מסג'יסטית

לוח

New member
מסג'יסטית

האם לפי הדת יהיה מותר לי ללכת לטיפול מסג' אצל מסג'יסטית מקצועית בתשלום ללא מין? תודה.

א77

New member
אם את בחורה, מותר.

אם אתה בחור, אז ללא קשר דווקא למסז' אלא כל טיפול מכל סוג ולגופו, אם מדובר בצורך רפואי יש לברר ספציפית אצל רב. טיפול מסז' ע"י אשה לגבר שלא לצורך רפואי נחוץ, וודאי שבא בזה לידי איסורים. וכמה איסורים יש בדבר, החל מאיסור יחוד וכלה בעוד... וסתם שאלה. אם אני צריך מסז' רפואי בנחיצות לצורך בריאותי, האם ידוע לך שהמסג'יסטית עושה עבודה שונה מגבר במקצוע זה? סתם מעניין ומסקרן, כי איני מכיר את התחום.

לוח

New member
המממ

קודם כל תודה על התשובה,לגבי האיסור של איחוד כלה... אני לא נשוי :) אני אפילו יגיד לך שאני דיי צעיר ואני רוצה ללכת למסג' בשביל הכיף בלבד. בקשר לשאלתך: מסג'יסטיות בדרך כלל יעשו את זה עם מין אבל אני ממש לא בכיוון הזה, אני לא רוצה מין.אני לא יודע שהיא עושה עבודה טובה משל גבר...אבל דיי ברור שגברים יעדיפו שנשים יעשו להם את המסג'. האם יש עוד איסורים? ולפי התשובה שלך זה אומר שמותר יהיה לי ללכת למסג' בתנאי שגבר יעשה אותו ולא אישה?
תודה.

לוח

New member
אה ועוד כמה שאלות...

למה לנשים מותר ולגברים אסור? למה אין כזה דבר "יחוד חתן"? בתקופת התנך היה מותר לכל גבר לקחת מספר נשים,מדוע הרבנים קבעו כיום שאסור? האם אסטה מחוקי הדת במידה ולא אציית לחוקי הרבנים האלו? הרי שבתקופת התנ"ך השם לא העניש את המלכים שהיו עם נשים,ואני אמור ללכת לפי בתנ"ך עצמה וללא תוספת של חוקים ע"י רבנים. האם אני צודק?

לוח

New member
אה ועוד משהו חשוב שנזכרתי בו ../images/Emo3.gif

יש תוכנית שנקראת "לשאול את הרב" בערוץ חינוכית 23,אני ממש חולה על התוכנית,אני אף פעם לא יודע מתי היא משודרת ותמיד "יוצא" לי במקרה לראות אותה. באיזה ימים ושעות היא משודרת? תודה.

לגבי שאלותייך.....

לגבי שאלותייך: א. על פי חוקי התורה אסור ללכת לעשות פעולת מסאז' מכיון שזה פסוק מפורש בתורה, ו"אל כל אשה לא תקרבו לגלות ערווה", ורבותינו אסרו מגע כל שהוא באשה (ולהפך) מכיוון שזהו גדר ושמירה לאדם, שלא יעבור על גוף האיסור של המעשה. ב.אחד מהרבנים הגדולים שלנו שחיו לפני 400 500 שנה בערך, ושמו רבינו גרשום, קבע לנו שאסור לישא שני נשים מכייון שהאשה השניה מקנא בראשונה, והדבר מביא צרות לשלום הבית. וגם שהוא בעצמו היה נשוי לשני נשים אך על פי מעשה שכמעט ונהרג ע"י אחת הנשים שלו גזר גזירה לא לישא ב' נשים. דבר זה מכונה אצלינו בשם "חרם דרבינו גרשום מאור הגולה". ד. לא יודע!!!

א77

New member
באיזה ימים ושעות היא משודרת?!

גם אני לא יודע. אולי יש מישהו מהפורום היודע.

ס י ר

New member
כמה תשובות

קודם כל אני חייב לציין שהיתה לך אי הבנה קטנה שגרמה לבלבול גדול
עוד שניה אני יסביר בדיוק למיטב הבנתי אין הבדל בין מסג' מגבר למסג' מאישה מבחינת האיכות אני ברוך ה' התברכתי ביכולת לעשות מסג' די טוב ואולי בעתיד אני ילמד את זה ברצינות ובכל מקרה אני לא רואה הבדל בין אישה לגבר באיכות כאשר אתה הולך למסג'יסטית יש מספר בעיות מבחינה הלכתית כודם כל זה נראה לפחות שאתה נכנס לשם על מנת לעשות גם מין בסופו של דבר ויש עיניין ביהדות "והייתם נקיים מה' ומישראל" כלומר להשתדל שלא יחשדו בך ועוד עניין יש שנקרא "ייחוד" שאסור לפי היהדות לשהות עם אישה באותו חדר לבד אם אתם לא בעל ואישה וזה מה שהתבלבלת נאמר שיש כמה איסורים החל ב"יחוד" וכלה בעוד כלומר האיסור הבסיסי זה יחוד ויש עוד כמה איסורים אתה הבנת את זה קצת שונה (הדינים של איסור ייחוד הם קצת יותר מסובכים מאיך שהצגתי את זה אבל זה די ממצה) לסיכום עדיף שאישה תעשה מסאג' לאישה וגבר יעשה לגבר וככה אין בעיות (אלא אם כן אחד מהם ידוע בתור הומו - לדעתי) ובקשר לתוכנית אין לי מושג אולי רשום על זה משהו באתר של הערוץ חיים

ס י ר

New member
בקשר לתוכנית

בדקתי באתר של הטלויזיה החינוכית ואין שם שום מידע על תוכנית בשם "לשאול את הרב" תבדוק שמא טעית בשם? חיים

א77

New member
לא איחוד אלא יחוד

ונראה שלא הבהרתי עצמי דיו. יש חדר יחוד של חתן וכלה לאחר החופה. הבעל מקדש האשה במספר דרכים. בכסף היינו שוה כסף, טבעת. בשטר היינו כתובה. בביאה היינו בעילה. ויש מושג הקרוי מביאה לתוך ביתו, ולכן יש המחמירים להקנות את חדר היחוד לחתן בשכירת האולם לערב החתונה. אבל יש איסור יחוד. היינו להתיחד בחדר סגור עם אשה. יש הלכות ופרטי הלכות בנושא. וליהנות ממסג' הניתן ע"י אשה לגבר, וודאי החדר נעול בפני שניהם, וזה האיסור. למסקנה הבינות נכון. גבר הנותן מסג' רפואי, אין בזה כל איסור.

ס י ר

New member
עוד הבהרה קטנה - ברשותך

השורה הכמעט אחרונה שלך "גבר שנותן שירותי מסאג' אין בזה בעיה הלכתית" (לא ציטוט מדוייק) זה נכון כמובן אם הוא נותן לגבר אבל עם הוא עושה לאישה יש בזה בעיה בדיוק כמו אישה שעושה לאיש ולכן גבר לגבר אישה לאישה חיים

א77

New member
אכן, תודה. כוונתי היתה גבר שנותן

מסאז' ללוח. שהבנתי שהוא ממין זכר. בכל אופן תודה.

לוח

New member
ס י ר,איש יהודי1,א 77...

תודה לכם על התשובות. בקשר לתוכנית..זהו רב מאוד מאוד חכם שאני מאוד נהנה לשמוע אותו מדבר,והוא עושה לי כל פעם מצב רוח מחדש בקשר לחיים,גורם לי להיות שמח. הוא מדבר באנגלית בתוכנית אך יש תרגום,הוא מדבר על החיים,על בעיות של זוגות,על דברים שקורים,על שאלות מאוד מעניינות,הוא מלמד אותכם להתנהג נכון על סמך הדת שלנו והוא מספר הכל כל כך יפה שאני כל פעם שאני פותח תטלוויזיה אני מחכה לראות אותו שם אבל שמתי לב שהשעות לא קבועות. לדוגמא פעם אחת הופיעה הסדרה אתמול ובעוד כמה ימים שלא היו קבועים. בסוף כל תוכנית אפשר לצלצל לפלאפון: 068-731-158 על מנת לתאם הרצאות שהרב מקיים בכל מיני מקומות או להתעניין בלוח השידורים. כמובן שאני קפצתי מהר על העניין וצלצלתי לפני חודש לטלפון,אז אדם נחמד ענה לי ושאלתי אותו כל מיני דברים בקשר להרצאות,הוא אמר שזה בחינם ומקסימום יקחו רק 3-5 שקלים.ההרצאות הם בעברית וכו' הוא אסף ממני את מספר הפלאפון שלי במטרה להודיע לי מתי יש הרצאה מהסיבה שבאותו הזמן הוא עשה הרצאות בארצות הברית. אני מאוד חיכיתי לטלפון כדי לבוא אבל עד היום לא קיבלתי צלצול. אני מאוד רוצה ללכת להרצאה שלו,כעת אם תצלצלו (או לפחות במקרה שלי) השאירו הודעה קולית על מנת להשאיר לרב שאלה או להשאיר פרטים למען קבלת לוח השידורים. סיכויים טובים שאצלצל שוב בקרוב כי מבחינתי יהיה פספוס להפסיד הרצאות של האדם הזה. על כל פנים תמיד תוכלו אתם לנסות ולצלצל ואשמח אם תעדכנו אותי פה או במסרים. עד כמה שאני זוכר (אני עדיין לא בטוח) שמו הפרטי הוא שמעון. אז הנה שוב הפלאפון: 068-731-158 למקרה שתרצו להתעניין גם. תודה.

לוח

New member
ועוד כמה פרטים...

התוכנית בדרך כלל באורך של חצי שעה ואני מסיק ששמה הוא: "לשאול את הרב" מהסיבה שזו הכותרת שנמצאת בכל פתיחה של התוכנית.

א77

New member
בד"כ איני צופה בטלויזיה

אבל שמחתי שיש גם דברים טובים בטלויזיה, בתקוה שמעט אור דוחה הרבה מן החושך. תודה על העידכון.

לשאלותך...

אין שום היתר ללכת לטיפול שאינו רפואי אצל אשה. איסורים רבים בדבר, ושומר נפשו ירחק.

DAVID523

New member
אחים יקרים הרשו להעיר משהו

בקשר להחמרות שקבעו רבנים. יש החושבים שרבנים מחמירים כי הם רחמנא לצלן לא שפויים. אבל גם אם זה נשמע מוזר זה הם צודקים. לדוגמא -מחקרים מוכיחים שאשה ששמה כיסוי ראש ומתלבשת צנוע אז היא יותר דוחה מינית כי רוב הגוף מוסתר ותודות לדחייה המינית קטנים הסיכויים ש אנסי מין ימשכו אליה כדי לאנוס אותו מינית חס וחלילה. יש אנשים החושבים שבזה שהרבנים אמרו שאסור להתייחד אם אישה זה דבר פרימטיבי ואכזר.ההפך הוא הנכון.לפעמים הרגש גובר על המחשבה ואז יכול להיות מצב שאפילו אם הגבר יגיד אני אשמור את עצמי מיחסי אישות כאשר אני לבד עם האשה כאשר פיתאום יכול ליקרות שחס וחלילה היופי של האשה הנשואה שהם לבד ולא מעירים להם ,יכול ליגרום לגבר חס וחלילה להיתאהב בגופה ובגלל שלאהבה יש רגש חזק והאהבה היא לפעמים מסנוורת אז הגבר יכול חס וחלילה לקיים איתה יחסי אישות.וחס וחלילה לעבור על הדיבר לא תנאף. ולכן כל מה שרב גדול בתורה אומר זה לטובה. יש האומרים אני לא בטוח שזה נכון ,ש כל מה שהקדוש ברוך הוא מחייב את האדם זה גם לטובת האדם. לדוגמא-שמירת שבת -שיהיה שינוי כי כל הזמן לעשות את אותו הדבר זה נימאס לנשמה ונותן מצב רוח רע ומפחית את הכוונה בתפילה ,אז השבת בזה ש לשם שינוי אוסרת על מלאכה זה נותן גיוון לנשמה והנאה לנשמה ואז הריכוז בתפילה הוא טוב.אז זה לטובת האדם. -הנחת תפילין עם טלית בימי חול שזה רוב ימי השנה.מזכירים לבן אדם שגם אם רע לו אז למעשה שיידע שהוא לא בא לפה כדי לבלות.אלא כדי לקבל מצוות כדי שהקדוש ברוך הוא ידע באמת עד כמה האדם מאמין לו.וההיתחזקות הזו טובה לנשמה. ציצית-שכמו שמניחים כל יום שהאדם ידע שצריך להיתרכז במה שלטובת הקדוש ברוך כמו הציצית וברכת הציציתולא יתרכז בדברים בטלים היכולים ליגרום עם הזמן לקיום יחסי אישות אם אשה לא שלו חס וחלילה. לפי דעתי-אם האדם היה רק מבלה בעולם הזה אז היה לו יותר קל לאהוב את הקדוש ברוך הוא ואז הקדוש ברוך לא היה יודע אם הוא אוהב אותו כי קל לו כי יש לו רק טוב אז לא יזיק לאדם להמשיך לאהוב אותו אבל רק שהוא רוצה או כי הוא באמת אוהב אותו.ולכן עדיף לעשות ניסוי בתנאי קושי. כי זה מבלבל.לדוגמא גבר לוקח אישה והיא יפה אז זה מבלבל כי לא ידוע אם הוא באמת אוהב אותה או רק את הגוף שלה אם הוא הוא אוהב רק את הגוף שלה זו בעיה.יש רבנים שאסרו לקיים יחסי אישות באור כי זו תועבה.ואז שהאדם חושב על מין במקום על ילדים מתי שהוא מקיים יחסי אישות עם האשה אז חס וחלילה המחשבה של המין יכולה ליגרום לו לחפש לשם גיוון אשה אחרת וחס וחלילה זה גורם לניאוף שהוא נגד ההלכה. אז היופי של האשה מבלבל .אם זו היתה אישה לא כל כך יפה והגבר היה אוהב אותה אז אפילו שזה רע לו זה למעשה טוב.כי אז האישה יותר מאמינה שגם אם היא תזדקן הגבר יעזור לה במה שצריך.ויחסי האישות זה רק לשם מצוות הבאת ילדים לטובת הקדוש ברוך הוא.אז זה הדבר הטוב. אז לפעמים כדי לדעת את האמת התנאים של החיים בעולם הזה לא הכי טובים ולפעמים גם מאוד רעים.אבל דווקא זה נותן יותר מסקנות. ולכן גם כאשר לאדם רע הוא צריך להודות להקדוש ברוך הוא כי גם אם בעולם הזה זה ההרגשה לא טובה ובכל זאת אוהבים את הקדוש ברוך הוא,אז מה שחושבים שזה רע זה רק לטובה.

למעלה