מניפולציות (?)

עדיadi

New member
מניפולציות (?)

שלום לכולם! אני מרפאה בעיסוק, מטפלת בילדים. אחד הילדים שנמצא בטיפולי כבר כשנה, החל להשתמש בביקורים אצלי כ"אמצעי לחימה". אם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה, הוא מאיים שהוא לא יסכים לשתף איתי פעולה בפגישה. שבוע שעבר הוא ממש זרק חפצים על הרצפה ואמא שלו התקשרה בחוסר אונים לבטל. היא מעמידה לו גבולות בצורה עקבית (ככל שאני יכולה להבחין) ומהצד נראה שהוא משתמש בפגישות איתי כאמצעי ללחוץ עליה.. לא ידעתי מה ליעץ לה, חוץ מלפנות לפסיכולוג הגן (הוא בן 6). בנתיים ביטלנו פגישה נוספת עד שהיא תתיעץ עם הפסיכולוג. מה אני יכולה לתרום כאן?

zimes

New member
לא תוכלי לפתור את כל הבעיות שלהם

אבל אולי, כדי לפחות לקדם את הטיפול אצלך - היי עמו בקשר, לא באמצעות אמו. זה, כמובן, צריך להיות במקביל לזה שאמו לא תלחץ עליו להגיע אליך, ולא תתנהג כאילו כל אושרה תלוי בכך שיגיע (בוודאי שלהיות שמחה כשהיא שמחה, ולא לשחק אותה אדישה). מבחינתך, זה אומר מעט מאמץ, כי להיות בקשר עם ילד בן שש, כנראה שונה מהרגלי העבודה שלך - קשר עם ההורים. זה, למשל, אולי אומר להזכיר שיש פגישה יום קודם (ולא לסמוך על קביעה מראש).

לאה_מ

New member
אני לא בטוחה איך את יכולה לתרום.

נשמע לי מאד מתוחכם לאיים בחוסר שיתוף פעולה בפגישה, ולכן נשמע לי שילד שיודע להפעיל איום מהסוג הזה גם חווה אותו באספקט אחר של הקשר בינו לבין הוריו. אני מסכימה עם צימעס, שאם האחריות לקשר ביניכם תהיה יותר של הילד, סביר שהוא יטה יותר לשתף פעולה (ובכל מקרה זה ינטרל את היכולת שלו להשתמש בקשר הזה כנשק), אבל אם אני מנחשת נכון - ההורים לא יטו לשתף פעולה עם דפוס כזה. אם הוא נמצא איתם במלחמת שליטה, כנראה שני הצדדים מנסים להשיג שליטה ורואים בשליטה הזו ערך בפני עצמו. בנוסף להעברת האחריות לילד, כמו שצימעס הציעה, אני חושבת שחשוב מאד שהילד יעשה חושבים עם עצמו (בהחלט בסיוע שלך) מדוע בעצם חשוב לו הריפוי בעיסוק, מה זה תורם לו. כאשר הוא יבין שהוא הולך לפגישות איתך כדי לשפר את היכולות שלו ולא כדי לרצות את אמא שלו, הגישה שלו תשתנה. זה מאד מעניין - תעדכני אותנו?

עדיadi

New member
תודה ..

בהחלט גישה מעניינת, נראה מה יצא מהפגישה עם הפסיכולוג. בכל מקרה אני אעדכן אתכן ובהחלט אשתמש בעצות הנבונות

לאה_מ

New member
זה בדיוק אותו דבר רק מהצד השני ../images/Emo4.gif

מה ההבדל בין המשפט הזה כשההורים אומרים אותו לבין המשפט הזה כשהילד אומר אותו? מה פתאום הופך אותו ללגיטימי? משחק שליטה הוא משחק שליטה לא משנה באלו כלים משתמשים - הוא יפתר רק אם יפסיקו לשחק בו, ולא אם יחליפו כלי.

למעלה