מניקה חדשה

מניקה חדשה

ילדתי את ביתי ב-20/4 והתחלתי להניק אותה. אתמות עוד הייתי בבית חולים והיום חזרתי. ביתי מבקשת לינוק לעיתים במשך יותר משעתיים. כשאני מנסה לשחרר היא חוזרת אחרי חמש דקות לבקש בשנית עם תנועות של הפה וחוסר שקט ונתפסת ברצון רב בחזרה שד. האם זה נורמלי להתחלה שהיא תינק כ"כ הרבה זמן? האם זה בגלל שעוד אין מספיק חלב.

אפרת_ח

New member
יכול להיות שהטכניקה שלה לא טובה

הסבר: כמעט לכל האמהות יש שפע חלב - במיוחד בהתחלה, אפילו יותר מצרכי התינוק! ביום השלישי או הרביעי ללידה המון נשים ממש מרגישות את השדיים מתמלאים עד כאב. לעומת זאת, כמות החלב שהתינוק מקבל תלויה בעיקר בטכניקה נכונה של יניקה על ידו. מציעה לך להסתכל במאמרי הפורום על טיפים להתחלה נכונה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=556&a=67087&c=6671&sc=0&ssc=0

Honey Annie

New member
רק מנסיון שלי

הבייבי שלי נהג גם כך בימים הראשונים עד כדי כך שב-4 בבוקר נתתי לו סימילאק והלכתי לישון. למרבה הפלא - מאחר שהלכתי לישון קמתי עם יותר קולוסטרום זמין - ואז הוא ינק ביעילות והלך לישון ומאז הסתדרו לו פחות או יותר זמני ההאכלה. זו לא המלצה - רק נסיון. מה שכן - שאבתי הרבה בימים הראשונים וזה עזר לזרימת החלב.

אפרת_ח

New member
סביר שזה היה קורה גם בלי מנת הג'אנק-פוד ../images/Emo8.gif

וגם בלי השאיבות: החלב מגיע ביום השלישי או הרביעי ב"דחיפה" הורמונלית, כמעט בלי קשר למה שאת עושה-או-לא-עושה. מה שעלול לעכב אותו זה רק בעיות רפואיות מסויימות (לדוג' שחלות פוליציסטיות, ניתוח הקטנת חזה, שאריות שיליה שנשארו ברחם) או אם לוקחים בכוונה כדור לייבוש החלב. אני כותבת את זה לידיעה אם יהיה לך תינוק נוסף: הבכורה שלי קיבלה מטרנה בלילה הראשון כי האפשרות להנקה לילית נשמרה בסוד ע"י צוות ביה"ח...

למעלה