מסדר בוקר

למנהל ביה"ס היסודי תחכימוני

בבת-ים קראו מר הירש. איש גבוה ורזה, תמיד בחליפה כהה ומבטא הונגרי כבד. היתה לו ארשת פנים טובה ורגועה, מעולם לא צעק וגם כשנזף דיבורו היה שקט. אציל הונגרי של ממש. המחנך בכיתות ז´ח´ היה מר זמבולינסקי שחילק סטירות חופשי, ואת המפריעים העלה על שולחן לרקוד לצלילי השיר ההודי "איצ´יקדנה". לחשוב שהיום מורה היה מעז להכות תלמיד... יש דברין שמשתנים לטובה - עובדה !

הירש = הרש= צבי

וזהו גם שם המשפחה שלי מהבית. ומשפחת אבי הגיעה מרוסיה. זהו שם משפחה יהודי מזרח ארופאי. ואם כבר מאזכרים את שם המשפחה אז, שם המשפחה שלי הזהה לשם המנהל, עזר לי לא פעם לכשנשלחתי נזופה "למנהל". הוא הורה לי בפנים רציניות להכנס לחדרו ובנועם שאל "מה עוללת הפעם הירש ?" ואז מוציא ממני הבטחה מהוססת לחזור למוטב... עד הפעם הבאה כמובן.

הרב הירש, שר החוץ של העדה החרדית

לפני כ 25 שנים הייתי בסדרת חינוך לקצינים בירושלים. בסיור בשכונת מאה שערים ראינו את "שר החוץ" של העדה נכנס לאחת החנויות. נכנסנו אחריו והתחלנו לשוחח איתו. הוא נתגלה לנו כאיש חכם מאד ונעים שיחה, על אף דעותיו. שונה לחלוטין מהרושם שעורר בטלויזיה.

מוכר - המורה לערבית

גבוה, שחרחר ורזה. אהב מאוד את שירי פאריד אל אטרש. מה הקשר שלך אליו אשור ? חייבת לצאת אשמח לשמוע עליו פרטים. זוכרת אותו כאדם מאוד עדין וחביב.

DizzyMissLizzy

New member
לא למדתי בתחכמוני

אבל רבים מחברי בתיכון הם בוגרי תחכמוני. אולי את אחת מהם? באילו שנים למדת שם? היה קצת קשת לזהות לפי התמונה ששלחת...

למעלה