מסגרת אשראי

paltiel

New member
מסגרת אשראי

אני סטודנט לתואר שלישי ומתפרנס מהרצאות. חלק מהמשכורת שלי אני מקבל בשיקים, תמורת חשבונית וחלק קטן בתלוש שכר. הבנק שלי [פועלים] לא מוכן להחשיב את השיקים שאני מפקיד כמשכורת אלא רק את התלוש. מאידך, אני משלם מע"מ ומסים על הכנסות שאני מקבל שוטף + + וכך נוצר מצב שאני כל הזמן בחריגה מעבר למסגרת וקורעים אותי בריבית רצחנית של כמעט 18%. האם זה המצב בכל הבנקים? או יש מצב שבנק אחר יחשב לי את מסגרת האשראי על פי סכום ההפקדות החודשיות שלי, הן בשיקים והן בתלוש? תודה מראש פלטיאל

ettt

New member
מה שאתה יכול לעשות

זה פשוט לשבת עם הבנק ולהגדיר מסגרת שאיננה על סמך העברת משכורת בקוד משכורת (כמו שמעסיקים רבים מעבירים) אלא כסכום קבוע. אתה בטוח יודע כמה בערך אתה מרוויח בממוצע- פשוט תתאים לעצמך ביחד עם הבנק מסגרת יותר מתאימה מבחינת פער הזמנים. סביר להניח שמסגרת כזאת תהיה טיפה יותר יקרה אבל יש בה יתרונות שהעיקר שבהם- היא לא מתבטלת אם חודש אחד אין משכורת, ואילו מסגרות שהן על סמך משכורת "נופלות" (ז"א מבטלות) אם במשך 45 יום לא נכנסת משכורת- שזה מצב מסוכן עבורך כי בניגוד לשכירים לך אין ודאות שכל 10 לחודש תהיה הכנסה. בנוסף הסכום הוא קבוע ולא מושפע משינויים בגובה המשכורת שלך. מה שחשוב זה שאם כבר לקחת מסגרת שיש לה עלות חד פעמית והריבית בה טיפה יותר גבוהה- שהתוקף שלה יהיה ארוך מספיק כדי שלא תצטרך כל שנה לשלם מחדש את דמי הטיפול

למעלה