מסגרות

HaraRa

New member
מסגרות

מהי החשיבות של מסגרות ע"פ עיניכם? מה הסיבה ליצירת מסגרות ומהי תכלית המסגרות הללו? אילו מסגרות יצרתם לעצמכם, או לחילופין אילו מסגרות קיימות אימצתם לכם?

HaraRa

New member
אני עונה

קודם כל לפי דעתי יש שני סוגי מסגרות: סוג אחד שכבר קיים, וסוג אחר שאתה יוצר לעצמך(לפי דעתי כולם יוצרים לעצמם כח מיני מסגרות קטנות או גדולות בחיים שלהם, אפילו אם זה לא מודע). דוגמה לסוג שכבר קיים- דת: יש בה מערכת חוקים, מערכת ערכים, הוראות, היא מוכנה קומפלט, מישהו יצר אותה וחשב עליה וסגר אותה לגמרי. מסגרת שאתה יוצר לעצמך- ניהול זמן לדוגמה. מסקנה רוחנית בדמות ערך מוסרי, ערך התנהגותי, ערך מחשבתי שאתה מאמץ לעצמך וחי על פיו בכל מצב שהוא או לפחות שואף לעשות זאת. הסיבה, או המקור ליצירת מסגרות או הצורך במסגרות יכול להתחלק לשניים- סיבה ראשונה והיא הזולה והגשמית מבחינתי, היא הצורך בביטחון, בנוחות, הידיעה שאתה עומד על קרקע יציבה, "גם אחרים עושים את זה ככה", ונחסך ממך הצורך לחשוב באופן עצמאי ולקחת החלטות באופן עצמאי(ד"א, לפעמים זה דווקא יכול להועיל, הואיל ויש אנשים ששיקול הדעת שלהם לא נקי והההחלטות שהם לוקחים באופן עצמאי עלולות להיות מזיקות להם ולסביבה). הדת בהרבה מקרים לדעתי מיצצגת את הלך הרוח הזה, וזו הסיבה שכשאתה חלק מדת או מערכת ערכים סדורה ומוגדרת כזאת אתה זוכה לתחושת ביטחון ונוחות. סיבה שנייה למקור המסגרת היא המוצדקת בעיניי: כשרצונך האמיתי הוא לא הנוחות ואי החשק להתאמץ ולחשוב, אלא הרצון לחוות את מה שאתה עושה עד הסוף הכי טוב שאפשר ולזכות במקסימום ההנאה הרוחנית, המסגרת היא כלי עוצמתי מאוד מאוד להשגת המטרה זהו. ולמה? מכיוון שכשאתה מנסח מסגרת אובייקטיבית שאתה שלם איתה ואתה מטמיע אותה בתוכך(כל סוג מסגרת), ברגע האמת בו אתה נתקל בקושי, במכשול, בקונפליקט נחסך ממך הצורך לבזבז אנרגייה שכלית על מציאת תשובה מהירה יש מאין כדי להתמודד עם המצב(גם הדרך שתמצא עלולה להיות לוקה בחסר כי מה לעשות, על דברים כאלה צריך לשבת מראש) במקום להשקיע את אותה אנרגיה במהות של מה שאתה עושה. אתה פשוט יודע כבר מה צריך לעשות ברגע הזה. לדוגמה- אני נמצא בסביבה חדשה, ופתאום עולה בי צורך להשוויץ ולהוכיח את עצמי. אם לא חשבתי על זה מראש באיזו הזדמנות- שכשמשוויצים ועושים רושם מפספסים את מהות הקשר האנושי, אני עלול למעוד וללכת בדרך זו, ואחכ להצטער, או במקרה אחר לבזבז זמן ואנרגייה על חשיבה על פתרון למצב, במקום להשיע את האנרגייה הזו בהתעסקות במהות- יצירת הקשרים האנושיים וההנאה הנלווית אליהם. אם יש לי מסגרת שיצרתי לעצמי קודם לכן, הסיכוי רב יותר שאבחר את הדרך הנכונה לי, באופן אוטומטי, כמו טבע שני. אני מניח שהנקודה ברורה. המודל הזה נכון לדעתי לכל מטרה שלא תהיה, ויצירת המסגרת לא חייבת להיעשות באופן מודע, היא יכולה להיעשות גם מתחת לפני השטח. כלומר- כשמה שמניע אותי היא השאיפה לחווית המהות העמוקה והטהורה והעוצמתית ביותר של הדברים שאני עושה, המסגרת היא כלי חשוב מאוד להשגה של זה. כשמה שמניע אותי הוא שאיפה לנוחות ופסיביות, יצירת המסגרת תיעשה מתוך מניעים לא נכונים. התכלית הנכונה למסגרת היא אפוא לאפשר את מקסימום האפקטיביות של מה שאני עושה, בלי להתבלבל, להתמהמה, להמשך לכיוונים רבים מדי. לאפשר ריכוז מלא במהות העשייה שלי- אם אני מנגן, המהות היא העוצמה ותחושת שיחרור האנרגיות הפנימיות דרך הצלילים, אם אני מדבר עם חבר- תמשיכו אתם...

HaraRa

New member
המשך...

כפי שאמרתי, ע"פ ראייתי המסגרות תכליתן במישרין לאפשר לי את מקסימום הריכוז במהות של מה שאני עושה. בכל תחום בחיים שלי המסגרות שאני יוצר טיפה שונות, אבל באופן כללי אני מחלק כל תחום ל"זרימה" שזה עשיית הדבר עצמו, עשיית המהות של הדבר עצמו בפועל(בתחום יחסים עם הזולת- זמן ההימצאות עם אותו אדם, בתחום המוסיקה- הנגינה הזורמת המשוחררת לא לצורך אימונים, שזו המהות של הנגינה) בלי לחשוב על מה נכון ומה לא, פשוט לעשות את הדבר הזה ולחוות אותו בצורה טהורה. והמצב השני הוא "צלילה", ומה שאני עושה בצלילה אני חושב על רעיונות וגישות שעל פי הבנתי יעצימו את ההנאה והחוויה שלי ב"זרימה". מה שאני עושה בצלילה הוא לחשוב על רעיונות ולנסות ולהחדיר אותם עמוק עמוק בי, כך שיהפכו לטבע שני שלי, שלא אצטרך להתאמץ כדי שהם יתבטאו, שהם פשוט יהיו חלק ממני, ובזרימה לא אצטרך לחשוב עליהם באופן מודע אלא שהם יקרו מעצמם. האמת היא שהקושי העיקרי בחיי הוא ההחדרה של הרעיונות האלה. כלומר הרעיונות נמצאים אצלי ואני יודע מהי הבעיה, אבל אני לא שולט בטכניקות של איך לפתור את הבעיה, איך להטמיע את הפיתרון. דוגמה לזה היא ניהול זמן שזה הקרקע שעליה אני עומד כשאני רוצה לשפר את חיי, אוטוסוגסטיה נכונה שאכן תהיה אפקטיבית, ניסוח נכון של הדברים, איך לא לשכוח מסקנות רעיונות וגישות שעליתי עליהם בזמן שאני נמצא בתווך ולהשתמש בהם ברגעי האמת הללו, ואני די מתוסכל כי ממממששש קשה לי עם זה. אז קודם כל אשמח לשמוע דוגמאות ודעות שלכם על רעיון המסגרות באופן כללי..... ודבר שני, אני אשמח מאוד אם תתנו לי טכניקות שאתם משתמשים בהן כדי להטמיע רעיונות, להחדיר גישות ומסקנות ולהפוך אותן לממשות מוחשית בחייכם... וד"א אני שמח כי מחר יש שביתה ואין בית ספר, שזוהי מסגרת מננווונננתת!!!!!! שנועדה לאותם אנשים שההחלטות העצמאיות שלהם יהיו גרועות, לכן כופים עליהם כל מיני דברים ומישהו החליט לכלול גם אותי בעסק הזה!!

אוווו...נושא מעניין..מגיבה

מממ לפי דעתי, אחד הדברים החשובים, לפרט ולחברה זה מסגרת... בתור אחת שלומדת סוציולוגיה [איזה כייף להגיד את זה] אני חושבת שכדיי שחברה תתקיים היא צריכה אמונות,ערכים,נורמות, בעצם מסגרת. כמו שאמרתי, הסיבה ליצירת מסגרות היא בעצם הסיבה שאנשים לא רוצים "ללכת לאיבוד", רוצים סדר חברתי ולא כאוס. תכלית המסגרות...היא בעצם ליצור סדר בחברה, ובעצם גם בחייו האישיים של הפרט, כול אדם חיי במסגרת כלשהי, גם אם זו המסגרת הכי בסיסית של -קימה-אכילה-שינה-זו מסגרת... הוו...אני יצרתי לעצמי הרבה מסגרות בחיים מסגרת של ב"ס, מסגרת של חוגים, מסגרת של מתי להכין ש.ב, מתי לעשות ספורט וכו'....אאמממ ממיכא"ל לקחתי למשל את העניין יותר של זמנים, אם פעם המסגרות האלו היו קיימות, היום הן קיימות+סדר וזמנים, לכול מסגרת והזמן שלה, אומנם זה לא 100% אצלי, אבל יש במה להשתפר... אני יכולה לדבר על מסגרות עוד שעות...אבל בעיקרון אני חושבת שללא מסגרת היינו בבעיה רצינית כול אחד צריך מסגרת למשל, אני עושה דיאטה, לא סתם..רצינית והכול, אצל דיאטנית, והנה דוגמא מעולה- למרות, שאין לי זמן כ"כ עכשיו להשקיע אנרגיות בידאטה [כרגע] אני נשארת אצלה, ולמה? כי מסגרת חשובה לי, אני יודעת שאם לא יהיה לי את המפגש של פעם בשבועיים, אלך לאיבוד, יהיה לי בלאגן ולא אעמוד בלשמור בכלל, כשאני הולכת אליה, גם אם אני לא הכי משקיעה, אני שומרת על מסגרת, וכך לא הולכת לאיבוד... זו דעתי.. נושא מעניין :)

yossi iv

New member
שאלה לפני תגובה

יש מסגרות לחוויות ולמימוש העצמי? כלומר, באיזה חלק או אריזה של החיים אתה מוצא מסגרות?

HaraRa

New member
בטח!!!!!

כמובן שישנן מסגרות גם לצמיחה אישית!! ובאופן אישי אני אגיד שאני הכי צריך מסגרות בתחום הצמיחה והמימוש!!! ניהול זמן הוא כמובן מסגרת! הערכה עצמית היא מסגרת(משהו אוייבקטיבי שמאפשר לך לדעת טוב יותר מה אתה יכול לעשות, אתה לא צריך לחשוב בכל פעם "אני כן טוב?", "אני לא מספיק טוב?" ודו'), מערכת ערכי מוסר אישיים היא מסגרת, שיטות להשגת ריכוז הן מסגרת, הכל זה מסגרת!

למעלה