מסדי נתונים

Mapisto

New member
מסדי נתונים../images/Emo181.gif

שלום, שמי גיא ואני בן 16, אני דיי חדש במסדי נתונים ויודע פונקציות בסיסיות (לקרוא רשומות, למחוק רשומות , לערוך רשומות ואף להוסיף רשומה חדשה). ברצוני להרחיב את ידועיתי בDB. 1.מהם ההבדלים בין ACESS לSQL (באיזה מקרים עדיף להשתמש באחד ובאיזה עדיף להשתתף בשני?) 2. שיתוף DB אפשרי (אני כמעט בטוח שכן) למשל אני עובד עם ASP ועם C וVB ואני רוצה שלכולם יהיה DB אחד 3.וזאת השאלה המעניינת יותר: נכון, שאפשר לקרוא משרת רחוק את הDB שלי? איך אני יודע שמשתמש מורשה שולף את זה ולא כל מען דבאי? ברור שאפשר להגן על דברים כאלה (אחרת הייתי נכנס בשמחה לDB של בנק הפועלים ומשנה את פרטי החשבון שלי, אבל אני עדיין לא אתי אלון
) 4. מהי פקודת מקרו בACESS (ראיתי שאפשר לתכנת שם בVB)? האם היא כמו שורת החשבון בEXEL רק בשידרוג מסיבי? מהם כל הטפסים? בכל מקרה אני אקנה במוצ"ש ספר על ACESS וSQL בתודה, מפיסטו
.

קודם כל ברוך הבא ../images/Emo39.gif../images/Emo24.gif

מקווה שתפיק כאן את מירב התועלת.... ועכשיו לשאלות שלך.... 1. אקסס ברמת העקרון היא קודם כל שפת תכנות, ואחר כך גם בסיס נתונים עצמאי. SQL ודומיו הינו מסד נתונים. משמעות הדבר היא בעוצמה של מסד הנתונים. בעוד שב - SQL בסיס הנתונים יכול להיות גדול מאוד. באקסס אתה מוגבל מבחינת כמות הרשומות (אם אני זוכר טוב עד 60000 רשומות). מצד שני הממשק של האקסס יותר גמיש. 2. שיתוף בודאי אפשרי. הרי בסיס נתונים מעצם היותו בסיס נתונים מהווה מחסן לנתונים בהם אנחנו משתמשים בממשק המשתמש שלנו, שיהיה כתוב בשפת תכנות אחרת.... 3. לכל מסדי הנתונים יש מערך הרשאות. אתה יכול לשחרר או לחסום ברמת העדכון, המחיקה, הצפיה... בעצם הכל. 4. אתה מערבב כאן בין שני תחומים בעצם. מקרו הינו רצף פעולות שניתן לעשות, ואכן זה קצת יותר רחב באקסל או וורד. שורות הקוד הוא התחליף (המועדף בעיני) על פני המקרו והוא קצת יותר גמיש. הטפסים, הם ממשק המשתמש. כפי שאמרתי בראשית דברי אקסס היא קודם כל שפת תכנות. וזהו בעצם ממשק המשתמש.

פוזנא

New member
לשמוליק - כמה הערות:

פיתחתי כמה אפליקצות אקסס 97 המחזיקות כל אחת(!) למעלה מ 500,000 רשומות, ועדיין (טפו טפו טפו) לא קורה כלום. אני מניח שהגבלת ה 60000 שייכת למיקרוסופט שלא רוצים לקחת אחריות על קריסת מערכות.. בנוסף, תמיד אפשר לפתח באקסס ולהמיר (באמצעות מרכיב באקסס) ל SQL. כך שמי שמפחד מ SQL יכול לעשות זאת בקלות. תהליך ההמרה מתבצע נהדר כאשר כל המערכת כתובה באנגלית, לגבי מסדי נתונים בעברית - אני עוד לא ניסיתי.. זהו.

לילךLilach

New member
SQL ו ACCESS

SQL זה STRUCTURE QUERY LANGUAGE (יש כמה תקנים ל SQL). באקסס זה ממשק ויזואלי שמנהל את קובץ ה MDB. לפי מיטב ידיעתי אקסס הוא לא SQL תקני ולא מבצע כראוי כל מה שאפשר לבצע ב SQL תקני. מי שמכיר ולומד SQL ,לומד למעשה שפת ניהול מסדי נתונים. הרבה מאד שפות יודעות לארח את SQL כמו למשל ,VB או ASPועוד ולכן מי שלומד SQL יוכל ללמוד בקלות כיצד לתקשר עם בסיסי נתונים בשפות המארחות. לפני כמה ימים נתקלתי במסד נתונים מיוחד לJAVA בשם: hsqldb הגישה לפקודות בDB הזה ,לא ויזואלית והכל מתבצע באמצעות פקודות SQL תקניות ,כך שךמרות שלא נתקלתי בעבר במסד הנתונים הזה ,הידע ב SQL עזר לי להבין אותו תוך פרק זמן קצר ביותר ,פשוט כתבתי SQL. בקיצר ההמלצה שלי: ללמוד קודם SQL ורק אחר כך ליישם בסביבות שונות.

למעלה