מנסה לחשוב מה עדיף

מנסה לחשוב מה עדיף

יש לי ראיון שכבר לא רלוונטי לי.
זה ראיון שכבר דחיתי פעם אחת (בהתראה של שבוע, לא ברגע האחרון. ברגע שידעתי שאני צריכה להגיע לברית באותו יום).

ללכת לראיון כי לא נעים לבטל, ותכלס לבזבז להם ולי את הזמן,
או להתקשר ולהגיד תודה וסליחה, אבל זה כבר לא רלוונטי?
התשובה הייתה לי ברורה (האפשרות השנייה), עד שאמרו לי שדווקא לא בטוח שזה עדיף.

Lhuna1

New member
מה הנימוקים בעד ללכת לראיון?

"לא נעים" זו לא סיבה סבירה, כולנו מבוגרים ונתגבר על חוסר נעימות קטן. המראיינים בוודאי ישמחו שלא בזבזת להם את הזמן.
אני מכירה אנשים שהלכו לראיונות שהם לא מעוניינים בהם "בשביל להתאמן" או "בשביל לגשש בשוק לראות איזה הצעות הם יכולים לקבל". האם אלו השיקולים שלך?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

היו, בהתחלה.

לא הייתי בטוחה שזו משרה שאני רוצה, אבל אמרתי שאלך בשביל להתאמן, ואולי המשרה דווקא תמצא חן בעיני.
אבל כמה דברים השתנו, כמה דברים צצו, והראיון הזה כבר לא רלוונטי לי, מכל מיני סיבות.
(מה גם שסקירה של הנושא הבהירה לי שאני ממש, אבל ממש, לא יודעת כלום).
כמו שאמרתי, חבל לי מאוד לבזבז את זמני ואת זמנם.
אני פשוט לא רוצה שזה "ישרוף" אותי אצלם, גם אם הסיכוי שאגיע אליהם שוב בעתיד קלוש מאוד, 99% מהמשרות שם לא בתחומים שלמדתי (ובאלה שכן אני לא יודעת מספיק).
כמו שאמרתי כבר דחיתי פעם אחת בגלל אירוע שלא יכולתי לדעת עליו יותר משבוע מראש, ברית מילה. לא רוצה לעצבן אותם.
השאלה היא אם יש סיבה בכלל שזה יעצבן אותם שמישהו מבטל להם כי לא רלוונטי יותר, או שזה לגיטימי לגמרי.

Lhuna1

New member
הממ הבנתי עכשיו.

מבינה את ההתלבטות.
לפי דעתי אם תתנצלי ותסבירי בצורה יפה למה כבר לא רלוונטי (לא חייבת לספק להם את כל האמת, אבל לתת נימוק הגיוני ופשוט אם ישאלו), אז זה לא ישרוף אותך אצלם לתמיד.
אני לא חושבת שיש רשימות שחורות כאלו, לא על דברים כאלו קטנים כמו לבטל ראיון פעמיים. אבל לא יודעת.

ברור שהשניה. לבטל.

הם יעריכו את זה. כשאת מבטלת, תוסיפי משהו שאומר שאת משאירה את הדלת פתוחה. שמי יודע, אולי עוד כמה שנים שוב תבואי אליהם. ביטול אדיב יביא לכך שאם אכן תשלחי לשם קורות חיים בעתיד - הם יזכרו אותך לטובה.

hookedatwalla

New member
הגזמת אח שלי

"עוד כמה שנים תבואי אליהם."

אתה זוכר את רמי שביטל לך ראיון ב2013 ??

אם יש צורך להתאמן, הייתי הולך, או לקבל הצעה ולראות באמת כמה שווה.
מצד שני, אם החברה לא עושה משהו מעניין, או חתמת במקום אחר, אז באמת חבל על הזמן כי מה זה יעזור לדעת כמה אתה שווה, אם סגרת, או להתאמן בראיון שכבר אין לך צורך באימונים

הבעיה לא אם הוא יבטל, להיפך. וכוח אדם שומרים מסמכים

ברור שלא אזכור מי ביטל לי ראיון. אבל הטפסים אצל משאבי אנוש - כן. והם גם זוכרים מה היה בראיון.

אוקי...

אז מה בדיוק להגיד..?
(התשובה משתנה אם הביטול הוא יום אחד בלבד מראש?)

אפשר תמיד להתחיל ב״קצת לא נעים לי, אבל...״

״אני ממש מצטערת שעשיתי כאלה בלגנים, אבל דברים קורים מהר, ומז שדיברנו קיבלתי הצעת עבודה מדהימה. אז תודה שהזמנתם אותי, אבל נראה לי שזה פשוט כבר לא אקטואלי״.
ולסיים ב״באמת תודה, ומי יודע - אולי ניפגש בעתיד״.

לא משנה אם את מבטלת שבוע לפני או יום לפני. אם זה שעה לפני, אז תעברי ל״ממש לא נעים לי״

h a j b i

New member
אני לא מבין את ההתלבטות

למה ללכת לראיון לא רלוונטי ולבזבז את הזמן גם לך וגם להם?
במקרה הזה, פשוט להגיד את האמת וזהו.

אני גם חושבת ככה.

חבר טוב טוען בתוקף שזה ישרוף אותי שם לתמיד.
במיוחד בגלל השילוב של הדברים. שפעם אחת הזזתי אותו, ופעם שניה אני מבטלת יום לפני.

choo

Active member
את משקיעה יותר מדי אנרגיה בנושאים שוליים

&nbsp
השקיעי את האנרגיה הזו בללמוד לראיונות, ובלבחור, מלכתחילה, מקומות מתאימים להתראיין בהם. את בת אדם, הם בני אדם - חשבי איך את היית רוצה שיתייחסו אלייך אם את היית עובדת החברה שאמורה לראיין - ועשי מה שנראה לך מתאים. מקסימום תטעי ו"תישרפי" בחברה אחת מתוך כמה אלפי חברות שקיימות בשוק. איזה אסון....

נכון

כמו שבטח משתמע מההודעות שלי פה, אני חדשה בעסק, עוד לא בטוחה איך מתנהלים בו...
תודה על נקודת המבט.
אכן נראה לי שבמקרה הזה לא משנה מה אעשה, זה בכל מקרה לא יהיה נורא.

למעלה