מנפלאות דואר ישראל

מנפלאות דואר ישראל
נשלחה אלי חבילה ב 5/12 מסנטיאגו, צ'ילה, בדואר רשום.
הגיעה אתמול (30/12), כשעל גביה ההודעות הבאות:
- ספח של פתק "הודעה ראשונה" מתאריך 17/12, שאותו לא קיבלתי
- ספח של פתח "הודעה שניה" מתאריך 29/12, שאותו לא קיבלתי
- שרבוט בכתב יד, בעברית, על גבי המעטפה, שבו כתוב: "הדואר הנפלא של <עיר מגורי> העביר את זה אלי. <חתימה של מישהו>"

כלומר, הדואר העביר מכתב רשום שממוען אלי לנמען אחר (ובדקתי, השם כתוב נכון, הכתובת נכונה והמיקוד המלא והחדש נכון ומצביע על הרחוב שלי). הנמען, ברוב יושרו, כתב כמה מילים על המעטפה מבחוץ, וכנראה או החזיר את זה לדואר או שם את זה בעצמו בתיבה שלי. אני לא יודע. בוודאות לא אני ולא אף אחד אחר לא התבקשו לחתום בעבור הדואר הרשום, ולא קיבלנו את ההודעות שנתלשו מהספחים שהיו מודבקים על המעטפה. המעטפה עצמה הגיעה שלמה כולל תכולתה, שכללה מכתב וארבעה מטבעות.

סוף טוב הכל טוב, אבל זה מאוד מרגיז, כי זה היה יכול להיגמר אחרת. קודם כל, לקח לדואר 12 יום להגיע מדרום אמריקה לעיר קטנה בשרון, ועוד 12 יום להגיע אלי מסניף הדואר המרוחק כ 200 מטר מביתי. אבל הבעיה העיקרית היא שדואר רשום הממוען אלי הסתובב בין אנשים שונים.

אמנון אלבז

New member
מנהל
העודפים לדואר ישראל
כמו שפעם הסיסמה היתה הפרחים לצהל...
בשבוע הבא במהלך חמישה ימים תערך מכירה פומבית של דואר שלא התבקש, שלא אותר הנמען, שלא אותר השולח.
אם לדואר ישראל יש את ההיתר למכור את כל החבילות שנותרו בבית הדואר, למה שבאמת יהיה למישהו שם אינטרס להשתדל מאוד שהדואר יגיע ליעדו?
&nbsp

rachelea

New member
הצעה
ברור שמישהו אחר קיבל את דבר הדואר הרשום והדבר חמור ביותר.
לדעתי, יש להגיש תלונה להנהלת דואר ישראל שיאתרו מי קיבל דבר
דואר לא לו (הוא/היא בעלי יושרה, אך מישהו בסניף הדואר ואולי הדוור/
ית מסרו זאת שלא לנמען הרשום). ואם הדבר נעשה במקרה שלך, יש
להניח שיש עוד מקרים כאלה (אישית, אירע לי מקרה דומה של אובדן
דואר רשום שלא קיבלתי).

בכל מקרה, אני שמחה מאוד בשבילך, שבסופו של דבר המעטפה הגיעה
ליעדה.

התלונות האלו לא מגיעות לאף אחד
לפני זמן מה קיבלתי, באיחור ניכר, הודעה על חבילה ממתינה. רצתי מייד למחרת לסניף הדואר, ואמרו לי שבגלל שעבר זמן רב, החבילה כבר הוחזרה לשולח. לא עזרו לי טענותי שקיבלתי את הפתק רק יום אחד קודם, הם לא הסכימו בכלל לחפש בסניף בטענה שזה בוודאות כבר לא שם. בדקתי עם השולח והחבילה לא הוחזרה לו.
&nbsp
התלוננתי להנהלת הדואר דרך דף הפייסבוק שלהם עם כל פרטי המקרה, והם אמרו שיבררו עם הסניף. לא קרה דבר. התלוננתי שוב ושוב אמרו שיבררו בסניף. ושוב כלום. וכך גם בפעם השלישית. בסופו של דבר הייתי בדואר פעם נוספת במועד מאוחר יותר (משהו כמו חודשיים אחרי), סיפרתי את כל הסיפור לפקידה (זה היה יום פחות עמוס), היא לקחה את הפתק, חיפשה מעט, והביאה לי את החבילה שכמובן פשוט היתה שם בסניף כל הזמן הזה. כל התלונות שפתחתי מול הנהלת הדואר עדיין עומדות ופתוחות, איש מעולם לא חזר להתייחס. לכן אנני מאמין שלהתלונן עכשיו על חבילה שכבר הגיעה לרשותי יעניין שם מישהו.

משלוח רשום בד"כ נשמר בסניף 14 יום בלבד
חבילות גדולות חודש ימים. בלי קשר מתי מקבלים את הפתק... (כבר קרה שקיבלתי את שני הפתקים באותו היום)
* לא מזמן היה לי מזל שבאתי לקחת משלוח שכבר היה בקופסה להחזרה, בגלל שמכירים אותי והפקידה נזכרה שראתה את הפריט בבוקר, הלכו לחפש אותו וקיבלתי אותו ממש בזמן פציעות.
אצלנו בסניף השכונתי אני ממש רואה את שיטפון ההזמנות מסין, לפני שנתיים שלוש הדלפק מאחורי הפקידות היה ריק לחלוטין היום ערימות ערימות של חבילות, אני מניח שהחדר האחורי ממש עמוס עד לתיקרה.
למרות כל הפיקשושים אין לי מילה רעה על הפקידות אצלנו, אחת אחת הן ממש יעילות ואדיבות
.

eli9344

New member
יום אחד הגיע בדואר רשום קנס על חנייה מעיריית ת"א.
בעצם כפל קנס.טענת עיריית ת"א שהם שלחו הודעה והיא חזרה, כשטענתי שלא קבלתי ואין צדק שאשלם כפל קנס (לא ידעתי על הקנס,בוודאי עף מהווישר), הם טענו שהם מבחינתם מכוסים כי הם התריעו.אני התלוננתי על כך שמדוע לא מסרו לי ביד והם ענו שאתלונן בדואר.הבנתי שהולך להיות לי משחק פינג פונג .... אז שילמתי.

למעלה