מסובכת עם עצמי..

nav27

New member
מסובכת עם עצמי..

היי יש לי בעיה..קצת קשה לי להגדיר אותה..אני ככה כבר מלא זמן ולא הצלחתי לפתור אותה בעצמי.. אני פשוט לא מצליחה לקבל את עצמי..אני משווה את עצמי כל הזמן לאחרים:אני מרגישה טיפשה כשאנשים מסביבי חכמים יותר אני לא שלימה עם המראה שלי..לעולם.. איכשהוא נוצר מצב שעד שלא הוכחתי לאחרים שאני שווה משהו אני פשוט לא ירגיש את זה..וירגיש נחיתית..אם לא יגידו לי שאני יפה אני ישנא את עצמי..זה גורם לי להיות כ"כ חסרת בטחון..אני כל הזמן מנתחת את ההסתכלות של אנשים עלי(עכשיו בטח היא חושבת שאני כזאת וכ"ו) אני לא מצליחה להתמקד בעצמי ,במה שתכל"ס חלש אצלי ואני צריכה שיפור בו אלא כל הזמן דשה במה שלכאורה אני מייצגת..אני מרגישה בתחרות מתמדת וזה נעשה קשה מידי..ההתעסקות בלרצות עכשיו התחלתי בלימודים לתואר ראשון...נמצאים איתי כמה שהכרתי לפני..אני מרגישה כל הזמן צורך בלהוכיח את עצמי להם ,לשאר,גם למשפחה שלי.. מה לעשות??

נאב - הרקע האישי שלך הביא / גורם לתחושותייך

עם עצמך.כדי ליצור שינויים בדברים עמוקים נפשית ,יש לעבור תהליך טיפולי פסיכולוגי,בו תתמודדי עם הגורמים לתחושותייך (פחדים,תסכולים,ערך עצמי ירוד,חוסר ביטחון אישי...)ומשם תתחילי להמריא לתחושות חיוביות חדשות,תלמדי להתמודד טוב יותר עם תחושותייך ואף "לחסלן", ומשם גם תוכלי לפתוח לעצמך דפי חיים חדשים ומוצלחים יותר עם הישגים,תחושת ביטחון,יכולת התמודדות עם קשיים ועוד. בכמה אונברסיטאות קיימות קליניקות טיפוליות במחיר מופחת,או באמצעות קופ"ח,שם הקופה משתתפת בעלויות יחד איתך,או אצל מטפל פרטי.לכשתחליטי לעשות זאת ,תשובי הנה ונוכל לכוון אותך להבדלים בין המסגרות הטיפוליות השונות.בהצלחה.

גרא.

New member
nav27,לפי גילך,והתחלת הלימוד כרגע לתואר ראשון

אפשר להניח שלא שרתת בצבא,מן הסתם גם לא בשירות לאומי.ההמשך טבעי כביכול מלימודייך בבי"ס היישר לתוך האוניברסיטה יצר מצב שבו עד עתה לא התנסיית ממש במציאות היומיומית כמו שרות בצבא לבנות גילך,עבודה לחילופין,טיול לחו"ל וכדומה.אלה תקופות מורכבות יותר או פחות בחיים בהם ההתמודדות היומיומית וההתנסות בחלק לפחות מהחוויות האלה,בונות ומחזקות בהדרגה נקודות חולשה באישיות.יש הרבה יותר הזדמנויות להצלחה,אפשרויות ללמוד עם ומאחרים,ובעיקר יש זמן לגלות את היכולות והכוחות הפנימיים שיש בך.תמונת רגשי הנחיתות,וחוסר הבטחון שעת חשה,זה המניע שלך לרצות להוכיח לעצמך ולמשפחתך שאת שווה ויכולה להצליח.בדרך כלל הבטחון ותחושת הערך העצמית מתחזקים ככל שאת מצליחה יותר.לאו דווקא בגדול,אלא דווקא במעשים קטנים הרבה יותר.חשוב שתטפחי לעצמך על השכם,ותחני לעצמך חיזוקים חיוביים בכל הצלחה קטנה שיצרת.כדאי שתלמדי איך חושבים חיובית,במקום החשיבה השלילית המאפיינת אותך.(איך עושים את זה? אם תרצי,נסביר)כל הנאמר נוסף להצעה שהונחה לפתחך להעזר בטיפול פסיכולוגי מתאים.

גרא שלום - שורתך " במקום החשיבה השלילית" ..

הצחיקה אותי בלי קשר לפונה כאן - בימי שישי ברשת ב' בתוכניתו של ירון אנוש משעה 16 ואילך (תוכנית נעימה ומהנה ) עולה לשידור "הכוהנת לחשיבה השלילית" ומדברת על נושאים שונים בהפוך על הפוך - משעשע מאוד
,אז ישר היתה לי אסוציאציה מדבריך לתוכנית הרדיו,וממליץ בחום להקשיב לתוכנית.

גרא.

New member
ראליסט מושבע,אם זה לא היה עצוב,זה באמת היה

מצחיק.הבעייה בחשיבה שלילית היא שהיא עלולה לגרום לקשיים מסוגים שונים על סמך ההנחה של "נבואה שמגשימה את עצמה".אז בסטירה זה אחלה,אבל במציאות היא מקשה לתפקד.

גרא,ידוע לי גם ידוע,ומסכים איתך בעניין הנפשי,

אך כאן היה הומור לשמו בלבד.טוב שיהיה גם לבעלי התחושה השלילית קצת הומור וסיבה לחייך...

nav27

New member

בקשר לפסיכולוג..שכחתי לציין שהלכתי כבר פעם אחת לתקופה(לפני שהתחלתי ללמוד) וזה רק הרע את המצב..ככה שאני ממש לא בונה על האפשרות הזאת.. בקשר למה שכתבת..אני ממש מסכימה עם זה שלפעמים התקופה של צבא/שרות לאומי תורמות לחיזוק הדימוי העצמי ,מה גם שאצלי השנים האחרונות לא היו מחזקות במיוחד=ההורים שלי התגרשו,עומס מטורף של לימודים ועבודה..ובהתחשב באופי הפרפקציוניסטי שלי..ממש נכנסתי ל"דיכאון"מזה שאני לא מצליחה לתת בכל דבר 100% אני באמת מצליחה להתעודד בכל הצלחה קטנה שיצרתי...אבל זה חולף וביום יום הראש שלי נמצא כל הזמן בהשוואה לאנשים שהם יותר "מושלמים" ממני.. תודה על העזרה..

נאב - את צעירה מאוד,ועובדת היותך בטיפול בזמנו

שכנראה לא התאים לך,לא צריכה לרפות את ידייך מחידוש תהליך טיפולי.קורה לעיתים מכמה סיבות שטיפול לא מוצלח,בגלל חוסר הכימייה בין המטפל למטופל,בשל חוסר מוטיבציה של המטפל להביא את המטופל לחוף מבטחים,לעיתים המטופל עדיין לא בשל נפשית לתהליך טיפולי ולעיתים,גם טיפול טוב יכל להיטיב רק ע"פ סוג בעיותיו של המטופל,ובוודאי יש עוד סיבות נוספות.לכן,זה שאז לא הצליח,לא אומר דבר לגבי יעילותו של התהליך עצמו.חישבי או שתפי כאן מה לדעתך הסיבות שזה לא הצליח לך אז,ונוכל להתייחס לכך.בנוסף,כעת את "קצת" יותר בוגרת,וזה יוכל לתרום להצלחה.מה שבטוח,שמשום שזה לא היה מוצלח,אינך יכולה לדעת ולחוות מצב כאשר הוא כן מוצלח.לכן - אל יאוש
ומצאי את המטפל/ת המתאימים לך ביותר,ואז תשיגי רבות מציפיותייך האישיות.בהצלחה.

אני אשמח להסבר על חשיבה חיובית

אמנם אני לא הפונה הראשית, אך גם אני בתקופה לא קלה (אולי אפשרט ברשור נפרד) ואני מרגישה לעיתים שאני טובעת בחשיבה שלילית שרק מחזיקה אותי עוד יותר למטה ולא נותנת לי להשתחרר. אשמח לכמה הסברים וטיפים מעשיים (אם יש).

neptunian

New member
אני לא מספיק טובה כמו שאני

יש לי חדשות טובות בשבילך...את במצב טוב. הרבה אנשים מסתובבים עם התחושה שהם לא מספיק טובים בכל מיני היבטים והם אפילו לא מודעים לזה! העובדה שפנית לפורום מעידה על זה שאת מפתחת מודעות לשקר הנ"ל...כלומר את בדרך לגילוי האמת שלך ואת מתחילה בגיל צעיר. אז גבירתי הצעירה את בדרך הנכונה וזה בהחלט ה ישג בעולם שלנו שרבים מרדימים את הכאב שלהם בכל מיני דרכים. בהצלחה

למעלה