מניעת שינה והרזיה

liorsion

New member
מניעת שינה והרזיה

מה דעתכם על הנתון הבא? Sleep to Stay Slim If you are trying to lose weight, make sure you get enough sleep. Chronic sleep deprivation hampers the body´s ability to process carbohydrates and boosts levels of a stress hormone called cortisol. These two changes make your body more likely to store fat. So aim for a consistent sleep routine. Go to bed at the same time each night, including weekends, and wake up at the same time every morning. [מתוך RUNNERS WORLD)

אלי ו.

New member
היתה לפני כמה חודשים כתבה בהארץ

(במוסף הבריאות) בדיוק על הנושא הזה. האמת היא שכל סטרס יכול לגרום לגוף להפסיק לאבד שומן, ו/או לעלות במסת שריר. כך שאם אתם רוצים לרזות או לגדול שנו מספיק, ונסו לחיות חיים נטולי לחצים (מן הסתם בארץ אחרת)

רומי1770

New member
אם קיים איזשהוא קשר אז..

כשאני לא אוכלת מספיק אני לחלוטין לא ישנה טוב!

קשר עקיף

זאת לא הסיבה העקרית לשינה לא טובה, כמו כן אני בטוח שאת לא הולכת לישון רעבה ! חוסר תזונה יפגע בד"כ בתהליכים שאין להם השפעה מרכזית על תהליך השינה או לחילופין יגרום לחוסר בויטמנים ומינרלים שיכולים להיות להם השפעה כלשהיא על השינה. אבל אני לא יכול לקבוע זאת בצורה חד משמעית, אם הדבר מתמשך לאורך זמן הייתי ממליץ לך ללכת להבדק במעבדת שינה !

מצבי לחץ

במצבי לחץ מתרחשים התהליכים הבאים: 1. הגברת קצב הלב ונפח הפעימה (נפח ע"פ חוק סטרלינג) 2. עליה של תפוקת הלב 3. עליה של לחץ הדם 4. הצרה של זרימת הדם לרקמות פחות פעילות 5. הרחבה של כלי הדם לשרירים 6. הפחתה של ההפרשות של בלוטות העיכול ואת תנועתיות של מערכת העיכול. 7. עליה משמעותית את ההפרשה מהתוכית של יותרת הכליה (יופרשו יותר הורמונים אפינפרין ונוראפינפרין) 8. עליה בהפרשת הורמונים מהקליפה של יותרת הכליה (יופרשו יותר הורמונים קורטיזול ואלדוסטרון) 9. הגברה של פרוק הסוכר בכבד (יותר סוכר בדם) ניתן לראות שכל התהליכים דומים לתהליכים של פעילות גופנית ולכן בצורה יחסית נשרוף פחות שומן במצב של לחץ מאשר מצב של רגיעה. קצת נסחפתי עם התשובה לשאלה הפשוטה הזאת

למעלה