מנצלים אותי...

• פותח הנושא maec
  • פורסם בתאריך

maec

New member
מנצלים אותי...

לאחר שתירגמתי לבעלי מאמר, קפץ אבא שלי על המציאה (המציאה זאת אני) וביקש ממני לתרגם גם לו... זכרתי שהיתה אפשרות לתרגום דרך nazgol אבל הוא לא פעיל. האם הבעיה רק אצלי או שהוא באמת הפסיק לפעול? האם יש אתרים אחרים שמתרגמים? (אני יודעת שהתרגום בעייתי, אבל אני מעדיפה לעבור אחר כך ולבדוק, מאשר לתרגם הכל) תודה

Eldad S

New member
ts ts ts

:) מיד אבדוק אם nazgol לא עולה גם אצלי; אבל הייתי בכל זאת מציע לך לתרגם בעצמך, מקסימום - לאיטרציה ראשונה, ואח"כ לעבור ולתקן. כל האתרים הקיימים, ובייחוד nazgol, עושים עדיין עבודה מאוד לא יפה כאשר מדובר בתרגום לעברית. לפחות האתרים המקוונים. ומעניין לעניין באותו עניין: האם מישהו הספיק לבדוק בינתיים את תוכנת התרגום החדשה מבית פרודקט מחשבים, יוצרי מיכל? או שמע ביקורת כלשהי על המוצר?

maec

New member
נו, עלה אצלך?

האמת שאצלי כבר כמה ימים לא עולה

Eldad S

New member
אכן כן,

עולה גם עולה. האם זה אומר שאת צריכה למחוק את כל הקבצים הזמניים? אם כבר העליתי, ניסיתי לבחון את התוכנה ברמה הבסיסית ביותר, והקלדתי את השורה הבאה:
This is the first line of the translation.​
והרי תרגומו של nazgol: "זהו הראשון טור של התרגום". כפי שאת רואה, עדיף בינתיים לבן אנוש לתרגם בעצמו גם את האיטרציה הראשונה, לפני שיפור התרגום באיטרציות הבאות.

ססילי

New member
דוקא מצליח: זמן טס כמו חץ

אבל את What a lovely day הוא מתרגם.... נכון! ניחשתם! מה חנון יום

טרודי

New member
חנון?

כבר שמתי לב לבעיה שיש לו, שאם יש למילה הרבה אפשרויות תרגום, הוא בוחר דווקא את הכי נדירה. זו שבמילון מופיעה אחרונה ברשימה. אבל קשה לי לדמיין מילון שישים את "חנון" כאפשרות, אפילו רחוקה, למובן של lovely.

maec

New member
דווקא לא מצליח...

לי הוא תרגם את המשפט: "זמן טס אוהב חץ"... האם יכול להיות שכאשר למילה ישנם כמה פירושים, הוא בוחר באופן אקראי את אחת האפשרויות ולכן בכל פעם נותן תוצאה שונה?

Eldad S

New member
ניסיתי, איפוא:

Flies like an arrow.​
הגרסה העברית של המשפט הנ"ל הייתה, הפלא ופלא: "טס אוהב חץ". מה אפשר להסיק מכך? <מלבד: יש עוד הרבה הרבה מקום לשיפור באתר...>

ססילי

New member
והפעם: "זמן טס כפי חץ"..שיהיה גיוון

כיוון שהוא עקבי בכל פעם שאני מנסה כמה פעמים ברציפות, אני מסיקה שהבחירה אינה אקראית, אלא שהשינוי נובע מתיקון מכוון, או מלמידה של המערכת (על ידי פידבקים) תוך כדי עבודה.

Eldad S

New member
כיצד המערכת מסוגלת ללמוד?

אילו פידבקים היא מקבלת? הרי אנחנו לא מזינים לתוכה את התרגום הנכון של המשפט, כדי שתוכל ללמוד ממנו.

ססילי

New member
אנחנו לא, אבל אולי יוצרי האתר כן?

אין לי מושג. אבל העובדה שהתשובות משתנות אומרת שמשהו משתנה. האופציות הן לדעתי או (כמו שהציעה maec) תשובות שיש בהן מן המקריות, או שינוי מכוון ומסודר של בסיס המידע או האלגוריתם. שינוי של בסיס המידע יכול להתבצע באופן חד פעמי, או בהדרגה. יתכן למשל, שיוצרי האתר שומרים את הטקסטים שלנו ומזינים תרגום נכון למערכת מדי פעם. זו סתם עוד אופציה, אין לי שום מושג איך השינוי מתבצע פה.

inbal76

New member
זמן טס כמו חץ!

קיבלתי עכשיו את התרגום הנכון. לדעתי יוצרי האתר מתקנים ידנית, ובמיוחד אם לוחצים על הקישור "עזרו לנו להשתפר" המשגר להם את התרגום השגוי. שיגרתי להם כבר בעבר מילים שתורגמו לא נכון, וראיתי שהם תיקנו אותם.

Eldad S

New member
אז ניסיתי: He likes flies...

ואתם יודעים מה קיבלתי? "הוא לחבב טס". Something is really rotten in the State of Denmark...

ailag

New member
tsK ../images/Emo13.gif

באופן רגיל לא הייתי מנטפקת, אבל אני חושבת שבפורום של תרגום זה רע דוקא לא לנטפק

למעלה