מסה

zoi האחת

New member
מסה ../images/Emo45.gif

אז אחרי התלבטויות רבות החלטתי לחגוג את יומולדתי במסעדת מסה, התקשרנו לוודא שאינם כשרים לפסח וקבלנו תשובה חיובית. לפתיחה קבלנו מבחר מטבלים (המבחר הבנאלי למדיי:שמן+בלסמי, פסטו, חמאה ושות) להפתעתינו הרבה הוגש עם מצות ומן לחמניות שטוחות מקמח מצה, כשמחינו וספרנו שנאמר שלא כשרים נענינו ש: "זה כמו לשים חזיר על השולחן-בוטה מדי" (ומה רע?)
מפתיע אותי בכל פעם מחדש שמסעדות לא כשרות שמגישות שרצים, מזדעזעות מהגשת לחם בפסח... בנוסף קבלנו מעין קציפת חצילים שהוגשה בכוסית קטנה "לפתיחת התאבון" היה חביב ביותר. את הארוחה ליוינו ביין קולומביה קרסט שהיה נעים ויחסית לא קורע את הכיס. למנות ראשונות לקחנו: כבד אווז "ולרונה" לימון מוגש עם שאט של "שוקולד חצוף" , מה אומר לכם, שום פיוט לא יספיק להלל ולשבח את המנה המופלאה הזו, במבט ראשון זה נראה צירוף בלתי אפשרי ומעורר בחילה קלה, אבל מכיוון שקראתי על המנה הזו, והקשבתי למלצר שהמליץ לקחת ביס ואז שלוק מהמשקה הלימוני, התמוגגתי! עונג כזה לא טעמתי מימיי
רביולי שרימפס וחלמון רך ב"ביסק" סרטנים היה מצוין גם כן, אם כי בצק הרביולי היה מעט עבה מדיי.
לפני העיקריות קבלנו סורבה אניסי לניקוי הטעמים של הראשונות לקראת העיקריות.. לעיקריות: פילה לברק קונפי שום, עדשים שחורות וקציפת פורצ'יני , מנה מצוינת, שילוב של טעמים עדינים שהתחברו יחיו ליצירת פאר, חבל שהעדשים לא רוככו עוד קצת (תופעות הלוואי העירו אותנו באמצע הלילה) אבל לקקנו את הצלחת.
שיפוד "נתח הקצבים" עם סילי קורניה, תפוחי אדמה אדומים , נראה לי שהמונח "נתח קצבים" הוא קונספירציה תל אביבית, שכן אין נתח כזה מוכר וזהו נסיון לשדרג את השריר שמתחת לסרעפת, בכל מקרה היה סביר, לא מעבר, הוגש עם חרדל פושט ביותר שבעיני השתלט מדי על טעם הבשר. מנה חביבה אך לא מסעירה.
(הדעות חלוקות) קינוחים : מעדן שוקולדים ולרונה, שלושה סוגי שוקולד מעורבבים עם הרבה חמאה ומוגשים ברוטב שוקולד חם, תענוג לחיך..
גלילות טרמיסו, מעבר לקונוטציה המיידית שלי לגללים..היה טעים מאוד, מעיון מעטפת פריכה מלאה בקרם בטעם חזק של קפעה, עם גלילה נוספת מלאה בגבינת מסקרפונה וכדורוני שוקולד מתפצפצים.
לסיכום: השירות היה מצוין, לא רשמי מדיי, קצת סחבקי אבל עמידה בזמנים, לא כשלו כמו רוב המקומות במרווח גדול מדי בין המנות.
היתה להם תקלה במחשבים ולכן לחשבון לקח המון זמן להגיע (כ-20 דקות) מה שהיה קצת מעייף.
העיצוב של המסעדה מושקע אך מעצבן לעיתים; הושבנו באחד מהשולחנות הפרטיים (לבקשתי), בן זוגי על מעין מרבץ מלא בכריות ומאוד לא נוח לאכילה ולא מתאים למסעדה יוקרתית ואני על כורסא שיכלה לשמש כורסת קריאה נהדרת, אך לצורך אכילה (שהרי לשם כך נתכנסנו) היתה מאוד לא נוחה.
בעשר הדקות הראשונות המלצר ניסה לאזן את השולחן שלנו, ואני שמחתי שבאתי בשמלה ארוכה ולא במיני...
המנות הראשונות מצוינות, השירות נעים ולא מציק, בעיקריות דעותינו חלוקות אבל בסך הכל יצאנו בהרגשה טובה שמזמן לא נהנינו כ"כ במסעדה. אולי מאז ימיה הלא כשרים של 2C. ממליצה בחום, אבל נראה לי שהשולחן המשותף למרות מגרעותיו נוח יותר לישיבה. 470 ש"ח לזוג כולל בקבוק יין, לא כולל שרות.

ראובל

New member
היה כתוב על המנה הזאת בעל השולחן

הכוונה לכבד אווז בשוקולד ולרונה. אמרו שם שהיא מצוינת

cookie13

New member
../images/Emo41.gifאז גם הייתי שם היום...

והלכנו על העסקיות (109 ש"ח - מנה ראשונה ועיקרית) הוזמנו:

cookie13

New member
../images/Emo41.gifאז גם הייתי שם היום...

והלכנו על העסקיות (109 ש"ח - מנה ראשונה ועיקרית) הוזמנו:

cookie13

New member
לפני הכל

לחמניות כשרות, שנראות זוועה, אבל עם טעם עדין ומשעשע, עם נגיעות של קצח, הלכו יופי עם הפסטו וממרח הפלפלים.

cookie13

New member
כבד אווז "ולארונה"

אכן מנה מפתיעה לטובה, למרות השילוב שגרם לגבה השמאלית שלי להתרומם. היה קשה להפרד מהביס האחרון, מרוב הנאה.....

cookie13

New member
רביולי שרימפס

עם מסקרפונה, וחלמון. הבצק כבד, ללש ללש לא מחמיא לעדינות של המילוי. בכוונה הזמנתי אותו, כדי להשוות לחוויה שהיתה לי בזמנו באורקה. לא התרשמתי. הרוטב (ביסק סרטנים אם אני לא טועה), גם סבל מכבדות יתר. סך הכל מנה נחמדה, אבל לא וואו.

cookie13

New member
פילה לברק

עם קונפי שום, עדשים שחורות וקציפת פורצ'יני. כמו שאפשר לראות בתמונה, הדג שהגיע לשולחן, לא התקרב ללברק, אלא היה דניס. וכשהערנו על הטעות קיבלנו כתשובה: "שכחתי לציין: הלברק של היום הוא דניס, שגם לו, יש בשר לבן" לא התאפקנו ונקרענו מצחוק. אף אחד מאיתנו לא ממש חובב דניסים, אז המנה נשארה כמעט בשלמותה על הצלחת.

סליחה על הבורות ...

אבל זה באמת מעניין אותי... מה ההבדל בטעם בין הלברק לדניס ? ואני מניחה שיש הבדל ענק אם הדניס לא נאכל ... אני צימחונית שגילתה את עולם הדגים רק לאחרונה... מגששת... תודה

ננה f

New member
הלברק טעמו משובח יותר

פחות שמן וטיפה יותר ימי, לחיכי ערב הרבה יותר.

cookie13

New member
פילה בס

עם קציפת חתצילים ופלפל קלוי. מנה שהוזמנה מטעמי דיאטה, כי אני, מבחינתי, הייתי יורדת על איזה משהו יותר עסיסי ומדמם. היה עדין. נחמד. לא יותר מזה.

ברק קרב

New member
תמונות גולשים מקבלות חשיפה ב2איט

אפשר ללחוץ על כפתור שלח תמונה, והתמונות מופיעות בדף הראשי באתר, אם את צלמת מזון (לא חובבת צילום) מעלים גלריות שלמות של צלמים לאתר, עם קרדיט, כמובן. דף העלאת התמונות באתר 2eat

cookie13

New member
מקבלת את זה כמחמאה

אבל אני לא צלמת מזון, אלא ממש ממש חובבת צילום, שמתלהבת מהקטע של לצלם אוכל פה ושם. אבל בכל זאת אכנס להיץ!!

למעלה