מסגרת תמיכתית

שרות

New member
מסגרת תמיכתית

חברה שלי מגדלת שני ילדים עם תסמונת אספרגר. הבת שלה בת השלוש עשרה טופלה בגהה במשך שנה, אבל הקופה לא מאשרת לה המשך טיפול פסיכולוגי. הילדה במצב לא טוב ומדברת על התאבדות. מאחר ומדבור באם חד הורית, טיפול פרטי הוא מחוץ למסגרת האשרות הכלכלית שלה. יש לכם רעיונות איפה נוכל למצוא עבור הילדה (וגם עבור הילד) מסגרת טיפולית מתאימה? יש קבוצות תמיכה להורים של? אני עובדת סוציאלית בהכשרתי אם אין, ואני אפתח קבוצה כזו ברמת גן יש מישהו שמעוניין להצטרף?

האם הילדה מקבלת קצבה מבט"ל?

כי אז האם כן יכולה לאפשר לטפל בה בטיפול פרטי, לא? האם היא בבית ספר רגיל? האם יש לה חונך או חונכת? תני קצת יותר פרטים. בעיקרון, חסרות קבוצות תמיכה להורים של. יש בבית לורן ברעננה ויש בנס ציונה, אצל ד"ר רוני יורן הגש. אם תיפתח כזו ברמת גן, אני אשמח לקבל יותר פרטים ולשקול הצטרפות. זה חשוב לי. וחסר לי.

שרות

New member
עוד פרטים

הילדה אומנם מקבלת קצבה מבט"ל אבל עדיין המצב הכלכלי בבית קשה בגלל צרכים מיוחדים של הילדים והאא (תרופות וכד'). הילדה לומדת בכיתה קטנה בחינוך המיוחד והיא לא זכאית לחונך כי היא כבר קיבלה חונך בעבר במשך שנה. נוסף על תסמונת אספרגר הילדה מתמודדת עם הפרעות אכילה ודיכאון. אמא שלה מתמוטטת. אין לה כח להתמודד לבד עם שני הילדים ועם הבעיות שלה עצמה. בנוגע לקבוצה. ההתמחות שלי בהנחיית קבוצות, וחשבתי לפתוח קבוצה ברמת גן/גבעתיים על בסיס של פעם בשבועיים, אם אמנם יש בזה התעניינות. כי לפי מה שראיתי עד עכשיו עם החברה שלי, זה יכול לעזור.

זה נשמע ממש SOS

היא צריכה לגשת לפנות לאלו"ט, ישירות. אולי שם יוכלו לעזור קצת. יש קבוצות "רעים" ברחבי הארץ שגם הן תומכות בילדי אספרגר מתבגרים. טיפול פסיכולוגי קבוע הוא באמת חובה פה. האם אין לה היום שום זכאות יותר מקופת חולים? כי אם אין, יש ועדות חריגים בקופ"ח וצריך להגיש בקשה. צריך לבקש מהפסיכו' המטפל שלה, אם הוא דרך הקופה, להגיש בקשה לרופא המחוזי ולהסביר שהילדה זקוקה להמשך תמיכה באופן דחוף. מעבר לזה, האם המרפאה בגהה לא יכולה לעזור? לכתוב לקופה? להתערב בעניין הזה? ואולי רופא המשפחה צריך בעצם להמליץ על אישפוז יום? סתם רעיונות שאני מעלה. יכול להיות שאני בכלל לא בכיוון. ושוב, אם תהיה קבוצה ברמת גן/גבעתיים, אני אשקול בחיוב רב הצטרפות.

yonitbrk

New member
סליחה על התגובה המאוחרת

נסו להתיעץ עם ד"ר הגש במרפאה לילדים ונוער בנס ציונה, אשר מתמחה בטיפול בילדי אספרגר ושם גם ניתן לקבל טיפול, הן לילדים והן טיפול ריגשי להורים, וכמובן קבוצות תמיכה שמתקיימות שם בליווי של פסיכולוג מהמרפאה . טלפון של המרפאה 08-9384007 . מקווה שעזרתי.

shavririt

New member
מוזר איך ב"גהה" הטיפול בתשלום?!

כל הטיפולים בבתי חולים ממשלתיים הם ללא תשלום ואמורים להיות לפי הצורך, ללא הגבלת זמן. המימון הוא של מ. הבריאות. השאלה שמטרידה אותי בנושא, האם ב"גהה" יש אנשי מקצוע שמתמחים באספרגר כמו ד"ר הגש בנס ציונה. לא כל פסיכיאטר מכיר מספיק את התחום ויודע לטפל נכון. והאם יש שם בכלל קבוצות של כישורי חיים למתבגרים בגיל הבת.

n o g a h

New member
בגהה

מנהלת המרפאה לילדים ונוער ד"ר מיכל רפפורט היא מומחית בטיפול באספרגר, אך למרבה הצער יש הגבלה על מספר הטיפולים בבתי חולים של קופת חולים, ולכן אם הילדה סיימה את מכסת הטיפולים לא בטוח שתוכל לקבל אותם בבי"ח אחר. בעבר היו בגהה קבוצות לנוער עם אספרגר. גם בבי"ח שלוותה בהוד השרון ניתן לקבל טיפולים לילדי אספרגר, לרב ניתנים על ידי סטודנטים, בחסותו של ד"ר גוביז'נסקי (סליחה על עיוות שמו). ניתן לנסות גם דרך המתיאו"ת ,במת"י כ"ס מתקיימות קבוצות טיפוליות לילדי אספרגר וכן ניתן לקבל דרכם תירפיות רגשיות נוספות.

yonitbrk

New member
כן עד כמה שידוע לי

בנ"צ עובדים בקבוצות לפי גילאים . לא ידועים לי פרטים על ביח גהה, שיטות העבודה שם והתשלום, וכן לא מכירה את הרופאים שם.

למעלה