מנפלאות הביטוח הלאומי

1שורלק

New member
מנפלאות הביטוח הלאומי

אז מסתבר שהטענות של שיטרית בנידון די נכונות, ע"פ דו"ח של חברת קומסק שהב"ל שכר בעצמו. טוב שיש פוליטיקאים אמיצים שמוכנים לחשוף את חוסר היעילות של הב"ל, אשר באה על חשבון העניים ומקבלי הקיצבאות. שור גמלאות כפולות וקצבאות לנפטרים וליורדים מאת מוטי בסוק ביטוח לאומי / מחדלים במערך האבטחה הביטוח הלאומי פועל בקביעת הזכאות לקצבאות בשיטות ידניות מיושנות, שאינן מנצלות את המידע הקיים במאגריו הממוחשבים, במאגרי מס הכנסה ובמאגרים אחרים - כך עולה מדו"ח סודי של חברת קומסק אבטחת מידע שהוכן לבקשת הביטוח הלאומי לבדיקת כשלים בארגון. הביטוח הלאומי משלם קצבאות בהיקף של 50 מיליארד שקל בשנה. מהדו"ח עולה כי במקרים רבים אין שיתוף פעולה בין אגפים שונים בביטוח הלאומי, וכתוצאה מכך רבים מקבלים גמלאות שלא כדין, כולל אזרחים שעזבו את ישראל ונפטרים.

דור לוי

New member
ואולי הפכת סיבה ומסובב../images/Emo35.gif

שלום לך שים לב שלקחת את מה שתמי כתבה עליו בשרשור בנושא "חקירות הביטוח הלאומי " והפכת את המשמעות... בחרת לצטט מהכתבה שהבאת משהו מסוים ואני בוחר לצטט משהו אחר: "...הדו"ח הוגש להנהלת הביטוח הלאומי בדצמבר 2002. ממצאי הדו"ח תומכים בדבריו של השר במשרד האוצר, מאיר שטרית, באשר להתנהלות הכספית של הביטוח הלאומי. לטענת מחברי הדו"ח, בעיית חוסר שיתוף הפעולה ידועה למנהלת הביטוח הלאומי ואף נעשים כמה פרויקטים כדי ליצור מערכי מידע משותפים..." מהציטוט הזה אפשר, אך לא חייבים, להבין את מה שתמי כתבה: 1. זו לא תגלית של שיטרית. 2. כמו גוף שמנוהל טוב, דווקא הביטוח הלאומי מחפש את הנקודות החלשות. 3. לכן הביטוח הלאומי הזמין את הדו"ח. 4. הדו"ח נועד לבסס בקשות חוזרות ונשנות מהאוצר לקבל תקציב לביצוע שינויים ושיפורים במערכת. 5. בקשות אלו לא נענו עקב היריבות והמאבקים בין האוצר לביטוח הלאומי. 6. דווקא עכשיו, כשמתאים לאוצר הוא ממחזר את הידיעה. 7. עכשיו, כדי להתנכל לביטוח הלאומי האוצר ישקיע מיוזמתו סכומים גדולים בהרבה ממה שהביטוח הלאומי ביקש כדי "להוכיח" כמה הביטוח הלאומי לא טוב וצריך להטמיע אותו באוצר... הערה 1: לא נאמר בכתבה, אני רק מזכיר את מאבקי הכוחות בזמנם בין לימור לבנת שרת החינוך וסילבן שלום שר האוצר שדאג שהכסף לחינוך לא יגיע כשלבנת נלחמת עליו, ומי שדואג לחינוך זה הוא עצמו... הערה 2: בהקשר של פרשנויות שונות לארוע כדאי לקרוא את ההודעה בנושא "הקוטג':ידיעה אחת שני פירושים" כיצד שני עיתונאים מפרשים באופן כל כך שונה את הורדת קוטג' שטראוס ממדפי השופרסל. והמבין יבין...

1שורלק

New member
אני חולק עליך

על הדו"ח הזה נודע לציבור רק אתמול, בידיעה קטנה בעיתון הארץ בלבד ואף צויין שהוא "סודי". למה לא וסם הדוח עד עכשיו. רק לפני שבוע נודע שרו"ח של הב"ל מסרבים לחתום על הדוחות שלו, בגלל חוסר התאמות קיצוני. למה לא פורסם הנושא עד עכשיו ? האם זה לא הגיוני שיהיה דיון ציבורי על משמעות הדו"ח, כמו ששיטרית יצר ? הנה עכשיו אנו דנים על זה, מה רע בכך ? הבכיינות של מנכ"ל הב"ל לשעבר (הרופא האישי של הרבעובדיה, שפתאום הפך למנכ"ל של אחד המוסדות הגדולים בארץ שמנהל עשרות מיליארדי שק' כל שנה), על חוסר תקציבים למיחשוב הוא ממש מגוחך ומשעשע, ודי מצדיק את חוסר התאמתו המוחלטת לתפקיד. אז אולי באמת שיתמקד בריפוי חולים ולא בניהול מוסד של עשרות מיליארדי שק' בשנה. חבל שכל דיון בנושא X או Y, הוא בעיניים של הביקורת על האוצר, במקום להמתקד בדיון עצמו: התנהלות הב"ל. וחג פורים שמח
שורלק

אידאולוג

האם הנושא הוא התנהלות הביטוח הלאומי? לפי דעתי לא. הביטוח הלאומי וןמשרד העבודה בכללו הם משרדים חלשים למדי, בטח בהשאוואה לאוצר. אתה אוהב להגיד שאתה בא מנקודת מבט "אובייקטיבית" אבל חוסר האוייבטקביות שלך דולף מכל ההודעה: א. האם התגובה של דור , על כך שאפשר לפרש את הממצאים בכמה אופנים היא נכונה או לא? ב. מי שקובע את תקציב הביטוח הלאומי , עד כמה שאני יודע, זה משרד האוצר - הוא קובע כמה כסף ילך לאיזה סעיף, כך שחלישת המשרד על עשרות מילארדים אינה רלבנטית - השאלה היא כמה כסף יועד למחשוב. ג. אני יכול לחשוב על כמה פגמים מקצועיים של משרד האוצר (לדוגמא התנגדות מסורתית לרכבות בארץ), האם מנכ"ל האוצר צריך ללכת הביתה? ד. אני מאמין שיש הרבה מה לתקן בביטוח הלאומי. ה. אני מאמין שיש עוד הרבה יותר לעשות במשרד האוצר. מדוע לא שומעים על הבעיות שם? ו. משרד האוצר חזק בהרבה מהביטוח הלאומי, לכן ההתנהלות שלו חשובה יותר למדיניות הכלכלית. במשרד האוצר אין שקיפות, יש עברות על החוק ועל פסיקות בג"ץ ואין פוצה פה ומצפצף. ז. האם "השר לענייני כלום" הוא לא הוכחה טובה מספיק לבלגן באוצר. דוגמא אישית היא הדבר הראשון שאפשר לדרוש מהם.

1שורלק

New member
בסגנון כזה

לא ניתן לדון על אף נושא. לדוגמא - מדוע נשפכים מי ביוב לים הפתוח ? זה לא משנה , כי עד שלא נדון במשרד האוצר (שהוא חזק יותר) אז לא ניתן לדון במחדלים של "איגוד ערים דן", ואז גם ניתן למיקי מזר מהאיגוד ג'וב טוב יותר בבזק..... למה ? כי לא נדון באף נושא ולא נפיק לקחים כי משרד האוצר הכי חזק מכולם.. נו באמת. מה זה הורדת ידיים מי יותר חזק ? בשרשור הזה הנושא לדעתי הוא אך ורק התנהלות הביטוח הלאומי, גוף ביוקרטי שזקוק לניעור ללא קשר למה שקורה באוצר, במשרד הפנים או ברשויות המקומיות הבלתי יעילות. א. כל דבר אפשר לפרש בכמה אופנים, ואני אומר את דעתי הצנועה. ב. מי שקובע את תקציב הביטוח הלאומי זה הכנסת שמחליטה על חוקים ונהלים שלפיהם הב"ל משלם עשרות מיליארדי שק' קיצבאות בשנה. מי שקובע מה קורה בתקציב הפעילות של הב"ל, זה הנהלת הב"ל באופן עצמאי לחלוטין. עד לפני כשנה אפילו ללא חשב מטעם האוצר כמו שיש בכל משרד ממשלתי. רק לאחרונה מונה חשב מטעם האוצר ומתגלים אט אט פרטים על השיטות המוזרות שגוף חשוב זה מתנהל במשך שנים רבות. מי מחליט על שכירת פקיד לב"ל, או קידומו ? שר האוצר ? ג. פגמים מקצועיים של משרד האוצר (לדוגמא התנגדות מסורתית לרכבות בארץ, יצירת גרעונות ענק, אי ביצוע רפורמות במיסים, אי הפרטת חברות ממשלתיות, אי פירוק מונופולים אכזריים), מחייבת לדעתי התפטרות לא רק של המנכ"ל, אלא גם של השר והממשלה כולה !! מה זה פה, חתונה קתולית ? ד. גם אני מאמין שיש הרבה מה לתקן בביטוח הלאומי. הרבה מאוד. וזה לא אומר שאין מה לתקן במקומות אחרים. אבל השרשור הזה הוא על הב"ל. ה. גם אני מאמין שיש עוד הרבה יותר לעשות במשרד האוצר. רק בתוכנית ההבראה האחרונה הוחלט על מיזוג כמה אגפים כולל צמצום כמות הסמנכלי"ם במשרד (לראשונה מזה שנים רבות). למה הנהלת הב"ל לא יוזמת שינוי מיבני שם בעצמה, כמו שראשי האוצר יזמו באוצר ? למה אין שינוי מיבני במשרד הבטחון הבזבזני עם עשרות אנשים שמקבלים שכר יותר גבוה מהמנכ"ל ? מה זה כאן ? מחא שהאוצר יתריע על הבזבוזים במשרד הבטחון, אז יקומו ויגידו אין לעשות שום שינוי כי משרד האוצר "חזק" יותר עלאק ? יש לו שרירים יותר מפותחים ? זה בדיוק תפקידו של משרד האוצר. להיות האיש הרע ולהתריע על בזבוזים בב"ל, ברשויות המקומיות, במערכת הבטחון, בבתי חולים ממשלתיים ועוד... וראשי אוצר שלא יעשו זאת, לדעתי מועלים בתפקידם ! ו. "משרד האוצר חזק בהרבה מהביטוח הלאומי, לכן ההתנהלות שלו חשובה יותר למדיניות הכלכלית." זה עדיין לא אומר שאין לי או לך זכות לבקר גוף אחר, כמו עירייה מושחתת, או מוסד ב"ל בלתי יעיל. אין קשר בין הדברים. "במשרד האוצר אין שקיפות", נכון, זה קיים כבר עשרות שנים, והשינוי יהיה איטי והדרגתי. אולי כאשר הממשלה (באמצעות האוצר) תפסיק להתעסק באלף ואחד דברים, אז האוויר יהיה יותר שקוף. ביזוריות מגדילה שקיפות. אם משרד החנוך לדוגאמ יהיה פחות ריכוזי ויעביר סמכויות למנהלי בי"ס, אז גם בו תהיה יותר שקיפות. ולדעתי זו החינוך מערכת חשובה מאוד. "יש עברות על החוק ועל פסיקות בג"ץ ואין פוצה פה ומצפצף." עכשיו הפכת לחוקר, תובע, שופט ותליין ? והכול בשביל להגן על הביטוח הלאומי שנוהל בשנים האחרונות ע"י מנכ"ל אשר מונה ישירות ע"י הרב עובדיה יוסף והשרים מטעמו ? אני משתומם...... אז להערכתי הצנועה, מדובר בביקורת פוליטית ותו לא. ז. "השר לענייני כלום". בכלל לא נכון. השר שיטרית הוא רפורמטור (כמו נתניהו), ודואג לרפורמות חשובות למען אזרחי ישראל. המשימות במשרד האוצר כיום כה רבות ומורכבות שיש צורך בעבודה רבה ביותר (ומצידי כאזרח פשוט שיהיו שלושה שרים אכן משימות אלו יבוצעו): - גם לשמור על התקציב שלא ייפרץ ע"י פופוליטסים למינהם. - גם להקטין גרעונות ענק שיוצרות מיתונים ואבטלה כבדה. - גם להוריד מיסים אשר חונקים את הכלכלה. גם להפריט חברות ממשלתיות בלתי יעילות אשר מקטינות את הרווחה החברתית בישראל. - גם ליצור רפורמות מיבניות שיאפשרו יותר תחרותיות לטובת העניים ומחפשי העבודה. - גם ליזום רפורמות במשרדי ממשלה שונים למען אזרחי ישראל, כמו פירוק מע"ץ ושינוי מיבני בתחום בניית ותיחזוק כבישים בישראל, הפרטת בתי סוהר, רפורמה ליותר ביוזריות במערכת החינוך ועוד. - גם לדאוג להעברת מיליארדי שק' להרחבת רשת מסילות רכבת, תחנות רכבת קרונות וקטרים ברחבי ארצנו. - גם להשגיח ולעורר דיון ציבורי על גופים ציבוריים שמבזבזים את כספי הציבור על חשבון העניים, כמו קרנות פנימיות בבתי חולים, הביטוח הלאומי, רשויות מקומיות רבות, אוניברסיטאות ומכוני מחקר, משרדי ממשלה, המערכת הבטחונית כולל הצבא ומשרד הבטחון, חברות הענק הממשלתיות הבטחוניות על רמת הפיריון הנמוכה שבהן ועוד ועוד ועוד. אז עם משימות כה רבות, תפקידו של שיטרית חשוב ביותר. שורלק

דור לוי

New member
../images/Emo51.gif+בדיחה ../images/Emo8.gif

+בדיחה
לדרור התלבטתי אם לענות לשורלק, ואחרי שדרור כתב התלבטתי עם להתייחס להודעה זו, ובכל זאת. כמעט ולא יכולתי לחשוב על ניסוח טוב יותר, יש גם דברים שאני מרגיש שיש לי בעיה לכתוב. אז אספר בדיחה: שתי פרות רועות באחו. פתאום עובר שור נאה מולן. זו אומרת "מממממממממממוווווווווווווווווו...." והשניה עונה:"אח - גנבת לי את המלים מהפה...."

דור לוי

New member
בנושא ביטוח לאומי

ופטור בלא כלום אי אפשר אז להלן השלמות. ראשית בנושא הביטוח הלאומי: לדעתי, שורלק אכן התכוון לכתוב על הביטוח הלאומי. אני ניסיתי לפתוח בפניו את הספק שאולי, מה שהוא קרא זו תמונה חלקית ואולי מעוותת (ואולי לא, כי אין בידי מונופול על המידע בעולם, גם לא בידיו...). אולי המצב מסובך בהרבה. בראשון למרץ התפרסמו בעיתון הארץ שתי כתבות. האחת ממנה שורלק ציטט והשניה משום מה לא מופיעה באתר (או שלא הצלחתי למצוא) אלא במהדורה המודפסת בלבד. כתבה של רותי סיני המביאה את תגובת הביטוח הלאומי. כותרת הכתבה: האוצר והמוסד. כותרת המשנה טענות שטרית רוויות טעויות וסיסמאות. במוסד משוכנעים שהמטרה היא דה-לגיטימציה כדי לקעקע את הביטוח הלאומי. רק כדוגמא, בהתייחסות לטענה שהביטוח הלאומי אינו מנכה מס בגובה של שני מיליארד ש"ח מקצבאות שהוא משלם. מסבירים שם שמדובר על קצבאות מחליפות שכר, כמו דמי לידה או דמי אבטלה. המוסד אחראי על ניכוי מס חודשי מקצבאות אלו, אבל על האזרח לבצע לאחר מכן תיאום מול שלטונות מס הכנסה כדי שחישוב המס יתבצע בהתאם להכנסתו השנתית. אם הוא אינו מבצע תיאום, מס הכנסה צריך לדאוג לכך ולא הביטוח הלאומי. בכל מקרה אי אפשר לדעת בכמה כסף מדובר.

דור לוי

New member
בנושא האוצר

ובנושא האוצר: לדעתי, כפי שאני רואה זאת, הבעיה איננה הביטוח הלאומי או כל גוף אחר. אף אחד מאיתנו אינו בפוזיציה לדעת מה האמת בויכוח בין האוצר והביטוח הלאומי. הבעיה כרגע היא השתלטות האוצר על כלל המדינה, במסווה של מילים חיוביות ששורלק לדוגמא 'אכל', על פיקוח ותקצוב וכד'. הבעיה כרגע, היא שנוצר חוסר איזון ומונופול של כוח שמסכן את הדמוקרטיה בישראל. מצב כמו צורת חוסר ניהול הדיון על התקציב וחוק ההסדרים שהיועץ המשפטי לממשלה הקודם (ולא רק הוא) כבר התריע על בעיית חוקיותו. מצב של בזבוז כספים אדיר בגלל מאבקי כוח בין האוצר ורשויות שונות, לדוגמא: * סכומי עתק וכמויות מים אדירות מבוזבזות כי האוצר עוצר תקציבים לפיתוח רשת המים וזאת במלחמתו בחקלאים ובמקורות. לפעמים רק עוצרים את מכון השאיבה וכל ההשקעות במכוני הטיהור, בצינורות ההולכה ובתשתית החקלאית שכבר הושקעו יורדות לטימיון. * סכומי הריבית שהעיריות משלמות לבנקים, עקב דחיית תשלומים ע"י החשבים שהאוצר או משרדי הממשלה ממנים, תשלומים שבסופו של דבר מגיעים לעיריות, אך מעוכבים כלחץ לממש דרישות כלשהן של האוצר. ומבחר כתבות בנושא התנהגותו הכוחנית והמונופול של האוצר אפשר לקרוא בקישורי הפורום בקטגורית המידע. מצד שני, אני אישית לא מחפש לריב עם גוף זה אחר, בוודאי לא עם האוצר כגוף (בעצם גם באוצר יש הרבה גופים שחלקם לעיתים מסוכסך זה עם זה)... הכוונה שלי בפורום היא להציע הצעות בעד ולא נגד. אני יודע שהצעה מסוימת שלי (בגרסה מוקדמת ממה שמופיע בקישור), קיבלה אהדה מבכירים במס הכנסה, אולם הושבעתי שלא לנקוב בשמות... רק כשהוקמה בזמנו וועדת רבינוביץ, וניסיתי להתייצב בפניה, "פתאום המסמכים הלכו לאיבוד (יותר מפעם אחת)..." על המניעים והאינטרסים של ה"ה רבינוביץ, זינגר, פיני רובין ואבי אלתר וכד' כדאי לחפש בארכיון כתבות של גיא רולניק למשל...

1שורלק

New member
בדיוק להיפך

מבלי להיכנס לויכוחי סרק על הדוגמאות שציינת (האם האוצר/משרד הפנים צריך להמשיך להעביר כסף לרשות מקומית בכל מקרה למרות גרעונותיה ומחדליה ?????, ובנושא המים מי אמר שהממשלה תצריכה לממן את מכוני הטיהור? מדוע לא משקיעים פרטיים ????),,, לדעתי מה שקורה היום בגדול הוא בדיוק להיפך - צמצום בכוחו של האוצר. והנה כמה דוגמאות - כאשר האוצר מוכר את המניות של המדינה באל-על, בזק או צים, אז לשר האוצר ולשר התקשורת כבר אין השפעה על מינויים שם וחלוקת ג'ובים (תבדוק כמה פעילי ליכוד ומקורבים יש בדירקטריון של בזק ובנותיה). וככה יש לאוצר ולממשלה פחות כח. כאשר האוצר יוזם רפורמה לפיה בענף כלשהו יש תחרות והענף פתוח לכל דיכפין, בניגוד לשיטה של ענף סגור או חלוקת רשיונות. אז זה נותן פחות כח למי ששולט בענף הזה (מונופול ממשלתי) או למי שמחלק רשיונות למקורבים שלו. כאשר האוצר מנסה להביא לשינוי בחוק לעידוד השקעות הון, לפיה יינתו בעיקר הטבות מס ע"י בסיס קריטריונים פשוטים וברורים, אף ללא צורך בקבלת אישרים מראש והגשת בקשות וטופסולוגיה ומאכרים.... בניגוד למצב כיום שהשרים יכולים להחליט לתת ל- X מענק שמן (קוקלה קולה) ולא לתת ל- Y, אז זה מביא דווקא לפחות כח בידי האוצר והממשלה. כאשר האוצר יוזם ומיישם רפורמה במס לפיה יופחתו ויודרגו שיעורי המס הגבוהים בישראל מצד אחד, ומצד שני יבוטלו פטורים לבעלי כח ומקורבים (מס על רווחים בבורסה, ריבית, פטורים לתושבי הנגב, השטחים ועוד) , אז דווקא מקטין את כוחו של השלטון במתן פטורים לכל מיני מקורבים ע"י לחצים של מפלגות פוליטיות. ויש לי עוד כמה דוגמאות, אבל זה מספיק לסיכום, מדיניות של רפורמות מיבניות להגברת התחרותיות, הפחתות מיסים וביטול פטורים סקטוריאלים, הפרטות של חברות ממשלתיות ועוד מביאה דווקא להקטנת כוחה של הממשלה בכלכלה (כמו בכל מדינות המערב הדמוקרטיות-ליברליות). ולכן לדעתי כל הדיבורים על "סכנה לדמוקרטיה" הם שפה אורווליאנית להצדקת ההתנגדות לאוצר ותו לא. והכי מעניין, ששרי האוצר מתעמתים עם בוחריהם באופן ישיר בכדי לממש מדיניות זו (רוב עובדי נמלי הים ויתר המונופולים הם תומכי וחברי ליכוד), מה שמראה דווקא על יושר ואומץ לב ולקיחת סיכון פוליטי אישי ניכר. רק לפני שבועיים עלה לכנסת וועד עובדי מפעל "עשות" שעומד בפני הפרטה, בהם חברי ליכוד, להתנגד לכוונת הממשלה. אכן דרוש אומץ גדול בשביל לבצע מדיניות כזו, שהיא לדעתי נכונה כלכלית וצודקת חברתית. פורים שמח ומבדח
שורלק

תגובות

1. טוב , אני חוזר בי. אתה צודק (בלי צחוק) - צריך לעשות בדק בית בביטוח הלואמי. 2. אני מוכן לעשות זאת, אבל במקביל לעשות בדק בית באוצר. 3. למה אתה מתחמק מלדבר על מחדלי האוצר? 4. שטרית - אחד האנשים הכי שמוחתים במערכת - 2 דוגמאות: בראיון לעיתון תזה התנגד שטירית להקטנת שכר הלימוד, ומצד שני אמר - שמצידו הוא יממן את כל שכר הלימוד של סטונדטים מתנדבים - רק שהוא לא יודע שיש כבר עשרות אלפי סטודנטים כאלו -המתנדבים לפרח. כלורמ הנה דוגמא לפופוליזם זול. דוגמא לשחיתות של שטרית - כשהיה המצליף הקואליציוני הוא קבע כי הצבעות בנוגע לחוצה ישראל הן על פי המשמעת הסיעתית. במקרה או לא, אשתו היתה אשת יחסי הציבור של חברהת דרך ארץ הזכיינית. 5. בנוגע לחברי ליכוד - זה שיש חברי ליכוד שמתנגדים להפרטות זה יופי, זה עדיין לא אומר שאין כוחות חזקים יותר שדוחפים בצד השני. כלומר אי אפשר לדעת מכך אם השרים פועלים על פי "התנהלות מקצועית " או לפי אינטרס שלהם - לדומא אולמרט לא נראה כמי שעובד לפי איזשהו מדד כלכלי של תחרות. 6. כוחו של האוצר - על "חוק ההסדרים" שמעת? כי הוא ידוע גם בשמו השני - חוק עוקף כנסת. אתה בטח תגיד שזה בגלל א ב וג' אבל העובדה היא שהכנסת כיום כמעט מנוטרלת לחלוטין בתור גוף מחוקק - אז אולי פשוט נשלח הביתה את הכנסת וניתן לנערי האוצר את השלטון? 7. אגב נערי האוצר, שמת לב שאחרי שהם עושים הרבה החלטות (כולן לשם שמיים כמובן), הם עוברים לבנקים הגודלים? מה היה קורא אם היתה תקופת צינון קצרה של איזה 7-10 שנים? נאי בטוח שלאנשים מוכשרים כאלו , יוכלו למצוא מספיק משרות, גם לא בתחום האחריות הישיר שלהם. 8. פקידים מיותרים- על חוק פרקינסון שמעת? כל גוף ציבורי, סופו שיתנפח ויגדל, כך לדוגמא משרד המושבות הבריטי גדל גם כאשר מספר המושבות הבריטויות קטן.

dor1011

New member
דרור, אני שמח לקרוא

על עמדתך בנושא הב"ל, שזה נושא השרשור הזה. לגבי האוצר, זה שווה שירשור עצמאי לא ?
רק על קצה של יוד לגבי שורלק והאוצר חה חה חה - אם אני תומך בהפרטות, והאוצר בממשלות הקודמות בכלל לא עשה הפרטות, אז ממילא אני מתנגד לאוצר דאז. לא דרור ? אם אני צומך בהשקעות ממשלתיות ברכבת, והאוצר בממשלות הקודמות לא עשה כך, אז ממיליא אני מתנד לאוצר דאז. לא דרור ? העמדות שלי הן עינייניות לגופו של עניין, ולא משנה לי מה חושב האוצר, ומי שר האוצר. אענה ביתר פירוט על דבריך בשרשור אחר. שורלק

למעלה