מנלה וקרפר

nahumpur

New member
מנלה וקרפר

אני מחפש אינפורמציה על מוצא משפחתם של הסבא והסבתא שלי (מצד אימי). שמו של הסבא היה יעקב מנלה (Manela). ידוע לי שהם חיו בעיירה גרמנית קטנה, צפונית לפרנקפורט, בשם: Allendorf. הוא היה בעל בית דפוס. הוא נפטר ב - 10.02.1933, ידוע לי שלגרמניה הוא הגיע מפולין, יתכן שמלודג' או עיירה קטנה ליד לודג'. סבתי היא ממשפחת קרפר (Kerper). לפי מיטב ידיעתי גם משפחתה באה מפולין, אבל אני לא יודע מאיפה בפולין. סבתי נספתה בשואה ביחד עם 3 מילדיה הקטנים. 3 ילדים נוספים, ובינהם גם אימי, שרדו את השואה. אשמח לשמוע אם מישהו יודע פרטים על שתי המשפחות. בתודה, נחום

א77

New member
Allendorf או מנלה?

נראה לי שהחסרת ביאור. בכל אופן, אמרת מנלה ואמרת גרמניה, זה לא הסתדר לי. כי מנלה זה פולניה למיטב ידיעתי, ואוליי משערקו לגרמניה החליפו ממנלה לAllendorf. בכל אופן יש משפחת מנלה חסידי גור, דהיינו מפולניה. אוליי אצל הדורות המבוגרים שבהם תוכל לקבל מידע.

nahumpur

New member
מנלה

שם המשפחה הוא מנלה. הם חיו בעיירה בגרמניה בשם Allendorf.

ידוע לי על גד מנלה

שנפל נידמה לי בתקופת המירדפים,נידמה לי שיש לו אח או שנים. שלך חנה גונן

nahumpur

New member
גד מנלה

גד מנלה (ז"ל)נהרג בתקופת המירדפים בבקעת הירדן. אנסה ליצור עימם קשר על מנת לברר אם יש קשר.

גד מנלה

הוא במקור מקיבוץ בית יצחק או יד יצחק ואביו עד לפני זמן לא רב היה אחראי על בית גדי להנצחת בנו וניספי השואה .בגדול העובדות נכונות אם כי אולי לא לא דייקתי במטרתו של בית גדי.לגבי גדי ז"ל,הוא היה מ,מ

גדי מנלה ז"ל

משפחת גדי מנלה מבית יצחק מוצאה מאיזור זגלמביה בפולין מהעיר בנדין או סוסנוביץ בני

אבוטבול

New member
גד מנלה

לא בית יצחק ולא יד יצחק הקיבוץ הוא תל יצחק שנמצא בכביש המחבר את נתניה דרום לכביש תל אביב חדרה

גדי מנלה היה מ"מ שלי בצנחנים

דמות ססגונית ונערצת על רבים באותם ימים(הבנות העריצו את יופיו שדמה לשחקן אלן דלון).ככל הידוע לי אביו הקים בקיבוצו את בית גדי להנצחתו והמשפחה מחוברת מאוד לשואה.כמו כן ידוע לי ההוקמה בדרום אמריקה תנועת נוער ציונית על שמו.

למעלה