מנתקת חבלים

natyh

New member
חפשי את

דני שפר האיש מאחורי ההשתתפות הישראלית פעמיים במיני טרנסאקט . חצה את האטלנטי לבד מספרד לברזיל . בפעם הראשונה על הבלינור , שבנה בעצמו . משתתפי הפורום רובם לפחות שמעו את הרצאתו בגני התערוכה ההרצאה היתה מרתקת, דני הוא האיש , שייתן את הטיפים הטובים שמן הסתם חרוטים היטב בזכרונו. תיהני . נתי

amng

New member
כתבה של דן מירקין על חציית האטלנטי

קראתי(בחדר המתנה של הרופא שלי) בכחול של חודש אפריל 2004 על המסע שלו מיוני 2003 מת"א עד האיים הקריביים הרבה טיפים מעניינים

טיפים לדרך

הי נילה, לפני שלוש שנים חציתי את האטלנטי ולשמחתי אני עומד לעשות זאת שוב עוד חודש וחצי. כמה טיפים שהועילו לי: 1. לעיתים קורה שחלק מהצוות "מתחרפן" במהלך ההפלגה. תופעה ידועה. לפני שיצאנו לדרך, בעל הסירה הסביר לנו על התופעה והציע שנקבל החלטה חשובה בנושא: מי שמרגיש שנמאס לו, מהמקום הקטן, מהצוות, מהמצב, מעצמו או כל דבר אחר, עולה לסיפון, מתיישב עם גבו שעון לתורן ופניו לחרטום וזהו. ברגע שהוא עושה זאת, זהו סימן מוסכם לצוות ש א ף אחד לא ניגש אליו, לא שואל אותו לשלומו, לא מציע עזרה וכדומה. המתבודד מוצא אוטומטית מהמשמרות והכל מתנהגים כאילו הוא לא קיים. טיפ מדהים..ועובד! היה לי קטע כזה (קבלתי הודעה שאימי נפטרה כשהייתי באמצע האוקיינוס), לקחתי בקבוקי מים, עליתי למקום ההוא ונשארתי שם 36 שעות ברציפות. חזרתי כמו חדש. ממליץ בחום להנהיג את הכלל הזה בכל הפלגה ארוכה. 2. כלי כתיבה ופנקס עם כריכה קשה. איזה כיף. הפנקס יהפוך לחבר הכי טוב שלך בהפלגה ובמיוחד עוד ארבעים-חמישים שנה כשלא תפסיקי לחלום על אותם ימים כשניתקת חבלים. 3. לקחתי איתי את התנ"ך במטרה לקרוא אותו פשוט כמו כל ספר. זו היתה חוויה יוצאת דופן. רק אז הבנתי איך בבתי הספר עשו הכל כדי שלא נאהב את הספר המדהים הזה. 4. קחי עמך מפות כוכבים שמתאימות לקווי הרוחב שתהיי בהם. דרך נפלאה להנות במשמרת. נילה, אני מצטרף לברכות ולרוב חברי הפורום שתמיד חלמו לעשות את מה שאת מתכננת ובתוך תוכם עדיין מקווים שזה יקרה גם להם.. עמית

aalexx1

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo50.gifהטיפים שלי../images/Emo91.gif

אחרי שהורקתי מקנאה, הינה הטיפים שלי עזרו: א. קחי איתך גם סט עפרונות ציור בסיסיים, גם אם אין לך רקע. התוצאות עשויות להפתיע אותך. ב. מוסיקה - קחי את הדיסקים שאת אוהבת. קחי גם דיסקים של גליקריה - מניסיון היא היחידה שאף פעם לא נמאסה על אף אחד מהצוותים שהייתי בהם ולא משנה כמה שמענו. תהני ותחזרי אלינו עם החוויות

zerez

New member
../images/Emo140.gif תעשי חיים

זאת לא אחת הפמטזיות שלי אבל בהחלט חלום. תעשי הרבה חיים ותספרי חוויות שתגיעי. מה שבטוח, בסוף המסע מחכה לך פורט לודרדייל, מקום מקסים שבהחלט שווה טיול על היבשה.

loving nila

New member
תודות לכולכם ../images/Emo23.gif

כייף להכנס ולקרוא את כל הפרגון שלכם. הכי כייף פרגון מאנשי ים. תודה על כל הטיפים. דיסקים יש, ספרים באנגלית יש (זו אחת הדרישות של הסקיפר), מחברות יש, מפת זיהוי הכוכבים של איתן יש, עפרונות ציור - רעיון מעולה
. עמית אני זוכרת את הסיפור על ההפלגה ההיא שלך.

zerez

New member
אני הייתי לוקח גם משחקים

קלפים, ששבש, שחמט ומחשב עם הרבה משחקים, גם כאלה שאינם דורשים מחשבה. ועוד פעם - בהצלחה

gerson1

New member
בקיצור

שהרוח הטובה תלווה אותך גם במסע הזה וזכרי בעת הגשמת חלום צריך להתחיל לחלום את הבא יאללה שיהא לך אקבר שיוט ולהתראות בשבעת הימים גרשון

למעלה