מסגור פאזל

מסגור פאזל

שלום לכולם, זו הפעם הראשונה שאני הולך לבנות פאזל רציני, ואני מתחיל עם 1000 חלקים- פאזל של ניו יורק שקניתי שם למזכרת. הייתי רוצה למסגר את הפאזל לאחר שאסיים את בנייתו (גודלו 49*68 ס"מ). עכשיו, לפני שבכלל אתחיל לבנות אותו רציתי לשאול איך בעצם מגיעים למצב של מסגור פאזל, בצורה נוחה ולא מייאשת? האם בונים כרגיל ? האם בונים על משטח מסוים? היה לי קצת קשה לנסח את השאלה, ואני מקווה שהמסר עבר, תודה רבה :)

אני יכולה רק

להסביר איך הכי נוח לי לעבוד. אני מתחילה מיד את העבודה על קרטון ביצוע. זה המשטח הכי נוח לי לעבוד עליו, להדביק עליו וגם למסגר אותו אחר כך. אחרי שאני מסיימת להרכיב את הפאזל, אני הופכת אותו בעזרת קרטון ביצוע נוסף. אם משטח העבודה שלי נשאר נקי, אני אדביק עליו. ואשלח אותו למסגור. אם במידה ולא מוצאת חן בעיני רמת הנקיון שלו, אני אדביק על קרטון ביצוע נקי ואשאיר את הקרטון ששימש לי לעבודה כמשטח עבודה בלבד לפאזלים אחרים. צריך לזכור שבעת המסגור, קרטון הביצוע ישמש כצד החיצוני האחורי של התמונה והוא יהיה חשוף. את הגודל של הפאזל שאתה מציג בהחלט אפשר להדביק על קרטון ביצוע אחד. מקווה שעניתי לשאלתך.

מממאיה35

New member
בכל מקרה הכי טוב להרכיב

על קרטון ביצוע, הוא נוח ומספיק בגודל שלו לפאזל של 1000. זה בלי קשר לרצון למסגר וכו', כי אפשר לנייד את הפאזל במהלך ההרכבה במקרה הצורך. השיטה שלי, בסיום ההרכבה אני הופכת את הפאזל עם עוד קרטון ביצוע (כמו סיגלית)ומדביקה מאחורה עם סלוטייפ שקוף עבה רצועות רצועות, עד שכל האחרונית של הפאזל מכוסה. וזהו. מאחסנת בתיק ציור מפוליגל קשיח עד שמעבירה למסגור. כל הפאזלים שמסגרתי הודבקו בצורה הזו והובאו לממסגר ולא היתה בעיה. לא הדבקתי אותם על קרטון ביצוע לפני שהבאתי למיסגור. קרטון ביצוע אפשר להשיג בחנויות כתיבה (קרביץ אופיס דיפו וכאלה) ועלותו פחות מ 10 שח לקרטון (הרבה פחות אבל לא יודעת כמה כי מזמן לא קניתי).
ונשמח לתמונה של הפאזל ולתמונות ולידווחי התקדמות

מדונה81

New member
../images/Emo45.gifמסכימה לגמרי

מפאזלים קטנים ועד גדולים (9000), היה לי הכי נוח עם קרטוני הביצוע, החיסרון היחיד הוא באמת כאשר השולחן/משטח עליו מונח הקרטון הוא יותר קטן ואז החלק שנותר ללא תמיכה מתקפל... וחלק מהחלקים עלולים ליפול. כמו שהציעה פ א ז ל אפשר להרכיב על משטח קאפה קשיח, אבל לדעתי זה יקר מדי,
וגם לא גמיש מספיק כדי להצליח לנייד אותו בין החדרים, או לחילופין להעביר בדלת החדר... למי שיש חדר ייעודי- זה פתרון לא רע בכלל. לגבי סיום הפאזל- אני אישית, ברוב הפעמים מפרקת. או מחלקת את הפאזל לשטחים שהם בערך בגודל הקופסא ומניחה אותם בקופסא אחד על גבי השני... בהצלחה
ונשמח לתמונות

סקרמנטה

New member
../images/Emo127.gif ועוד חיסרון שלו: הוא "מגדל" חרקים קטנטנים

למרות שהשולחן אצלי תמיד נקי, על קרטון הביצוע מטיילים להם לפעמים חרקים קטנטנים. קיבלתי טיפ לרסס אותו בספריי הדברה שמיועד לספרים... (איך לא חשבתי על זה קודם?!) ואיך אצלכם? "זכיתם" לראות אותם פעם? איך אתם מתמודדים עם המכה הזו?

דגנית

New member
נכון, תהיתי לעצמי מאיפה החרקים הפצפונים

מגיעים.. באמת כדאי לרסס לפני שמתחילים לעבוד עליו..

מדונה81

New member
../images/Emo12.gif אתן מדברות על הקאפה או ק.ביצוע../images/Emo35.gif

לי על הקרטון אין חרקים...
בינתיים..

סקרמנטה

New member
על הקרטון ביצוע

אולי אצלך יש מיזוג אוויר? כי אצלי אין אז אולי החום גורם להופעתם.

דגנית

New member
גם אצלי על קרטון ביצוע, מין חרקים פצפונים

קופצנים שהיו רק על הקרטון ביצוע.. ניקיתי אותו עם מגבון ובינתיים הם לא חזרו.

מדונה81

New member
לא זכורים לי חרקים כאלה

ללא קשר למיזוג, הרכבתי על ק.ביצוע גם בחורף, גם בקיץ
עם ובלי מזגן, ואין חרקים.. מה שכן- לפני שאני מתחילה אני אכן מנקה עם מגבון לח כי בדר"כ עד שמגיע זמן ההרכבה, מצטבר אבק דק כזה, שלא נראה לעין, ייתכן שזה מה שמונע חרקים
כמו שדגנית עושה...

דגנית

New member
המגבונים האלו..

ולחשוב למה הם מיועדים, אצלי בבית הם מנקים המון דברים
חוץ מטוסיקים של תינוקות

evilihi

New member
עכשיו קניתי חבילה אחרי שנים שלא נגעתי בזה..

שימושי מאוד.. אבל הזיהום, הזיהום...

החרקים נמשכים אליו

בגלל הצבע הבהיר שלו בדיוק כמו שהם נמשכים לחולצות לבנות. אפשר לרסס לפני עם K2000 שאין לו ריח בכלל.

../images/Emo13.gif קרביץ יקרנים,

סתם. האמת היא, שבשביל שקל אחד הבדל אם אני אגיע קודם לקרביץ אני לא אחכה עד שיהיה לי זמן להגיע לחנות הזולה יותר.

למעלה