טיפים לדרך
הי נילה, לפני שלוש שנים חציתי את האטלנטי ולשמחתי אני עומד לעשות זאת שוב עוד חודש וחצי. כמה טיפים שהועילו לי: 1. לעיתים קורה שחלק מהצוות "מתחרפן" במהלך ההפלגה. תופעה ידועה. לפני שיצאנו לדרך, בעל הסירה הסביר לנו על התופעה והציע שנקבל החלטה חשובה בנושא: מי שמרגיש שנמאס לו, מהמקום הקטן, מהצוות, מהמצב, מעצמו או כל דבר אחר, עולה לסיפון, מתיישב עם גבו שעון לתורן ופניו לחרטום וזהו. ברגע שהוא עושה זאת, זהו סימן מוסכם לצוות ש א ף אחד לא ניגש אליו, לא שואל אותו לשלומו, לא מציע עזרה וכדומה. המתבודד מוצא אוטומטית מהמשמרות והכל מתנהגים כאילו הוא לא קיים. טיפ מדהים..ועובד! היה לי קטע כזה (קבלתי הודעה שאימי נפטרה כשהייתי באמצע האוקיינוס), לקחתי בקבוקי מים, עליתי למקום ההוא ונשארתי שם 36 שעות ברציפות. חזרתי כמו חדש. ממליץ בחום להנהיג את הכלל הזה בכל הפלגה ארוכה. 2. כלי כתיבה ופנקס עם כריכה קשה. איזה כיף. הפנקס יהפוך לחבר הכי טוב שלך בהפלגה ובמיוחד עוד ארבעים-חמישים שנה כשלא תפסיקי לחלום על אותם ימים כשניתקת חבלים. 3. לקחתי איתי את התנ"ך במטרה לקרוא אותו פשוט כמו כל ספר. זו היתה חוויה יוצאת דופן. רק אז הבנתי איך בבתי הספר עשו הכל כדי שלא נאהב את הספר המדהים הזה. 4. קחי עמך מפות כוכבים שמתאימות לקווי הרוחב שתהיי בהם. דרך נפלאה להנות במשמרת. נילה, אני מצטרף לברכות ולרוב חברי הפורום שתמיד חלמו לעשות את מה שאת מתכננת ובתוך תוכם עדיין מקווים שזה יקרה גם להם.. עמית