מסאז' בתאילנד

מיכ 0

New member
מסאז' בתאילנד

אני בהריון, שבוע 20 וטסה לתאילנד. רציתי לדעת האם כדאי להימנע ממסאז'ים שם???? ...ולמה?

0 אור 0

New member
למה להמנע?

רק מה שכן, תלכי למטפלים טובים מקצועיים, נחום, מנהל פורום עיסוי נמצא כרגע בתאילנד (צ'אנג מאי) כבר כמה חודשים - אמנם הפורום נסגר, אבל תנסי לשלוח לו מסר, ואני מקווה שהוא יראה ויוכל לעזור לך הקישור לפורום עיסוי בצד שמאל של הדף הזה

כי לא!

:) בתאילנד רוב התיירים הולכים למקומות שלא בטוח שהם מוסמכים, ואפילו אין טעם לבקש הסמכה או תעודות, וכל אחד שם הוא מעסה, גם אם הוציאו אותו מנקיונות המטבח, כי ביקשו עוד מטפל, ולא היה... אז אם אכן הולכים למוסד מוכר, או למטפל שיש עליו המלצות (מקצועיות, כמובן) זה מעולה. סתם ככה להחליט שהולכים לטיפול- מסוכן מאוד, בטח שבהריון, אבל גם לאדם בריא.

0 אור 0

New member
בגלל זה המלצתי לה להתייעץ עם נחום או אלפונס

כמי שמטפלת בעיסוי תאילנדי אני גם מכירה את הסיכונים, ותמיד מגיעים אלי אנשים שצריכים חויה מתקנת אחרי שעברו עיסוי אגרסיבי מדי (בתאילנד או בארץ) ולא מאמינים לי שתאילנדי יכול להיות עדין וכיפי וממש לא חייב להכאיב. אבל גם עברתי חויה של ליווי הריון כשאחת הבנות בקורס של עיסוי תאילנדי נכנסה להריון, וכך שבעצם יצא שתרגלתי אתה במשך כל ההריון שלה, ולמדתי מכלי ראשון איך אפילו עיסוי כזה יכול להתאים אם יודעים מה עושים ומה זה הריון. אני מסכימה עם כל מי שכתב, שאם אין המלצות מפורשות על מטפל מקצועי, אז באמת לא כדאי דוקא בהריון ליפול על איזה מישהו ברחוב שיקרע לה את הצורה.

0 אור 0

New member
אני חושבת שרק מי שיהתה בהריון

יודתע להעריך עד כמה טיפולי המגע - בפרט עיסוי גב ועיסוי רגליים - נחוצים וחשובים

עוד לא הייתי בהריון

אולי בקרוב, אבל נראה לי שאין פה הפחתה בחשיבות, פשוט הבנה שמי שלא עוסק או מכיר לעומק, עלול להבין ש"חייבים חייבים חייבים", ויפספסו את העניין של המקצועיות, אז היה לי חשוב להדגיש את זה. אני דווקא בעד, אבל עדיין, יוצא לי להסביר לא מעט למטופלות, שהריון זה לא זמן טוב להתחיל שינויים קיצוניים שקשורים לבריאות, כולל עיסוי (למרות שאני עדיין לא מעסה נשים הרות, נראה לי שגם עיסוי זה משהו שטוב להתחיל קודם לכניסה להריון).

0 אור 0

New member
מסכימה אתך מאד שהריון זה לא זמן לשינויים

קיצוניים, וגם מסכימה אתך ועם כל המזהירים מפני עיסוי לא מקצועי, שעלול להזיק יותר מלהועיל, ואם אתה מציץ בפורום יוגה, תגלה שממש לא מזמן כתבתי למישהי שמעולם לא עסקה ביוגה שאותי כדאי לחכות עם ההתחלה ביוגה לאחר ההריון - ולמרות שעם מורה טוב וקשוב אפשר בכל עת ובפרט רצוי בהריון. ועם כל זה, פשוט גם התמיכה של עיסויים ומגע, וגם שיפורים בתזונה כל כך כל כך נחוצים בזמן הזה, שאלו הם השינויים שאני ממליצה כן להתחיל ודוקא כן בהריון , וכמובן בהסתייגול מצועי, של זהירות, של מתינות וכל הדברים הנכונים והחכמים שנאמרו פה בשרשור.

TheGreatNut

New member
אני בהחלט הייתי נמנע.

אני לא מבין בזה, אבל ממה שלימדו אותי במסגרת לימודי השיאצו, ישנם הרבה איסורים לנשים בהריון במסגרת עיסוי בפרט וטיפול בכלל. לא הייתי הולך לקבל עיסוי במדינה שבה איני דובר את השפה, אצל מטפל שאני לא מכיר ושאיני יודע אם הוא מקצועי, בעל המלצות ובעל נסיון בעיסוי נשים בהריון.

אני בעד בתנאי....

תשובתי מגיעה מעולם הרפלקסולוגיה - הרפלקסולוגיה מלווה את האישה במעגלי החיים. מלווה את האישה מהרגע שנקלטה
עד משכב הלידה והלאה.... אולם, יש ללכת למטפל מקצועי שאמון על המלאכה. צריך לקבל המלצות והנה אור אפילו הפנתה אותך לאדם מקצועי שאם תפגשי בו בוודאי יכוון אותך.

hal767

New member
אני נגד מסג'ים בתאילנד במקרה שלך.

אני למדתי בזמנו עיסוי רפואי. לימדו אותי שאין לבצע עיסוי באשה בהריון כי זה עלול לגרום לשיבושים, לדימום ואפילו להפלה במקרים מסויימים. כמו כן למדתי שכן מותר לבצע עיסוי רפואי מקומי אם יש צורך בכך, כדוגמת עיסוי רפואי מקומי לגב תחתון או צוואר וכד'. הכלל במקרה כזה הוא לבצע את העיסוי באיטיות, במינימום הזמן הדרוש ובאישור הרופא המטפל של האשה. מאז הקורס עברו 25 שנים. בזמן הזה העמקתי בידע, צברתי ניסיון ואלה לא שינו את דעתי בנושא, ואני גם כיום חושב שלימדו אותי נכון. עכשיו את מספרת לנו שאת נוסעת לתאילנד, ארץ רחוקה, ואינני יודע מי יהיה המעסה שלך, מה הוא באמת יודע, אז לשם מה להסתכן? ואם תתעורר בעיה אינני יודע מה רמת הטיפול שתוכלי לקבל שם. שורה תחתונה - הפעם תוותרי.

0 אור 0

New member
חבל שלא הגעת למפגש שלנו בנושא עיסוי בהריון

נפגשנו בביתה של רביד שמתמחה בנושא, וכל אחד שיתף מהטיפים שלו בנושא, גם כמטפלת וגם כמי שהיתה בהריון, אני חושבת שזו תקופה שבה חשוב במיוחד העיסוי וחשובה במיוחד הרפלקסולוגיה, אכן נכון, שמי שאינו יודע איך ומה, עדיף שיסתפק בליטוף יותר מאשר בעיסוי (ובתחום הזה אין תחליף לבן הזוג או אמא או אדם אוהב אחר) יש מספיק מטפלים מקצועיים אשר מכירים את תאילנד היטב ויכולים להמליץ על אדם מתאים. למיכ - אם לא תתפסי את נחום, יש עוד אנשים שמכירים היטב את תאילנד ואת יכולה להתיעץ אתם (אלפונס, נועם טירולר ועוד מורים מובילים בתחום העיסוי)

ladybug4NLP

Active member
מצטרפת לקוראים להמנע

קשה מאד בארץ זרה-ובמיוחד בתאילנד לברור את התבן מהמוץ (כולל כאלה העובדים בבתי מלון מערביים. לכמה זמן את נועת? שבוע? שבועיים? זהו פרק זמן שאפשר להתאפק. ושאלה רק לשם סקרנות: האם בארץ את מקבלת מסאז'ים באופן קבוע מאז היותך בהריון ? כי אם כן-שבוע-שבועיים לא יעשו הבדך ואם לא- לא דאי להתחיל דווקא שם. אז בהצלחה ולא לאכול ברחוב בבקשה!

mic26

New member
גם אני בעד הימנעות

הייתי כמה פעמים בתאילנד ולצערי אף פעם לא יצא לי לקבל שם עיסוי שנחשב למקצועי. קיבלתי עיסויים טובים, ממעסים שהומלץ לי עליהם. המסקנה שלי היתה ששווה לקבל בתאילנד עיסוי, אבל אף פעם למשל לא לומר להם שכואב לי הגב התחתון, כי מה שקיבלתי היה או התמקדות בגב התחתון בלבד, מה שהוציא אותי משם עם כאבים קשים, או הימנעות ממנו, מבחינת מה שלא יועיל לא יזיק. את המעסים שפגשתי לא הייתי מגדירה מטפלים, כי מטפלים בעיני הם אנשים שלמדו אבחון, אנטומיה ופתולוגיה לפי שיטת הטיפול שלהם, ובתאילנד ברוב המקומות זה לא המקרה. אני לא אומרת שאין בתאילנד מטפלים שיודעים לטפל בפתולוגיות או בנשים בהריון. אני רק אומרת שארבע פעמים שם לא הצלחתי למצוא כאלה. כדאי אולי להסתפק בטיפולים קוסמטיים מפנקים ולא לשחק עם הגוף.

למעלה