מנסה שוב

roigr

New member
מנסה שוב ../images/Emo53.gif

כאשר אני מעיין במודעות דרושים באינטרנט, על אילו תפקידים באופן כללי אני אמור להביט אם מעניין אותי לעסוק בנושא ברמה יותר גלובאלית, רמת המאקרו (הווה אומר - יותר גרפים, נוסחאות {לא ברמה של חוקר אקדמי}, אולי מחקר שבודק תהליכים וכדאיות של תהליכים, וכו') ? אגב - יש למישהו תגובות לגבי הרעיון להחליף חוג לכלכלה-סטטיסטיקה ? אני פשוט עובד עיצות... תודה מראש !

shay6748

New member
תחפש תפקדי אנליסט

לאו דווקא בשוק ההון אלא אנליסט שיווקי או כל סוג אנליסט אחר. לרוב מדובר בתפקיד שדורש יכולות אנליטיות שמתבטאות בניתוח בין היתר גרפים ותהליכים. לא הבנתי את שאלת האגב שלך.

roigr

New member
אנליסט הוא לא זה שבודק אם כדאי או

לא כדאי להשקיע בחברות ? ושאלת האגב - אולי יש לך תגובות בעד/נגד על תואר ראשון בכלכלה-סטטיסטיקה ? (למשל, לעומת כלכלה חשבונאות) תודה !

shay6748

New member
לא בהכרח

אנליסט הוא מי שעסוק בניתוח של נתונים. הנתונים יכולים להיות חברות לצורך השקעה כפי שציינת אבל יש גם תחומים שונים כמו ניתוח הכנסות שוטף, ניתוח תפוקות ובעצם כל דבר שאפשר לכמת. יש הרבה אנליסטים בתעשייה. כלכלה סטטיסטיקה לדעתי מתאים למי שרואה את העתיד שלו באקדמיה בתארים מתקדמים או במחקר אמפירי כבד, אם זה לא הכיוון שלך מומלץ לגוון יותר עם תחומים שקשורים לעסקים כמו כלכלה, משפטים, ראיית חשבון ואפילו אפשר לשקול יחב"ל ומדעי המדינה. אין פסול גם לעשות תואר שאינו תועלתני דוגמת פילוסופיה....

roigr

New member
אנליסט יכל גם, לצורך העניין, לנתח

גופות של אנשים ? וברצינות - אם אני אעשה את זה עם חשבונאות, ולא אשלים לרו"ח (כלומר - רק 3 שנים), זה עדיין עדיף לדעתך ? ואם, נאמר, אני מגלה שאני עילוי בסטטיסטיקה ויוצא עם כלכלה-סטטיסטיקה בהצטיינות, עדיין עדיף היה אם הייתי לומד חשבונאות (ללא הצטיינות - ציונים ממוצעים) ? תודה לך ! (גם אם אתה לא יודע)

shay6748

New member
עדיף למי?

תשאל את עצמך מה את רוצה קודם ואח"כ אולי נוכל לדעת מה עדיף.

roigr

New member
עדיף לי מן הסתם.

מה אני רוצה ? -> אני לא יודע. אבל אם תוכל להאיר את עיניי אני אודה לך מאוד, משום שלי אין מושג קלוש. מסתבר שגם הייעוץ התעסוקתי באונ' לא ממש יודע. שוד ושבר !

shay6748

New member
מצטער

אני לא יודע מה את רוצה. כנראה פיספסתי את הקורס הזה...

roigr

New member
אולי נעשה הפוך ?

אתה תגיד לי מה רוצה אדם שלומד כלכלה חשבונאות, ומה רוצה אדם שלומד כלכלה סטטיסטיקה, ואז אני אבר מה אני רוצה ?

sar314

New member
הידע שתצבור במהלך 2 התארים יהיה שונה

חוג בסטטיסטיקה יותר תאורתי ויותר עמוס בקורסים מתמטיים - בדכ אכן ממולץ למי שחושב לתארים מתקדמים ולתחום המחקר האקדמאי - יכול לעזור גם בשוק העבודה - שוב אבל בכיוון היותר מחקרי לעומת זאת תואר בחשבונאות מכוון יותר לכיוון הפיננסי - חשבונאי (כשמו כן הוא) גם אם תחליט לבסוף לא להמשיך לשנת השלמה ולבצע סטאג' בתחום , תקבל רקע פיננסי הרבה יותר חזק מאשר אם תיקח סטט'. ואני כמובן מתכוון לכל הקשור לכספים ודוחות חשבונאיים. כלומר עומדת בפניך השאלה לאיזה תחום אתה נמשך יותר. אני לא יודע באיזה שלב של ההחלטה אתה נמצא, אבל תזכור שאם אתה לא מתכנן על כיוון של ראיית חשבון (כלומר לבצע את בחינות הלשכה) אז תוכל בסוף לנווט את דרכך לשני סוגי העבודות, כך שלדעתי זה לא יהיה סוף העולם לא משנה איזו בחירה תיקח. לדעתי תיקח מה שיותר מעניין אותך, אחרי הכל זה 3 שנים של לימודים. כמו כן אם יש לך אפשרות לסיים תואר בהצטיינות - לך על זה, קודם כל אתה כנראה טוב בזה (יתרון יחסי וכדומה...) ובהמשך , יש מקומות שכן מתחיייסים לזה , זה סיגנל טוב שיכול רק להועיל (במקרה הגרוע לא יתיחסו לזה). כמו כן , לדעתי אם אתה כנראה כ"כ בטוח שתצטיין בזה, ייתכן שאתה כן נמשך לתחום ברמה הפנימית כך שגם תהנה מהתואר.

sar314

New member
אה ודבר נוסף

תזכור שתואר במדמח יותר מתימטי מאשר כלכלה,חשבונאות או סטטי'

למעלה