מנשא בהריון

מנשא בהריון

מותר להמשיך לשאת תינוקות בנשא אם כבר בהריון? מנסיונכן?
עד איזה משקל של תינוק אם כן, או עד איזה שלב בהריון?
תודה

נשיאת תינוק/פעוט בהריון

אני ממשיכה לשאת בהריונות את הילדים. הן בקודם והן בנוכחי, בעיקר כי הרווחים אצלי בין הילדים יחסית קטנים. בהריון הקודם הגדול היה ממש קטנצ'יק, בן שנה + וזה היה בלתי נמנע מבחינתי. בזמנו התייעצתי עם פיזיותרפיסית של רצפת האגן שאמרה שזה לא מומלץ, ואכן יוצר עומס אבל אם כבר, רצוי לעשות את זה בצורה מיטבית. ההמלצות שלה היו נשיאה על הגב כשהמנשא קשור חזק בתחתית הבטן ו"אוסף" אותה, להשתדל להמנע ממנשא א-סימטרי, ולצמצם למינימום כדי להגן על רצפת האגן.

מבחינת משקל או עד מתי ניתן לשאת- זה עניין אישי שלך וככל שמרגיש לך נוח.

מותר? כן כדאי? בעיקר בשבילך לא

בהריון יש משקל עודף על רצפת האגן אז לשאת עוד פעוט במנשא זה ממש יוצר לחץ גדול על רצפת האגן, אז למקרים של "אין ברירה" אפשר כמובן, אבל כדאי להמעיט.
מבחינת התינוק והעובר זה פחות קריטי זה בעיקר בשבילך.

אני נשאתי בהריון, עד חודש שביעי

כי רק אז הקטנטונת הואילה בטובה ללמוד ללכת סוף סוף.
נשאתי רק על הגב, בסאפי ילקוט.
את חגורת הבטן סגרתי מתחת לרחם מהרגע שהוא התחיל לבלוט. ממש הרגשתי את ההקלה של הלחץ על רצפת האגן מהרגע שהתחלתי לסגור מלמטה.
הקטנטונת שלי שקלה בערך 10 קילו.
זה לא היה קל או נוח, אבל היה הרבה יותר טוב מהאפשרות האחרת שהייתה להחזיק אותה על הידיים בלי מנשא.

גווניבר

New member
עד מתי שכואב לך

וכמובן בהתאם להנחיות הרופא אם מותר להתאמץ. כל פעם שהרגשתי התכווצויות או כאבים בבטן התחתונה הורדתי את הגדולה (הייתה בת שנה וחצי +-)

מחודש שביעי כבר בקושי הצלחתי להרים אותה.

כנראה הקדמתי את המאוחר

אני בשבוע חמישי ומדממת בצורה שלא משאירה מקום לספק.

תודה על התשובות, מקווה להשתמש בתובנות האלו עוד כמה חודשים.

נינושה2

New member
אני מצטערת...

גם לי זה קרה בהריון השלישי, וכעבור חודשיים שוב הריון תקין. אבל היה לי קשה מאוד. מבינה אותך לגמרי.

regvuv1

New member
מצטערת

אולי יילך טוב יותר בפעם הבאה... ככה היה לי עם השלישי

תודה על התמיכה ובקשה לעצה

אתן היחידות שיודעות שהייתי בהריון, חשבתי שאחזור ארצה עם בטן מפוארת ואפתיע את המשפחה. אבל לא. אני יודעת (זו הפלה שלישית שלי, ויש לי שלושה ילדים טפו טפו) שזה רק עיכוב זמני אבל הלב שלי... אוי הלב שלי.
עדין לא יצא השק של מי השפיר, רק דימום מסיבי. הייתן נגשות לרופא לגרידה? כמה זמן אפשר לחכות שהפלה תסתיים? אני מדממת מאוד כבר כמה ימים אבל רק דם.
ולאמא של דולפינים - אני קניתי מנשא כמו ארגו בחול והיה זול משמעותית (גם באירופה) וגם היו יותר דגמים. אבל תעשי סקר שוק לפני.

regvuv1

New member
לא מומחית, אבל...

אני לא חושבת שאמורים לראות משהו חוץ מדם בשלב כ"כ מוקדם. אצלי זה קרה בשבוע חמישי ונראה כמו דימום וסת רגיל, רק הרבה יותר חזק, ממושך וכואב.

kita1000

New member
גם אצלי., פעמיים

אבל הריון כימי בעיני הוא הכנה של הגוף
ונכנסתי להריון תקין זמן קצר אחרי הפעמיים האלו.

regvuv1

New member
גם אני

נכנסתי להריון בביוץ הבא... ככה קטנצ'יק יצא באפריל במקום במארס

אני מאוד מצטערת

אני גם איבדתי שלושה הריונות בשבועות 5-6 והיה לי רק דימום קשה וכואב מהרגיל.
מאחלת לך הריון תקין במהרה.
ואגב, מעל 3 הפלות לרוב שולחים לבדיקת קרישיות.

תיני25

New member
לי היו שתי הפלות

שתיהן בלי טיפת דימום.
בהריון אחרי שתי ההפלות התחילו לי דימומים אחרי הדופק והייתי בטוחה שזה נגמר, אבל אחרי כמה ימים הכל היה בסדר. לא יודעת מה קורה איתך עכשיו, אבל אולי זה לא בטוח הפלה?

זו הפנטזיה שלי

אני חולמת שאלך לתור לרופאה שלי שבוע הבא והיא תגיד לי - מה פתאום הפלת? אני שומעת דופק.
גם אצלי שתי ההפלות הקודמות היו בלי דם בכלל אבל הן היו בשבועות הרבה יותר מתקדמים
אולי באמת כדאי שאלך לרופאה בכל זאת היום או מחר
תודה על שחלקת איתי.

תיני25

New member
לא הייתי כותבת לך

כי אני ממש שונאת שמטפחים תקוות שווא (לדוג': בטא קטנה מ5 אולי זה טעות??? ) אבל כתבת שאין קרישים וזה רק דימום אז אולי....
אני הייתי בהריון עם תמיכת פרוגסטרון והתחילו לי דימומים, זה היה ביום שישי ונמשך כל השבת וישבתי על הספה, שתיתי מים ובכיתי על מר גורלי. ביום ראשון הלכנו לרופא והוא אמר לי "מה את רוצה? יש דופק ואת יבשה כמו הנגב"

זה בסדר גמור

לא יצרת תקוות שווא אלא נגעת בנקודה קיימת. אחרי ששלחתי לך הודעה רצתי להביא את הגדולים מהגן וקלטתי שלא התיחסתי לשתי הנשים שכתבו לי שהפילו בשבוע חמישי והיה רק דם ולא שק. למרות שהנסיון שלהן רלוונטי וחשוב לא פחות. אבל אני כזו, שרוצה תמיד לקוות לטוב ולא לגמרי מציאותית.
בכל אופן - אל חשבי שאמרת משהו לא בסדר, להיפך.
ובלי קשר - העדר ידיעה הורג אותי וכדאי שאלך לרופאה ואדע מה קורה, אולי יתמזל מזלי ואהיה כמוך ואולי אתנחם ואמשיך הלאה

למעלה