מנשים לאמהות

perhay

New member
מנשים לאמהות

בשרשורים הקודמים דובר על נשים. ברצוני לפתוח שרשור על נושא אמהות. קבלו סיפור קצר מתוך "הפרבולות של הרבנים " מאת משה גסטר. (תורגם מספרדית). שלוש שאלות פעם אחת, מלך החליט לבנות עיר ובחר במקום מסויים למטרה זאת. האסטרולוגים אשרו את בחירתו בתנאי, שילד שיובא על ידי אמו, יכלא חי בתוך החומה בעיר זו. לאחר שלוש שנים של חיפוש שלא נשאו פרי, הופיעה אשה שהביאה אתה ילד בן עשר. לפני שהתכוונו לבצע את המעשה האכזרי, הילד פנה למלך: "תרשה לי לשאול את האסטרולוגים שלוש שאלות; אם תשובותיהם יהיו נכונות, סימן שקראו נכון את אותות השמיים, ואם לא, סימן שהם טועים". המלך נענה לבקשתו והילד שאל: "מה שוקל הכי פחות בעולם, מה הדבר הכי מתוק ומהו הדבר הכי קשה?" לאחר שלושה ימים הם השיבו: "הכי קל היא נוצה, הכי מתוק הוא הדבש, והכי קשה היא האבן". הילד צחק ואמר: "ככה יכול כל אחד להשיב, אבל אלה לא התשובות הנכונות. הכי קל בעולם, הוא ילד בזרועות אמו, הכי מתוק זה חלב האם לתינוק, ולהביא ילד כדי שיכלא חי בחומה, זה הדבר הכי קשה בעולם". האסטרולוגים היו נבוכים ונאלצו להכיר שטעו בקריאת אותות השמיים, והילד ניצל.

אם יש אימהות - יש תינוקות

יום לפני שנולד , אמר התינוק לאלוהים: אני לא יודע מה אני אמור לעשות בעולם. ענה אלוהים: אני אשלח לך מלאך אשר יהיה תמיד לצידך. אבל אני לא מבין את השפה. אל תדאג, המלאך כבר יבין את השפה שלך ויגן עליך מכל רע. אבל, מתי אוכל לדבר ולראות אותך שוב? אל תדאג , המלאך שלך ידאג לך, ויאמר לך כל מה שאתה צריך לדעת. איך קוראים למלאך שלי? שם המלאך אינו חשוב, אתה יכול לקרוא למלאך שלך אמא! תודה לך אמא על חיים שלמים. מקור לא ידוע.

אמא יש רק אחת- ואבא לא?

אני יודע שאמא יש רק אחת. ואני שמח על כך ואומר, איזה כיף שאמא יש רק אחת, תארו לכם שהיו הרבה יותר. הרי גם ככה, בתור אמא יחידה, היא נמצאת בכל מקום ובכל זמן, ואפילו תברח ממנה לקצה תבל, גם שם היא תחייך לך , מותק, אמא כבר באה. אמא יש רק אחת, שה נכון, אבל כמו אמבה היא למדה להיתפצל , והיא נמצאת מאחוריך בכל דקה, והיא עוקבת אחריך כמו צל. ולא חשוב כמה תהיה גדול, בתור אמאמ היא לא חתפסיק לדאוג, היא תהיה איתך במיטת הכלולות והיא תשכב איתך על ספת הפסיכולוג. אמא יש רק אחת, כמו אלוהים רק בשינוי קל, היא נמצאת על האדמה, על הארץ, ואילו צאצאיה תמיד בשמים מעל. היא מתפללת אליהם ומקריבה להם קורבנות, תחת כל עץ רענן ובכל פינה, וגם כאשר הם הולכים אחרי אלוהים אחרים, היא עדיין רק בהם מאמינה. אמא יש רק אחת, ואני מכיר הרבה שאומרים ויש בידם הוכחות, שיופי שאמא יש רק אחת, אבל הם היו רוצים אמא טיפה פחות. אמא יש רק אחת. ואני לא רוצה למתוח את החבל, כי זה שאמא יש רק אחת, לא אומר שאבא יש כמו זבל. מאת אפרים סידון.

פרי סיפור מקסים- וסיפור עם הודי

האם האמיתית. אם אחת ירדה לרחוץ את תינוקה. ניגבה את גופו, הלבישה אותו, וישבה על גדות הנהר לשחק עמו. לא רחוק משם התרחצה בנהר הגנגס, הקדוש שדה אחת, היא התסתכלה בתינוק הנחמד במים, במישחקו עם אימו, התחשק לה לחטוף אותו לעצמה. התחזתה השדה לאשה, ניגשה אל האם ותינוקה ואמרה: איזה תינוק נחמד יש לך, תני לי אותו, לשחק איתו קצת... מסרה האם את תינוקה לידי השדה, לקחה אותו בזרועותיה והחלה לברוח משם. רצה האם בכל כוחה, רצה ורדפה אחרי השידה, עד שהשיגה אותה. התחילו האשה והשדה לריב. אמרה האם: מדוע חטפת את התינוק שלי? והשדה השיבה בלעג: זהו התינוק שלך?, הוא שלי, אני ילדתי אותו. רבו ורבו, זו אומרת ,שלי וזו אומרת שלי הוא, זו אומרת אימו אני וזו אומרת , אני ילדתי אותו. אנשים רבים שהיו על יד נהר הגנגס התאספו , מסביב לשתי הנשים, הרבות בניהם, הם היו סקרנים מאד לדעת מי באמת אם התינוק? פתאום הופיע איש קדוש וזקן, הוא בודהא , האיש הכי קדוש בהודו, התקרב בודהא לשתי הנשים, ושאל: מדוע אתן רבות, נשים? זה הילד שלי , היא גנבה אותו, אמרה האחת. זה הילד שלי והיא חטפה אותו ורוצה אותו לעצמה, אמרה האם. התישב בודהא על שפת הנהר הקדוש, ואמר: נעשה משפט! לכן, אחת מכן תחזיק בראש התינוק והשניה ברגלי התינוק, וכל אחת מכן תמשוך חזק יותר אילה, האשה שתמשוך חזק יותר, התינוק יהיה שלה. אמרה השדה: מצוין, אני מוכנה לעשות כדבריך, איש קדוש. אך האם , ריחמה על תינוקה אמרה: שתיקח את התינוק, אינני מוכנה למשוך אותו ולהכאיב לו. אני לא מוכנה לגרום סבל לתינוק שלי. אז קם בודהא, ואמר: את היא האם האמיתית. את זו שריחמה על תינוקה, קחי אותו ולכי לך. ולשדה אמר: את העזת לשקר ולרמות, לכן אגרש אותך מסביבת בני האדם. הביט בודהא בשדה בעינים מזרות אימה, והשדה נעלמה ואיננה ועד היום אינה מופיעה בחברת בני אדם. כמו משפט שלמה- מוזר איך סיפור מתגלגל.

perhay

New member
בדיוק, אותו מוטיב של משפט שלמה

שחרזדה, לא יכולת לבחור לעצמך כינוי יותר מתאים. אני מתפלאת כל פעם מחדש על המאגר העצום של סיפורים שיש לך בכל נושא. תבורכי!

פרי יקירתי , תודה וגם לך לא חסר

זה אוסף של שנים, מחולק לי לפי נושאים, כך שכל פעם ששאת מתחילה נושא מיד זה מזכיר לי ואני שולפת

NAVVAN1

New member
היי שחרזדה, אוסף שלך נפלא את

שומרת עליו כשאת מחלקת ביד רחבה כמו קסם האור מחלק ולא חסר.

תודה לך נוון. יקר ../images/Emo20.gif

, אני מתחלקת במה שיש, והסיפורים רק מתרבים, ויש עוד כי אנשים גם נותנים. הרי כולנו כאן נותנים ומקבלים זה כוחה של חברות.

../images/Emo13.gifכ"כ נכון, מזכיר לי סיפור

על עשיר אחד שאסר אותו מלך ודרש לדעת כמה כסף יש לו ? ענה האיש:" עשרת אלפים זוזים. " לעג המלך ואמר כי ידוע שהוא עשיר מופלג וודאי יש לו עשרת מונים יותר מכך.. ענה העשיר: " זה מה שנתתי לצדקה ורק זה שלי- כי יעמוד לי ליום פקודה, לעת אחרית הימים. " שחרר אותו המלך וברכו כי יוסיף ויתן צדקה כל ימיו.

perhay

New member
../images/Emo9.gif ועכשיו מוטיב האם בחיוך

מי לא מכיר סיפורים על האם היהודייה (די יידישע מאמע)? גם אם מדובר בבדיחות ישנות, לא פג תוקפן. הנה אחד הסיפורים האלה (שתרגמתי ממקור בספרדית) ידידה מבקרת אצל גברת גרינברג ושואלת אותה על בתה. איך בעלה של בתך? האמיני לי, אף בחורה לא זכתה לבעל נפלא כמוהו - משיבה גברת גרינברג בהתלהות. הוא מתייחס אליה כמו למלכה. לא מרשה לה להכניס את ידיה במים קרים. בתי נשארת במטה עד 11 בבוקר, ואז העוזרת מביאה לה מגש עם ארוחת הבוקר. אחרי הצהריים היא הולכת לשופינג, ואיזה שופינג!. בערב היא נפגשת עם בעלה וסועדים באחת המסעדות הטובות בעיר. מה אני אגיד לך! אנחנו אסירי תודה לאלוהים על המזל שנפל בחלקה! ומה שלום ריימונד, בנך? שמעתי שגם הוא התחתן. גברת גרינברג משנה את הבעת פניה. אל תשאלי! - היא משיבה בגסות. הלוואי היה לו קצת מהמזל של אחותו. ריימונד התחתן עם אחת הבחורות הגחמניות מהצד השני של העיר. ריימונד שלי המסכן התחתן עם אשה שאינה מכניסה את ידיה במים קרים, ולא רוחצת אפילו כפית אחת. היא נשארת במיטה עד 11 בבוקר, וכל הזמן אוכלת בומבונים; היא זקוקה לעוזרת שמגישה לה את ארוחת הבוקר בצהריים. אחרי הצהריים, במקום לנקות את הבית, היא הולכת לשדרה במרכז וקונה לעצמה בגדים מפוארים. ובערב במקום לקבל את ריימונד שלי עם אוכל ביתי, היא גוררת אותו למסעדות יוקרתיות. אוי! במה חטאתי כדי שאלוהים יעניש אותי עם כלה כזאת?!

פרי יופי של סיפור

והרבה פעמים זה גם מציאות. בת זו בת ואילו הכלה היא כלה עם כל המשתמע מכך אבל היום זה כבר לא כך. ויש אומרים לא משנה כמה הכלה טובה לעולם לא תהיה בת. וכמה שהחומות טובה לא תהיה אמא.

למעלה