מני - חוזרת שנית

meravds1

New member
מני - חוזרת שנית

הי מני התייעצתי איתך לגבי בעיה שהיתה לי (08.12)עם הפרלינים (בועות קטנות שכלואות בשוקולד..)לאחר נסיונות להבין את הבעיה נתת לי 3 אופציות לביצוע ובכן.... עשיתי פרלינים שוב והפעם עם שוקולד חדש -טמפרור בפעם הראשונה ,שוב לצערי הבעיה חזרה בחלק מן הפרלינים.. האם אני צריכה לשבור את השיש כדי להוציא את כל הבועות או בשאמת זו בעיה של סוג השוקולד ?? אני משתמשת בפריבל 56% . מירב

מני.ת

New member
מרב,

בועות לכודות משתחררות על ידי הרעדת התבנית (את מרעידה) ככל שהשוקולד יותר סמיר, יש יותר סיכוי לבועות שלא יצליחו להשתחרר. הפתרון: שוקולד קצת יותר דליל, כלומר שוקולד בעל תכולת חמאת קקאו יותר גבוהה. לא מכיר את הפריבל אבל הוא כנראה לא מתאים לאפליקציה הזו אם את משקשקת את התבנית כמו שצריך , יתכן גם שהטמפרטורה שלך לא מדוייקת והשוקולד צריך להיות טיפה יותר חם. באיזו צורה התבניות שלך ?

Algrsi

New member
שאלה איך מוציאים את הפרלינים בקלות

מהתבניות שלהם? אם אני שופכת שוקלד לצורה שהיא קצת עמוקה אני לא מצליחה להוציא אותה ובסוף אני מוציאה עם כפית וזה נשבר אם אני שופכת לתבנית שהעומק שלה קטן אז יוצא כמו שצריך מה הדרך הכי טובה כדי שיצאו יפה (ואני לא מומחית לשוקלד לפני חמש שנים למדתי את זה ואני לא זוכרת מי יודע מה) תודה לעונים

meravds1

New member
לשאלתך

אם הטמפרור נכון הפרלינים ייצו לבד ובקלות . אם בכל אופן יש כמה עקשניים , תכניסי את התבנית מס' דקות למקפיא ואז מכת הקור תגרום להתכווצות והם ישתחררו. תשתדלי לא להשתמש אם כפית או כלי חד שלא לסרוט את התבנית.

meravds1

New member
שוב אני

ובכן .. לגבי הרעדת התבנית, אני לא מרעידה , אלא, יותר גרוע דופקת ומטלטלת..( טלטול שב"כ)עכשיו ברצינות - הטמפרטורה שאני מטמפררת היא טובה (חימום 49 -הורדה 28 - טמפ' עבודה 32),ייתכן והוא באמת סמיך. אני אנסה להשתמש בו שוב עם תוספת של חמאת קקאו ונראה אולי הבעיה תיפתר.אם לא אחליף לולרונה. אני משתמשת ב-2 תבניות שתי דוגמאות של פרח (קצת קשה להגדיר).

המפיסטה

New member
לכל שוקולד יש את הטמפ' שלו

אבל בפרויבל הטמפ' לא מפורסמות . לא יודע למה בקליבו שהוא אחלה לגמרי , הטמפ' כן מפורסמות. גם וולרונה. אבל שוב לכל יצרן יש את ה"קוד" שלו. ולגביי ולרונה לדעתי חבל על הכסף . לכי על קליבו , וגם לא תצתרכי להוסיף חמאת קקאו. פשוט תשמשי ב70% . לדעתי ה70 יוצא אחלה בשביל פרלין מתבנית. וולאה עשיתם לי חשק אולי אני גם אלך לעשות קצת פרלינים.

מני.ת

New member
לא לדפוק ולטלטל.

סילוק הבועות מתבצע על ידי הרעדה, וויברציה של התבנית, טילטול לא מתאים לעניין.

bakery

New member
אין בעיה לעבוד עם פרויבל 56%...

ראשית רצוי לבדוק אם השוקולד במצב יציקה אופטימלי, כלומר נוזלי מספיק - בטמ' הנכונה. יתכן גם שהתבנית קרה מדי והשוקולד מתגבש מהר, לחמם את התבנית מספר שניות בלבד עם מייבש שיער. שנית, למלא את השקעים, לערבב מעט עם קצה ידית עץ עגולה או מכחול עדין בכל שקע, להקיש על השייש מספר פעמים ולהפוך להוצאת עודפים..

למעלה