מנעולים

מנעולים

אהלן ראיתי כמה הודעות קודם דיון על מנעולים ויעילותם. הבנתי שאזעקה זה זו לא בדיוק צרת הגנבים... (אפרופו אזעקה, אפילו ה2003C של חברת Sting אינה טובה??) ועוד הסקתי שצריך לפחות שניים לטאנגו (לפחות מנעול דיסק ומנעול חולית כדי למזער את אפשרות הגניבה...) למישהו יש המלצות ו/או הצעות למנעולים מחברות טובות או דגמים טובים? (קחו בחשבון שאני מדבר על טרקטורון, למרות שאמצעי ההגנה עליו זהים...)

Phangan

New member
אם גנב החליט לגנוב ללך את האופנוע

שום מנעול/אזעקה לא יעזרו לך

DavidGPZ

New member
לכסות--->> ההגנה הכי טובה. ../images/Emo9.gif

לי יש גם אזעקה, גם נעילה של שרשרת וגם מנעול דיסק אבל ההגנה הכי טובה היא עדיין הכיסוי של האופנוע, הוא "מעלים" את האופנוע מסקרנים ונותן לגנב עוד משהו שהוא יאלץ לפרק. אגב, למרות שאמרו שאזעקה שווה ל$#@$@#, אני עדיין חושב שזה יכול לעזור בגלל הביפרים בשילוב עם הגנה אחרת. האופנוע שלי חונה מתחת לחלון והתקווה שלי היא שברגע שגנב יגע ויצליח להוריד את הכיסוי אז יהיה לי עוד 45 שניות יקרות לרוץ למטה ולהציל את המצב. כמובן שיש לי CROW BAR מוכן ליד הדלת גם... -דוד

C O L T

New member
ההגנה הכי טובה

זה כלב שמירה אימתני, דוגמית מצורפת.

חחח גם אני חשבתי על רעיון הכלב

וגם על רעיונות אחרים
בעיקרון אני גר במושב והרכב אמור להחנות בדיוק מתחת לחלון שלי... אין איזה שרשרת שבכל זאת יכול להציל את המצב?

C O L T

New member
אם אתה לא שם כדי לעצור את הגנב

שום דבר לא יעצור אותו. כמובן שאם הטרקטורון יהיה בתוך מחסן, נעול ובלתי נראה לגנב המזדמן, הוא יהיה די מוגן. שרשרת, כל שרשרת, אפשר לחתוך תוך 30 שניות עם דיסק, ורוב השרשראות ניתן לחתוך עם קאטר גדול או הידראולי, בשקט יחסי. כלב אפשר להרעיל, אזעקה זה לא ממש מעשי לטרקטורון וגם לא עוזר הרבה אם אין מי שיגיב. בכלל - לאזרח שמור חוק בישראל אין הרבה דרכים לשמור על רכושו, וכל פעולה נגד הגנב עלולה לעלות ביוקר, ככה אם כלב נושך אותו - ילקח להסגר ולעיתים אך יומת. אותו כנ"ל עם הפעלת נשק חם - התוצאות קשות, ולא לגנב. שילוב של כמה מנעולים טובים, כמו קריפטונייט, המקבעים את המכונה לחפץ נייח כמו עמוד בטון, כיסוי מלא, תאורה בלילה ואולי אפילו תאורה אוטומטית, עם חיישן תנועה, כולם יעזרו למנוע גניבה, כך גם כלב שמירה, אפילו פינצ'ר ננסי קטן, כל עוד נובח. אבל שוב - אם אין מי שיגיב, הכל לשווא.

DavidGPZ

New member
קולט..:)

נו נכון אבל המטרה היא לא להגן מהגנב העקשן, פשוט לגרום לגנב הממוצע לחפש אופנוע שיותר קל לגנוב. ברור שאין הגנה מושלמת. אני מחכה לבן-אדם שיפתח אזעקה מחשמלת..

Mr Big Boss

New member
להעלים וזהו

תראו, בעקרון יש שני סוגי גנבים - הסוג המזדמן - רואה אופנוע לא מוגן ולוקח אותו והסוג המקצועי שעובד לפי הזמנות. כולם כבר יודעים שמיגון, מכל סוג שהוא, טוב רק כנגד הסוג הראשון. עכשיו - הבעיה היא ששני הסוגים עובדים בשיתוף פעולה - אם גנב מזדמן מוצא אופנוע ממוגן מדי בשיטוטיו הוא יעזוב אותו לנפשו אבל האינפורמציה לגביו יכולה להגיע לגנב המקצועי ואם יש לו הזמנה לאופנוע כזה - אכלת אותה. לכן, הפתרון הוא להעלים את האופנוע. הכי טוב בתוך מחסן או אצל חבר במושב. אי אפשר לגנוב משהו שלא יודעים על קיומו.

C O L T

New member
אמת

ולא שאני פוסל מיגון באופן כללי, להיפך, כל המרבה הרי זה משובח. והגישה של "שם או פה גנבו למרות המיגון" , לא ממש נכונה, זה ברור. בעניין אזעקות מחשמלות או רצחניות - לא חדש, שמעתי על מקרה של מרצדס ממוגנת בה הייתה תקלה וחרב שקפצה ממושב הנהג מצאה את אחוריה של אשתו של בעל הרכב, שנהגה באוטו. מערכות כאלה תמיד לא אמינות 100 אחוז, אז מי ירצה להסתכן בזרם חשמלי לישבן באמצע הרכיבה, או גרוע מכך. החוק, המשטרה ובתי המשפט, צריכים להיות אלה שיגנו על רכושינו, לשם כך הם מקבלים תקציבים אדירים, ובשם כך נמנעת מהאזרחים הזכות להגן על רכושם.

R750-Girl

New member
אם אתה גר במושב - תכניס הביתה!

אם בתל אביב אנחנו יכולים - גם אתם

למעלה