מס´ שאלות..

bondi78

New member
מס´ שאלות..

1. כמה יעלה לי צמיג אחורי לgs שלי? 2. איך אני מזהה שהשרשרת לא מתוחה כמו שצריך? 3. עד כמה אמינה השרשרת והמנעול של מגנום? 4. האם זה בסדר שבסרק הטורים הם על 1500 סל"ד- לעלות-להוריד? 5. כשאני מעביר הילוכים- לפעמים אני מרגיש כאילו השרשרת נמתחת-זה בסדר (או שזה גם קשור למתיחת השרשרת?)

GPZiv

New member
מס´ תשובות

בקשר לצמיג זה סיפור ללא סוף (בערך...) יש צמיגים בעלות של כ- 500 -600 שקל ויש פחות. תלוי מהו סגנון ורמת הרכיבה שלך. בקשר למתיחת השרשרת, אני ממש לא יודע אך לדעתי הסל"ד אצלך גבוהה קצת והוא צריך להיות בסביבות ה- 900 -1000 כשהמנוע חם.

יואב ZZR

New member
עוד תשובות...

1. בקשר לשרשרת: הבדיקה מתבצעת עם גלגל אחורי באוויר - השען את האופנוע על הג´ק והטה אותו כך שהוא יישען על גלגל קדמי וג´ק. החופש אמור להיות 3-4 ס"מ מהמצב שבו השרשרת מתוחה עד הסוף למעלה עד למטה. באופנועי שטח החופש גדול יותר 4-5 ס"מ בגלל מהלך המתלים הארוך. כעט - סובב את הגלגל האחורי וחזור על הבדיקה בעוד מקומות על השרשרת משום שהיא לא מתבלה בקצב אחיד. החופש של 3-4 ס"מ אמור להיות במקום הכי מתוח בשרשרת. אם יש הבדלים גדולים בחופש שלה במקומות שונים זה סימן שחייה הולכים להיגמר. סימנים נוספים לסוף חיי השרשרת זה אם היא מתוחה עד הסוף או אם אתה יכול למשוך אותה במקום בו היא אמורה להיות צמודה לגלג"ש האחורי ולחשוף יותר מחצי שן. 2. למגנום יש מנעולים זולים ויקרים יותר. הזולים מאוד הם זבלה, והיקריום יותר הם בסדר. בכל מקרה - לדעתי עדיפים המנעולים של קריפטוניט, רב בריח או אבוס

CBRRRRRR

New member
ועוד כמה, רחמנא ליצלן...

מפשפוש בנבכי זכרוני (ההולך וקטן, במיוחד בשעות כאלו) - סרק ב- GS הוא בערך 1200 סל"ד. לא מומלץ להיות בסל"ד גבוה מדי כי זה לא בריא לגיר כמשלבים הילוכים בתחילת נסיעה. סל"ד נמוך מדי יפגע בשימון המנוע (בעיקר כשהמנוע טרם הגיע לטמפרטורת עבודה בבוקר) וגם עשוי לגרום למנוע להיכבות בתחילת נסיעה. ה- GS שלי גם היה נכבה לפעמים בבלימות חזקות מאוד למצב עמידה. "מכת שרשרת" או "הצלפת שרשרת" היא תופעה נפוצה בכל אופנוע. מומלץ להימנע ממנה כדי לחוס על חיי השרשרת+גלגל שינויים+גל ארכובה (מנוע) ועל האחיזה של הצמיג האחורי שלא אוהב מכות כוח. לשם כך צריך להעביר הילוכים בעדינות, אך בהחלטיות: פעולה מהירה של קלאץ´ (ואף חצי קלאץ´) + גז - רגלית הילוכים - פתיחת קלאץ בעדינות תוך כדי פתיחת גז מתונה בזמן שילוב הקלאץ´ וגם אחר כך, עד שמרגישים שהשרשרת מתוחה (ומומלץ להמשיך לסובב את יד ימין בעדינות גם כשהשרשרת כבר מתוחה).

JonnyBoy

New member
בעניין הצמיג,

הדרישה היא לספורטיוויות או לאורך חיים או שילוב כלשהוא של שניהם? בכל מקרה זה יעלה בסביבות 500 ש"ח.

למעלה