מסה עם שף סטפן

גסטרו

New member
מסה עם שף סטפן

מתנצלת על הטיזר לפני שבוע אבל עומס רב מנע ממני לשבת בנחת לדווח

להזיכר- לפני שבוע הגיעה לארץ נבחתר שפים צרפתיים כל אחד בשל במסעדה אחרת בארץ. בחוברת היפה שצופרה למגזין טיים אאוט לא היה פרוט במה מדובר , התלבטנו לאיזו מסעדה ללכת- החלטתי ללכת לפי נוחות החניה באזור וכך נפל הפור על מסה
בדיעבד אני מצאתי חניה בקלות והשותף פספס את הכניסה לחניון (אין שילוט) חניה ליד הסימנטק והגיע מתנשף ...

התברר שכל תרומתו של שף סטפן לארוחה היא שתי מנות ספיישל- האחת דג (לוקוס נדמה לי) ב 190 שח והשניה צמחונית ב 89 שח. פרט לכך היו שני מנות ספיישל של השף אביב משה ו.. זהו, התפריט הרגיל של מסה . הגענו בשעה 19.30 וכשעזבנו היה מלא לגמרי !!! אגב למרות שבמעמד הזמנת המקום הוגבלנו לשעתים ורבע בפועל ישבנו יותר ולא זורזנו

אז לקחתי את המנה הצמחונית- חבל שלא העתקתי את שמה אבל זה היה ערכוב עם ירקות אביב בקציפת ברגמוט . הערכוב התברר כאמרנט- הלא היא קינואה !!!
ומה קבלתי ? צלחת מוארכת עליה ערימות תבשיל קינואה חמוץ להחריד - כאילו שפכו בקבוק חומץ הדרים של עסיס , תרמיל אפונה טרי , צנוניות מבושלות, נבטים (הלבנים העבים) ואולי עוד משהוא
בדיעבד אני מצטערת שלא שעיתי למלצרית שבאה לברר איך , הציעה להחליף וסרבתי - קוויתי כנראה שבביס הבא זה ישתפר

חוץ מזה קבלנו מנה ראשונה של עגבניות בפונדו גבינה מהשף , אני לקחתי ראשנוה נוספת כעיקרית- ניוקי עם בשר סרטנים- סתמי מאד

השותף לקח אף הוא את מנת הניוקי, מנה של שקדי עגל עליה אמר שכבר אכל אותה במסה מוצלחת יותר ומנת בינים של פילה בקר שהיה מעולה (יש בערב אפשרות לקחת חלק מהמנות העיקריות בגודל בינים)

לחם ומטבלים כרגיל ללא חיוב

היה גם קינוח "מיוחד" לא ברור מי הכין של פחזניות בקרמל- היו 3 פחזניות כל אחת עם יציקת קרמל עבה בבסיסה - לא משהוא, אני לקחתי את הקינוח האהוב עלי- עוגת גבינה וקרם אספרסו שלא אכזבה- מנה בהחלט לחלוק אבל אכלתי בכוונה שתי מנות ראשונות כדי להשאיר מקום

הוא לקח גם כוס יין מיינות הערב במחיר של 90 שח ככל הזכור לי !!!

חלקי בארוחה עמד על 200 שח לא כולל שרות שהיה בסדר למעט פעמים שהיינו צריכים לנפנף ולבקש את המנה הבאה (אחרת היינו נשארים עד חצות )

לסכום- בפעם הבאה לברר בדיוק מה כוללת הארוחה המיוחדת ושף סטפן- אכזבתני קשות. מקווה שהמלצרית העבירה הך את המסר שלי לגבי החומץ.
 

amirhir

New member
נשמע כמו גימיק מכירות מעצבן במיוחד

אירוע קולינרי מכובד
 

googaf16

New member
אכזבה גדולה

קינואה... וחומץ!
ייאייקס!
מקווה שפעם הבאה תהנו הרבה יותר.
 
סקנדל בפסטיבל או בקרנבל הצרפתי

מתאר לעצמי שזה מאוד מאכזב להגיע לערב מיוחד כזה ובסוף לטעום חומץ,
כמה טוב גסטרו שאת אישה שקל לרצות אותה בקינוח טוב ואז את כבר מפוייסת ומגרגרת בהנאה כמו חתולה ביום שמש בהיר:)\
מצטער לשמוע על החוויה הלא משו בלשון עדינה
 
עכוב הוא מעדן

אוכלים במסעדות ערביות שם יש להקפיד שלא נאסף בטבע אלא ע"י גידול למטרת אכילה , חשוב.
בטבע בסכנת הכחדה.
http://www.wildflowers.co.il/hebrew/plant.asp?ID=724
נחשב מעדן , בעייני קצת מוערך יתר (לפעמים זה שעיר כזה). יקר גם במסעדות הערביות ועונתי.
http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,381,209,20820,.aspx

אין לזה שום קשר לקינואה (שגם גדלה בארץ וממש לא בסכנת הכחדה אלא צמח פולש)
 

גסטרו

New member
זה היה ירבוז !!!!

חלף שבוע מאז והמח התבלבל

וסמואל- אני לא כל כך קלה לריצוי, סיכמנו שהחברה היתה טובה ו לגראד פינלה הגיע בעלי (ברכבת מ..חיפה) ושילם את החלק שלי בחשבון...
 
התכוונתי ש

את מסוגלת גם להנות אם הסיום של הארוחה לרוחך ולטעמך, הקינוח אצלך מרכיב משמעותי בהנאה,
מתנצל אם הובן אחרת
 

salo22

New member
יפה, הנה המילה בעברית

לאמרנט, שאגב הוא קרוב משפחה עם מאפיינים דומים עם הקינואה אך הוא בפני עצמו, אינו קינואה.
 
הירבוז שגדל בארץ אינו האמרנט שאוכלים

אמרנט הוא סוג של ירבוז, אבל ממין אחר. ואמרנט נראה, מתנהג ונטעם אחרת לגמרי מקינואה (הרבה הרבה יותר טעים לטעמי ולא פחות בריא)
 
אני לא מבינה את התמחור

על צמח כל כך פשוט. את חושבת שלפחות מגידול מקומי? אולי לכן יקר?
ובכלל אמורים אם הקטע להיות אותנטיים לגידול עממי מקומי לאכול את העלים דווקא.
אבל סיכמנו להסתכל על חצי הכוס המלאה- נהנית וטוב שכך
 

danielma3

New member
עכובית הגלגל

מישהו יודע היכן ניתן לקנות מגידול ולא מקטיף?
 

pix37

New member
שוק טבעון בבסמת טבעון

הבעלים טוענים שהם מגדלים את זה בשדות שלהם בטמרה.
להגיד לך שאני משוכנע בכך ב- 100% קשה לי.
למרות שנראה לי שזה סטארפ-אפ חקלאי לא רע בכלל.

סה"כ זה קוץ שגדל כאן טבעי אז לא אמורה להיות בעיה לגדלו בכוונה - ואני מניח ששעור הרווח עליו יהיה הרבה יותר גדול מגידולים חקלאיים סטנדרטיים.
 
כמו זעטר, וכמו עלי רקפות למילוי -

וכמו עוד לא מעט דברים מאוד "אוטנטיים" , הרוב נקטף בשדות. אני מסתובבת הרבה מאוד בשדות העמק וסביב העמק, ומעולם לא ראיתי
שדה על "עכוב", או של זעטר או דומיהם.

אז - או לעצום עינים ולאכול אוכל מאוד טעים, אבל לא כל כך בר קיימא, או לא לעצום עינים ולותר. כי להגיד שמגדלים את זה בשדות? זה קצת "ללכת עם ולהרגיש בלי... "

אגב יש עלים שאכן מגדלים מסודר- אולי בעיקר כי הם לא צומחים בטבע. לדוגמא תרד, או מלוחיה ודומיהם.
 

pix37

New member
חממות של זעטר בטוח יש

לגבי העכוב כתבתי שאני לא משוכנע אבל אם זה חשוב לך את יכולה לבקש מהם להראות לך את השדה בו הם מגדלים אותו. (הם עושים את זה בשמחה)
לי אף פעם אין סבלנות להתעסק עם הניקוי של העכוב אז אני אוכל אותו רק אצל חברים / מסעדות
 
אולי אפשר לשאול בטלפון

מסעדה שהיה לה תמיד בעונה היא אל תנור בנצרת.
הם מי שהסבירו לי אני חושבת שמגדלים את זה. אולי במסעדה אחרת.
אני קרצייה ותמיד שואלת מאיפה .
 

החתולית

New member
מאכזב ומרגיז

וטוב שהקינוח והחברה שיפרו מעט את המצב.

הרעיון של השבוע הקולינרי הצרפתי, הוא יפה ונחמד בעיני, אבל הוא צריך להתבצע אחרת מאשר במקרה הזה.
 

Gרר

New member
יש לי רתיעה גדולה מ"אירועים" ו"מיוחדים"

והדיווח הזה רק מוסיף לעניין הזה... באסה.
 
למעלה