים וירצה תיסן שני הרמה שלי תיהיה הרבה יותר נמוחה ולא איהיה לי כלום מהתיסן הקודם חוץ מי סרבוים... בקיצור לתבח הרחוק תריינר סתנדרתי עדיף ואפילו יותר זול....

למעלה