מסוקרנת...

מסוקרנת...

גם לי יש תופעות שמזכירות לי OCD, למשל, כשאני מגבירה את הווליום בטלויזיה, יש למטה את הקווים והמספרים שמראים כמה העצמה, אני פשוט חייבת שזה יהיה על מספר שמתחלק ב5, למשל 10,15,20,25 וכו וכו. זה מפריע לי כשזה על מספרים כמו 13,22 ואחרים, ואני מיד משנה. אותו דבר לפעמים גם כשאני מתכננת את הזמן בשעון. דבר שני, אם אני חושבת, סתם במקרה, שאולי משהו קרה לאימא שלי או לחתול שלי או שנשבר משהו במטבח, אפילו שאני יודעת שאין סיבה שיקרה משהו, אני חייבת לקום לבדוק. או למשל אם החלון סגור ואני חושבת שאולי כדאי לפתוח אותו, אפילו אם החלטתי שאני עייפה מכדי לקום, אני חייבת לקום לפתוח אותו במחשבה שדווקא בגלל שהחלטתי להתעצל, לא יהיה מספיק אוויר בחדר ואני אחנק. דוגמא שלישית, אני תמיד חייבת לדפוק על עץ כנגד עין הרע (אני די מאמינה באמונות טפלות), אבל אפילו על דברים ממש טיפשים כמו אם חייזרים יתקפו את העולם או אם אני חושבת מזל שסבא וסבתא שלי לא מתו בשואה ולמרות שהשואה כבר נגמרה, מרגישה שאני חייבת לדפוק על עץ כדי לא לעשות עין הרע. אין לי מחשבות על חיידקים או פחדים שאפגע במישהו, גם לא טקסים (למרות שיש דברים שאני חייבת לעשות בצורה מסויימת). אני הולכת לפסיכולוגית (בגלל דברים אחרים) ושאלתי אותה לגבי זה, היא אמרה שזה לא OCD, אלא משהו שנובע, למשל, מהפחד שלי מאסונות פתאומיים, כי אבא שלי מת בפתאומיות כשהייתי קטנה. בכל זאת קשה לי להשתכנע... מה אתם חושבים?
 
שכחתי להוסיף...

שהסיבה העיקרית שאני חושדת שיש בזה משהו מה OCD, היא בגלל שהדברים האלה מפריעים לי מאוד ואם לא אשנה את המספר/אקום לבדוק שהכל בסדר, ואנסה לגרש את המחשבה מהראש, זה ישגע אותי עוד יותר. ושכחתי עוד דוגמא חשובה (בחיי, יש הרבה :) ), אם אני שוכחת שנעלתי את הדלת, אני חייבת לחזור אפילו אחרי שיצאתי מהבניין כדי לבדוק אם באמת נעלתי, למרות שאני בד``כ נועלת אוטומטית כשאני יוצאת.
 

קורווין

New member
שלום ריבת חלב! ברוכה הבאה!

נשמע לי שיש לך משהו שבהחלט יכול להיות OCD... נשמע כמו OCD ברמה בינונית, כמו רובינו. ברוכה הבאה לפורום! סביר מאוד להניח שדיון שהתחיל לא מזמן לגבי עניין החוויות הטראומטיות כנקודת פריצה ל-OCD יעניין גם אותך, עניין אביך נשמע כמו חלק מהעניין, אולי הפסיכולוגית לא שמעה ממך על שאר הדברים? מה דעתך? את חושבת שעניין מותו של אביך קשור לעניין? מקווה לשמוע ממך בקרוב! קורווין.
 

עמית_

New member
היי לריבת החלב :)

זה באמת נשמע כמו OCD. עד כמה זה מטריד אותך כל יום ומפריע לך בתפקוד? יש לי שאלה - האם את מרגישה שהפסיכולוגית הזאת עוזרת לך בבעיות האחרות? כמה זמן את מטופלת אצלה? יש הרבה פסיכולוגים שלא מכירים לעומק את הבעיה ואת דרך הטיפול בה. לצורך הבעיה הזאת את צריכה פסיכולוג/ית שמטפל בשיטה התנהגותית-קוגניטיבית, שזאת השיטה הפסיכולוגית היחידה שנחשבת ליעילה לטיפול ב-OCD. שיהיה ברור - אני לא מציע לך לעזוב את הפסיכולוגית אם את מרוצה ממנה.
 
תודה על התגובות :)

התופעות הללו לא מפריעות בתפקוד היומיומי שלי כלל. הבחנתי שמשהו מוזר אצלי ובדיוק אז נתקלתי בפורום כאן ואף נבחנתי במבחן עצמי באתר שפורסם כאן על ידי אחד מחברי הפורום, והתוצאה הייתה שיש מקום לבדיקה. אני מטופלת אצל הפסיכולוגית שלי כבר שנתיים ומרוצה למדי מדרך הטיפול (מה אפשר לעשות שאי אפשר לפתור את כל הבעיות בחיים? :) ). סיפרתי לה על כל הדוגמאות שפירטתי כאן, אך היא אמרה שהן נובעות ממשהו אחר ולא מOCD, ושאינני צריכה טיפול תרופתי או להתמקד באופן מיוחד בהן, שכן בטיפול בין כה אנחנו נוגעות בעניינים שמטרידים אותי כגון מות אבי. התרשמתי שהיא מבינה בOCD, כי היא הסבירה לי שבאמת רוב ההפרעות הכפייתיות מושפעות מאירועים משמעותיים בחיים, וגם סיפרה לי על שיטת הטיפול בOCD שמשלבת טיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי כדי לבדוק מה המניע להתנהגות האובססיבית. אני לא בטוחה שהשתכנעתי לגמרי אך מצד שני זאת לא הפעם הראשונה שאני קוראת על איזו שהיא הפרעה או מחלה נפשית וחושבת שאולי יש לי אותה... כך שאולי אני סתם מגזימה. העניין הוא שהתופעות באמת לא משנות את אורח חיי בשום צורה.
 

קורווין

New member
אולי לא, אולי כן.

איזה סוג של מטפלת יש לך? פסיכודינאמית? קוגניטיבית? התנהגותית? אם התשובה היא א`, אז היא לא תודה שיש לך OCD פשוט כי אין לה את הכלים לטפל בך... כמה זמן זה כבר נמשך?
 
למעלה