מנסה בשלישית

מנסה בשלישית

היי, אני חדשה בפורום זה, ומאוד שמחה להיות פה ולהכיר את כל הבנות הנפלאות שכאן. אני בת 31. נשואה. אמא לילד מקסים בן חמש ולילדה נהדרת בת ארבע. מאז לידת ביתי הייתי עם התקן תוך ריחמי (טבעת), על מנת למנוע הריון, אך לפני כשבוע וחצי החלטנו לנסות את מזלנו בשלישית, וההתקן הוסר אחר כבוד. מצד אחד אני מאוד מתרגשת מהריון נוסף (בתקוה שיגיע), ומצד שני אני מלאת חששות. מנסיוני לא קל לגדל תינוקות. לא כל כך מתחשק לי להתחיל הכל מהתחלה: שוב טיטולים, מגבונים, בקבוקים, מטפלות (עול כלכלי בפני עצמו), בכי, שוב לטחון פירות וירקות, עגלות וכו' וכו' (לא לרוצה להפחיד אתכן). ההתמודדות עם החששות שבי קשה לי. רגע אני מלטפת את בטני בציפיה, ורגע לאחר מכן אני שואלת את עצמי אם ההחלטה להביא ילד שלישי היתה לענין. אני מוכנה נפשית להריון וללידה, אבל איך שהוא, לפעמים נראה לי שלמרות כל הרצון שלי לחבוק שוב תינוק, היום אני מרגישה (לפעמים) פחות מוכנה למחוייבות לתינוק. אני מאוד מעוניינת לשמוע את דעתכן על הלבטים שלי.

Galit29

New member
ברוך הבא בתיה ../images/Emo140.gif

נראה שלמרות כל החששות שלך זה שאת חושבת על להביא עוד אחד ונכנסת לפורום המדהים הזה , שתאמיני לי יום אחד פה כבר בא לך לא אחד אלא עוד 4 לפחות, תראי שבקרוב זה ירגיש לך יותר חזק ולא הטיטולים ולא המגבונים ולא הפרות הם אלו שישברו אותך. בכל מקרה במה שלא תחליטי - בהצלחה!

תודה

בצלחה גם לכן. ברור לי שאני אלך בסוף עם ליבי, ואביא ילד נוסף (עם שניים כמו הקודמים, איך אפשר שלא לחשוב על הבא?), אך האם גם אתן מרגישות לפעמים חששות לגבי הטיפול בתינוק שיבוא? אני זוכרת שבהריון הראשון, זה בכלל לא העסיק אותי. כל מה שרציתי זה תינוק. לא חשבתי על כך שתינוק יכול להוות גם קושי מסויים. ההריון השני הגיע עוד לפני שהספקתי לקלוט מה זה תינוק (כשהגדול היה בן חודשיים כבר הייתי שוב בהריון). פתאום, לקראת ההריון השלישי, מציפים אותי פחדים חדשים בליווי תחושות ציפייה עמוקות. מוזר? האם יש כאן מישהי במצבי?

נסיון #3

שלום בתיה, ראשית ברוכה הבאה. שנית גם לי יש 2 בבית בת 10 ובן 6. ההפרשים הגדולים נבעו בעיקר מסיבות כלכליות אך גם כדי לתת לכול ילד את המיטב בגיל הרך. את כל תשומת הלב. קושי בגידול ילדים קיים בכול גיל אמא שלי בכלל אומרת "ילדים קטנים צרות קטנות, ילדים גדולים צרות גדולות" וזה אכן כך הקשיים גדלים עם הגיל. מהתחלה ידעתי שיהיו שלושה למרות שיש קצת קשיים בתזמון (עברתי הפלה לפני 3 חודשים) אבל נראה לי שדווקא משום שילדי עכשיו גדולים ועצמאיים זה יהיה כייף לכולנו. כמובן שכל ילד גדל באווירה שונה כי המשפחה משתנה עם כל תוספת, יכול להיות שבגלל שאצלך כמעט ולא חווית גידול ילד בודד את רואה את הקשיים בצורה פסימית. כי עם שני תינוקות צפופים בגיל זה מאוד קשה, יותר קשה מתאומים אפילו שאז הצרכים הם זהים. בכול אופן מאחלת לך הקלטות מהירה ובהצלחה בגידול.

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לא יכולה לענות לך על שאלותיך משום שאני לא במצבך. רק לאחל לך החלטה טובה

ת פ ו ז ה

New member
ברוכה הבאה ואין לי תשובה כי...

זה נסיון ראשון שלנו ואנחנו מאוד מאוד רוצים את כל נושא הטיטולים מגבונים עגלות וכו'...

tich

New member
אני ממש מבינה אותך

גם לי יש שני ילדים שההפרש בינהם שנה וחודשיים ועד לא מזמן ממש לא התחשק לי לחזור לתינוק עם כל המחויבות שבזה: לקום בלילה, טיטולים,התארגנויות לפני שיוצאים מהבית. אבל כבר שנה שממש ממש בא לי לחזור לזה, לריח של התינוק בבית,לבכי, לציפייה שבכל יום התינוק לומד משהו חדש. אניי ממש מתגעגעת לזה. והאמת היא שגם ילדיי כבר דורשים בתוקף תינוק/ת. בכל פעם שהם רואים תינוק אצל חברים ו בני משפחה, הם מוקסמים ממנו ומתעסקים איתו במשך שעות.

u z a

New member
הי בתיה ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה! אין לי תשובה, וכנראה לאף אחד, חוץ ממך ומבן זוגך, לא יכולה להיות תשובה האם אתם רוצים באמת להביא ילד נוסף. חוץ מזה, נראה כי הרצון שלכם גובר על החששות - הרי ההתקן הוסר! אני בטוחה שברגע שתחבקו את ילדיכם, כל החששות יתגמדו; כאמא פעמיים, את בטח יודעת את זה יותר טוב ממני... בהצלחה! אוזה.

2 1 2

New member
גם אני שאלתי לא מזמן ...

על לבטים לקראת לידה שניה או שלישית וחלק ממה שעובר עלי עובר גם עליך רק שאצלי הילד הקטן בן 8 (והגדול 14) ומה שהכי הכי כרגע "מפחיד": אותי זה חווית הלידה עצמה כי שתי הלידות שלי היו קשות מאד מאד (ואקום וקיסרי) אולם טבע החיים הוא להמשיך ועובדה שרבות נוהגות כך (למרות שגם רבות נוהגות שלא). אני חושבת ששני ילדים זה לא מספיק ולכן החלטתי לעשות עוד ילד מקווה שתהיה לי ילדה כי יש לי שני בנים. בהצלחה לכולנו והמשך שבת נעימה וקריקה-סתוית משהו...

ofik

New member
בתור אם לשלושה

אני לא יודעת בת כמה את ומה לחץ הגיל. אבל, אני יכולה להגיד לך שאחרי כל ילד היתה תקופה שהסתכלתי על תינוקות אחרים כחמודים אבל ממש לא התחשק לי עוד אחד. רק אחרי כמה שנים כשממש הרגשתי את הרצון העז לעוד אחד קטן, והטיטולים\מטפלת\ירקות טחונים לא ניראו לי מדכאים בכלל, אלא להיפך מרגשים, התחלתי בנסיון לילד הבא. נכון שבתך כבר בת ארבע, אבל יכול להיות שבגלל שיש לך שניים רצופים בכזה רווח קטן, את צריכה עוד קצת זמן. בכל מקרה לגבי התקן, אני יכולה להגיד לך שגם השניה וגם השלישי באו כמעט מיידית אחרי שהוצאתי את ההתקן, כך שבהחלט יש סיבות לאופטימיות המון הצלחה, במה שתחליטי עופיק

בתיה, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני מניחה שההתלבטות הזאת תמיד תשאר בצד ומדי פעם תצוץ ותמשיך לגרום לחששות גם אם המעשה יעשה. כשנולדה בתי ה-3, היא תיזזה אותי המון. לא יכולתי לתפקד בימים כי כל הזמן רצתה משהו. לא יכולתי לישון בלילות כי התעוררה המון. באיזה שהוא שלב, כשהיתה בת כמה חודשים, חשבתי שהייתי צריכה לחכות עוד. לתת קצת יותר זמן לעצמי לנשום. בעלי גם הוא לא תמך יותר מדי ושאל אותי למה היינו צריכים את זה. אבל התקופה הקשה עברה והיום אני לא מצטערת לרגע. היום אני בהריון רביעי. יש חששות. בעיקר, ככל שההפרש בגילאים בין הילד הקודם לילד הנוכחי גדל, יש תחושה שהנה יצאנו ממעגל המחוייבות לתינוק, והאם כדאי לחזור למעגל הזה שוב?! אז כמו שאמרתי ההתלבטות תמיד תהיה. גם כשתכנסי להריון. עם זאת אני עדיין חושבת שגם אם לפעמים יש זמנים קשים - זה עדיין שווה את התוצאה! בהצלחה במה שתחליטו

היי, כל הכבוד!

לא חשבתי שאמצא כאן בנות עם שלושה וארבעה ילדים. איזה אומץ! כיף לשמוע! תודה על התשובות המעניינות. ובהצלחה לכולנו (אני מקווה לעלות על הרכבת בקרוב...).

למעלה