מסגרת או לא מסגרת

Gmai

New member
מסגרת או לא מסגרת

לפני כשלוש שנים קבעתי מסגרת של 10,000 ש"ח, כעת אני צריך "לחדש" אותה ולשלם שום כ 150 ש"ח. לא מספיק שלקחו למעלה מ 100 ש"ח בעת קביעת המסגרת לא מספיק שפרט לכמה טפסים ובולים, אין עלות ממשית (כן כן, הזמן של הפקיד..) לא מספיק שאני משלם דמי ניהול חשבון כעת גם יוצרים סיבה מלאכותית לסחוט עוד כספים. הם לא שווים את זה שאתעצבן בגללם, פשוט אחפש מקום אחר. אגב, האם כל החסכונות שיש לי יכולים להוות קלף מיקוח בנושא או שאין על מה לדבר ?
 

ayelet i

New member
בהחלט כן...

חסכונות יכולים בהחלט להוות קלף מיקוח (כמובן שככל שסכום ההשקעות גבוה יותר הם מהווים קלף מיקוח חזק יותר...) - אבל לא רק. אם אתה לקוח פעיל (משכורת, כרטיס אשראי, משיכת שיקים וכד') - וללא עבר בעייתי (חריגות, החזרות שיקים וכד') - יש לבנק סיבה לרצות בך כלקוח - משום שזה קהל היעד העיקרי של הבנקים - ככל שאתה פעיל יותר - אתה רווחי יותר לבנק. בנק הוא עסק לכל דבר - הוא רוצה להרוויח כשם שאתה רוצה לחסוך - תמיד יש מקום להתמקח כשם שתמיד שמורה לך הזכות להחליף בנק. ככל שהבנק ירצה אותך יותר - הסיכוי שלך לצמצם עמלות גבוה יותר. עיצה קטנה - אם לא הולך עם הפקיד/ה בדרג הנמוך יותר - שווה לפנות לדרג גבוה יותר.
 

Gmai

New member
שוק הכרמל ?

איך בדיוק הולך השוק בבנק ? אם אני לא מציג סנקציה, אין סיכוי שאקבל הטבה כלשהי... לאיים בעזיבה ?
 

ayelet i

New member
לא שוק הכרמל...

אבל עסק לכל דבר. האינטרס של הבנק הוא להרוויח כמה שיותר. האינטרס שלך הוא לשלם כמה שפחות. עכשיו צריך למצוא את שביל הביניים. איך? ככל הבנק רוצה בך יותר הוא יהיה מוכן לוותר על יותר (עמלות) ו/או לתת לך יותר (למשל - ריבית על פקדון). בהחלט אפשר להגיד, בצורה נעימה ומכובדת (בכל זאת - לא שוק הכרמל...) - שאתה מרגיש שהעמלות שאתה משלם גבוהות מדי - תראה מה יש להם להגיד. לא תמיד יש צורך בשימוש בסנקציה. לא הולך? נסה לעבור הלאה, למישהו גבוה יותר. לעיתים עצם העובדה שהגעת לדרג גבוה יותר מקלה על קבלת הטבות (בדרג גבוה יותר קל יותר לתת הטבות) במקביל אתה בהחלט יכול לבדוק תנאי ניהול חשבון בבנקים אחרים. אם בבנק אחר מציעים לך תנאים טובים יותר - אתה יכול לספר בבנק שלך על התנאים שהציעו לך. לפעמים זה עוזר. לא תמיד איום לעזוב אפקטיבי = מפני שיש עמלות שהבנק לא יכול לוותר עליהן ו/או לתת עליהן הטבה - וסביר להניח כי גם בבנק אחר לא יוותרו לך. חשוב לבדוק את סך התנאים שלך בבנק. לעיתים, כשאי אפשר לוותר על עמלה זו או אחרת - מפצים את הלקוח בדרך אחרת (ריבית גבוהה יותר, ויתור על עמלה אחרת וכד') בהצלחה!
 

Gmai

New member
תודה רבה ! אגב, על אלו עמלות הבנק

לא יכול לוותר/לתת עליהם הטבה ?
 

ayelet i

New member
תלוי...

אני מניחה שזה שונה מבנק לבנק - כך שלא הייתי רוצה לנקוב בשם העמלות. מה שאני יכולה לומר לך בוודאות - לא כל הבנקים נוהגים לחדש מסגרת אשראי ולגבות על כך עמלה (יש בנקים שגובים העמלה פעם אחת בלבד - בעת העמדת המסגרת, כאשר זו ללא תוקף) - כך שאולי באמת שווה לבדוק מה מציעים לך בנקים אחרים ולחזור עם הצעות אלה לבנק שלך.
 
למעלה