בסגנון כזה
לא ניתן לדון על אף נושא. לדוגמא - מדוע נשפכים מי ביוב לים הפתוח ? זה לא משנה , כי עד שלא נדון במשרד האוצר (שהוא חזק יותר) אז לא ניתן לדון במחדלים של "איגוד ערים דן", ואז גם ניתן למיקי מזר מהאיגוד ג'וב טוב יותר בבזק..... למה ? כי לא נדון באף נושא ולא נפיק לקחים כי משרד האוצר הכי חזק מכולם.. נו באמת. מה זה הורדת ידיים מי יותר חזק ? בשרשור הזה הנושא לדעתי הוא אך ורק התנהלות הביטוח הלאומי, גוף ביוקרטי שזקוק לניעור ללא קשר למה שקורה באוצר, במשרד הפנים או ברשויות המקומיות הבלתי יעילות. א. כל דבר אפשר לפרש בכמה אופנים, ואני אומר את דעתי הצנועה. ב. מי שקובע את תקציב הביטוח הלאומי זה הכנסת שמחליטה על חוקים ונהלים שלפיהם הב"ל משלם עשרות מיליארדי שק' קיצבאות בשנה. מי שקובע מה קורה בתקציב הפעילות של הב"ל, זה הנהלת הב"ל באופן עצמאי לחלוטין. עד לפני כשנה אפילו ללא חשב מטעם האוצר כמו שיש בכל משרד ממשלתי. רק לאחרונה מונה חשב מטעם האוצר ומתגלים אט אט פרטים על השיטות המוזרות שגוף חשוב זה מתנהל במשך שנים רבות. מי מחליט על שכירת פקיד לב"ל, או קידומו ? שר האוצר ? ג. פגמים מקצועיים של משרד האוצר (לדוגמא התנגדות מסורתית לרכבות בארץ, יצירת גרעונות ענק, אי ביצוע רפורמות במיסים, אי הפרטת חברות ממשלתיות, אי פירוק מונופולים אכזריים), מחייבת לדעתי התפטרות לא רק של המנכ"ל, אלא גם של השר והממשלה כולה !! מה זה פה, חתונה קתולית ? ד. גם אני מאמין שיש הרבה מה לתקן בביטוח הלאומי. הרבה מאוד. וזה לא אומר שאין מה לתקן במקומות אחרים. אבל השרשור הזה הוא על הב"ל. ה. גם אני מאמין שיש עוד הרבה יותר לעשות במשרד האוצר. רק בתוכנית ההבראה האחרונה הוחלט על מיזוג כמה אגפים כולל צמצום כמות הסמנכלי"ם במשרד (לראשונה מזה שנים רבות). למה הנהלת הב"ל לא יוזמת שינוי מיבני שם בעצמה, כמו שראשי האוצר יזמו באוצר ? למה אין שינוי מיבני במשרד הבטחון הבזבזני עם עשרות אנשים שמקבלים שכר יותר גבוה מהמנכ"ל ? מה זה כאן ? מחא שהאוצר יתריע על הבזבוזים במשרד הבטחון, אז יקומו ויגידו אין לעשות שום שינוי כי משרד האוצר "חזק" יותר עלאק ? יש לו שרירים יותר מפותחים ? זה בדיוק תפקידו של משרד האוצר. להיות האיש הרע ולהתריע על בזבוזים בב"ל, ברשויות המקומיות, במערכת הבטחון, בבתי חולים ממשלתיים ועוד... וראשי אוצר שלא יעשו זאת, לדעתי מועלים בתפקידם ! ו. "משרד האוצר חזק בהרבה מהביטוח הלאומי, לכן ההתנהלות שלו חשובה יותר למדיניות הכלכלית." זה עדיין לא אומר שאין לי או לך זכות לבקר גוף אחר, כמו עירייה מושחתת, או מוסד ב"ל בלתי יעיל. אין קשר בין הדברים. "במשרד האוצר אין שקיפות", נכון, זה קיים כבר עשרות שנים, והשינוי יהיה איטי והדרגתי. אולי כאשר הממשלה (באמצעות האוצר) תפסיק להתעסק באלף ואחד דברים, אז האוויר יהיה יותר שקוף. ביזוריות מגדילה שקיפות. אם משרד החנוך לדוגאמ יהיה פחות ריכוזי ויעביר סמכויות למנהלי בי"ס, אז גם בו תהיה יותר שקיפות. ולדעתי זו החינוך מערכת חשובה מאוד. "יש עברות על החוק ועל פסיקות בג"ץ ואין פוצה פה ומצפצף." עכשיו הפכת לחוקר, תובע, שופט ותליין ? והכול בשביל להגן על הביטוח הלאומי שנוהל בשנים האחרונות ע"י מנכ"ל אשר מונה ישירות ע"י הרב עובדיה יוסף והשרים מטעמו ? אני משתומם...... אז להערכתי הצנועה, מדובר בביקורת פוליטית ותו לא. ז. "השר לענייני כלום". בכלל לא נכון. השר שיטרית הוא רפורמטור (כמו נתניהו), ודואג לרפורמות חשובות למען אזרחי ישראל. המשימות במשרד האוצר כיום כה רבות ומורכבות שיש צורך בעבודה רבה ביותר (ומצידי כאזרח פשוט שיהיו שלושה שרים אכן משימות אלו יבוצעו): - גם לשמור על התקציב שלא ייפרץ ע"י פופוליטסים למינהם. - גם להקטין גרעונות ענק שיוצרות מיתונים ואבטלה כבדה. - גם להוריד מיסים אשר חונקים את הכלכלה. גם להפריט חברות ממשלתיות בלתי יעילות אשר מקטינות את הרווחה החברתית בישראל. - גם ליצור רפורמות מיבניות שיאפשרו יותר תחרותיות לטובת העניים ומחפשי העבודה. - גם ליזום רפורמות במשרדי ממשלה שונים למען אזרחי ישראל, כמו פירוק מע"ץ ושינוי מיבני בתחום בניית ותיחזוק כבישים בישראל, הפרטת בתי סוהר, רפורמה ליותר ביוזריות במערכת החינוך ועוד. - גם לדאוג להעברת מיליארדי שק' להרחבת רשת מסילות רכבת, תחנות רכבת קרונות וקטרים ברחבי ארצנו. - גם להשגיח ולעורר דיון ציבורי על גופים ציבוריים שמבזבזים את כספי הציבור על חשבון העניים, כמו קרנות פנימיות בבתי חולים, הביטוח הלאומי, רשויות מקומיות רבות, אוניברסיטאות ומכוני מחקר, משרדי ממשלה, המערכת הבטחונית כולל הצבא ומשרד הבטחון, חברות הענק הממשלתיות הבטחוניות על רמת הפיריון הנמוכה שבהן ועוד ועוד ועוד. אז עם משימות כה רבות, תפקידו של שיטרית חשוב ביותר. שורלק