מנסחת בקשה מחדש

Fairywitch

New member
מנסחת בקשה מחדש../images/Emo9.gif

אל תהפכו את זה לדיון על צריבות וכאלה |מחזיקה-אצבעות| לתפוז יש חוקים נגד זה
אז ככה- אני מכירה רק כמה שירים של הלהקה, ואהבתי כמעט את כל מה ששמעתי. בשורה התחתונה - אני לא מכירה מספיק. אולי 10 שירים, וגם הם באיכות ירודה (טרום עידן הדיסקים). אילו שירים הייתם מגדירים כשירים שחייבים להכיר אם רוצים להכיר טוב יותר את הלהקה? מהם השירים ו/או הדיסקים המובילים שמהם כדאי להתחיל אם רוצים להנות ממיטב המוסיקה של פינק פלויד? לא את השמות של כל מה שיש לי אני מכירה- אבל הנה מה שכן: See Emily Play The Wall (ברור...) Perfectly Numb Mother Money Echoes (כנראה)

Fairywitch

New member
אה, וגם הראו איזושהי הופעה של ווטרס

בערוץ 2- מישהו פה יודע מה בדיוק הוא שר שם? מאוד נהניתי מההופעה, והצלחתי לזהות רק את The Wall, Perfectly Numb, ו-Mother...

holo

New member
comfortably numb*

ואני מציע לך להתחיל עם אחד מהאלבומים האלה (שבכולם יש להיטים של הלהקה): הצד האפל של הירח הלוואי והיית כאן החומה

אני ממליץ על:

אני ממליץ לך להתחיל עם - The Piper At Gates Of Dawn (החלילן בשערי השחר), זה הוא האלבום הראשון והאחרון של הפלויד בהנהגתו של בארט. ובכלל, אני ממליץ לשמוע את האלבומים לפי סדרם הכרונולוגי, הגעתי למסקנה שזאת הדרך הכי טובה, להאזין לכל האלבומים לפי התקופות שלהם. מה שכן, לא הייתי ממליץ לך להתחיל עם The Final Cut או The Wall או Animals כי הם מורכבים מאד (במיוחד The Wall), וסביר להניח שלא תביני מי נגד מי אם אין לך קצת רקע. דרך אגב, The Wall זה לא שיר, זה אלבום.

Fairywitch

New member
את The Wall אני מכירה- פחות את

האלבום, ויותר את הסרט (אותם שירים, לא? מן הסתם). כשהייתי בת 15 הברזתי משיעור כי שמעתי שהולכים להקרין את "שיער" לאיזו כיתה, והתגנבתי לכיתה שלהם... בסוף הקרינו את The Wall, וזה הדבר הראשון של פינק פלויד ששמעתי וראיתי (חוץ מהשיר עצמו באותו שם)- והאמת היא שזה היה די הלם
זה באמת לא הדבר הראשון שלהם שכדאי לראות

Fairywitch

New member
אוווו, עברתי על הפלייליסט של Echoes

- אלבום האוסף, והוא נראה ממש מבטיח
גם המליצו פה עליו בשרשור אחר, אבל לא הייתה הסכמה גורפת. מה דעתכם? הבנתי שזה דיסק כפול.

The Walrus

New member
אל תלכי על Echoes!

אני עשיתי את הטעות הזאת, וכמה אני מתחרט עליה היום... פינק פלויד היא לא להקה של אוסף. אי אפשר לשמוע אותם בסדר אקראי. הדיסקים שלהם (רובם) הם אלבומי קונספט, שזה אומר שכל השירים קשורים אחד לשני, מוזיקלית ומילולית, מדברים על אותו נושא וכו'. חלק מהיופי הוא לא השירים עצמם אלא הקשר ביניהם. לדוגמה, את מכירה את השיר Comfortably Numb. האם את יודעת מה ההתחלה שלו אומרת? Time to go?? וכל הקטע הזה? האם את ידעת שהמשפט "Is there anybody out there" הוא מוטיב חוזר ביצירה, שלמעשה לא ניתן להבין את הכוונה האמיתית שלו בלי להבין את שאר היצירה? Comfortably Numb מספר סיפור, אבל הסיפור לא נגמר בו אלא בOutside The Wall, שיר הסיום של החומה. אי אפשר להנות מהשירים עד הסוף אם מוציאים אותם מהקשרם. לא סתם ווטרס ביצע את Comfortably Numb עם וירה וברינג דה בויס לפני זה, הם חלק בלתי נפרד מהיצירה. אל תקני אוסף של פינק פלויד. אף פעם. לכי על Dark Side of the Moon, The Wall, Wish You Were Here, או לחילופין בסדר כרונולוגי (למרות שנראה לי אבסורד לקנות את Obsecured By Clouds הבינוני לפני דארק סייד אבל שיהיה). רק אל תקני אוסף.

rozgil

New member
את יכולה עדין להגיע להופעה הערב ב-

מוסקבה.........(אם תשיגי כרטיסים)........- שעתיים נסיעה (במטוס פרטי שתשכירי) ......ואת שם !!!

למעלה