מסאג' - עיסוי

MEIMIS

New member
מסאג' - עיסוי

שלום לכולם ול-דויד כפרי.. דויד איתך ההכירות שלי קצרה -מאז ומתמיד אני קורא בפורום "אומניות לחימה" והמון זמן לא הגבתי שמה כי גם לא יוצא לי להיכנס לפורום.. הייתי במפגש פורום ה-1 של הפורום ההוא והיה נחמד העיסוי שדויד הורה לנו לעשות בסוף... אז שאלות א. איזה סוג של עיסוי זה היה - ? שיאצו? ב. אני יודע שיש הרבה סוגים של מסאג'ים ועיסויים - עיסוי תאילנדי - מסאג' שוודי עיסוי הודי וכו' וכו'.... ג. על איזה סוג של עיסוי(מסאג'(זה אותו דבר, לא)) אתם ממליצים ללמוד.. ד. איפה אתם ממליצים ללמוד עיסויים ולעשות מסאג'.. חיפשתי בהמון מקומות באינטרנט ולא מצאתי משהו כמעט כלום האמת.. רציתי לדעת על מה אתם ממליצים.. ה. אם יש למישהו מושג בערך מה משך הקורס - (גם שלך דויד הקורס בסיסי לשיאצו כמה זמן הוא) וכמה עלותו... ו. דיקור - גם בזה אני נורא מתעניין - שמעתי שאפשר ללמוד את זה אך ורק אם יש לך תואר ברפואה - או שזה הנפצה אני לא יודע.. בכל אופן.. יש מקום ללמוד את זה? סלחו לי על כל השאלות . . פשוט זה שאלות שהמון זמן עוברים לי בראש בתודה

שלום MEIMIS ../images/Emo24.gif

לגבי הקורס שאני מעביר, אענה במסר. לגבי סיום אימון פורום 1, כן זה היה שיאצו, כלומר כמה שיאצו שאפשר להעביר בשעה... לגבי ההבדלים בין שיאצו למסאג' מערבי - דבר ראשון, שיאצו נעשה כשהמטופל והמטפל בלבוש מלא (מכנסיים וחולצה), בעוד שברוב סוגי המסאג' המטפל משתמש בשמן על עור חשוף. דבר שני, במסאג' משתמשים בעיקר בטכניקה של "לישת" המטופל; בשיאצו מפעילים בעיקר לחיצות ארוכות וסטאטיות, אבל בנוסף יש אלמנטים של מתיחות, הנעות גפייםועוד, שככל הידוע לי אין במסאג' מערבי. דבר שלישי, מסאג' מערבי מתייחס בעיקר לעור, לשרירים ולמערכת הלימפה, בעוד ששיאצו מתייחס בעיקר לקי (צ'י) - האנרגיה הפנימית; מסאג' מערבי מוכר כטוב לבעיות אורטופדיות ולהרגשה כללית, בעוד ששיאצו הוא כלי טיפולי בדיוק כמו דיקור, ויכול לעזור גם למצבים "פנימיים" כמו אסטמה, בעיות עיכול, לחץ-דם ועוד. ואחרי כל זה, חשוב לדעת מצד אחד, שיש לא מעט מטפלים שמשלבים שיטות, ומצד שני - יש מטפלים שהשיאצו שלהם לא יותר יעיל (ככלי טיפולי) ממקלחת. איזה סוג אתה צריך ללמוד? אתה הרי יודע מה התשובה, קראת אותה מספיק פעמים בפורום אמנויות לחימה - נסה שיטות שונות, מורים שונים, ותחליט לבד...
לגבי דיקור - כנראה שלא צריך להיות רופא, אבל אם תחכה כמה חודשים (עד שיעבור בקריאה שלישית חוק האקופונקטורה), נוכל לתת לך תשובה יותר מומכת - בקריאה השניה החוק עשוי עוד לעבור שינויים רבים. מה שכחתי? אה, כן, לברך אותך על כניסתך לפורום!
אז הנה:
וד"ש לבט"ש!

MEIMIS

New member
בט"ש? מה? על מה אתה מדבר? ../images/Emo6.gif

בכל אופן לגבי מסאג'ים אני צריך יותר פרטים אני רק רוצה ללמוד איך לעשות מסאג' לפרטנרית שלי.. לעשות נעים . . שיהיה טוב.. לשחרר שרירים.. לשחרר מתחים.. וכו'..

MEIMIS

New member
למישהו יש מושג??? איפה אפשר ללמוד

לעשות מסאג'? מסאג' רך.. או סדנא בזוגות או משהו כזה...

למעלה