מניעת לימודים

ikup

New member
מניעת לימודים

שלום לכולם.
נרשמתי ל-4 קורסים ולא ניגשתי ללמוד אותם עקב נסיבות אישיות.
כל הקורסים באותה דיסציפלינה. נרשמתי לקורס חמישי ואני לומד אותו.
נתקלתי בדבר הזה פתאום: http://www.openu.ac.il/academic/noal.html
האם העובדה שנתנו לי להרשם לקורס חמישי ולא שוחחו איתי מעידה על כך שיש לי צ'אנס להשתפר, או שפשוט לא שמו לב בינתיים ובכל רגע אוכל למצוא את עצמי בחוץ? מישהו נתקל במצב דומה?

ikup

New member
...

לא ציינתי נקודה חשובה: אחד מארבעת הנכשלים הוא "אשנב למתמטיקה" שהוא קורס רשות. אולי זה מה שהציל אותי?

nitsansh

New member
מה זאתומרת קורס רשות?

האם יש לך תוכנית לימודים מאושרת והקורס אינו נכלל בתוכנית?
בדרך כלל סטודנטים בתחילת הלימודים עוד לא מגישים תוכנית לימודים בכלל...

ikup

New member
לא נכלל

אשנב למתמטיקה. הוא לא נכלל בתוכנית.
אתה מתכוון להגיד שאם לא הגשתי תוכנית לימודים, אז כל הדברים הנ"ל לא רלוונטיים? תודה לך על התשובות

nitsansh

New member
אם אין לך תוכנית לימודים אז כל הקורסים נחשבים

בתנאי שעברת אותם... קורס שלא עברת לא מקנה נקודות לתואר בשום מצב...
מה כתוב לך בסעיף מצב לימודים בשאילתא?
האם בכל 4 הקורסים הסטטוס הוא "לא עמד בדרישות"?
האם אכן כולם משויכים לאותה דיסציפלינה?
על פי הנוהל היית צריך לקבל הודעה שלא עמדת בדרישות הקורס אם זה אכן המצב... אם הסיבה לאי עמידה היא אי הגשת מטלות היית צריך לקבל הודעה כזו לפני כמה חודשים....
אם המצב לא ברור לך תתקשר למוקד הטלפוני או תשלח מייל לאינפודסק ותקבל תשובה ברורה.

ikup

New member
אי עמידה בדרישות, לא?

דווקא ניגשתי לאחד המבחנים.
הלא אי עמידה בדרישות וגם העובדה שלא נגשתי למבחנים יותר גרועה?
כך או כך זה נכשל.

חנה868

New member
אי עמידה בדרישות זה לא נכשל

אלו סטטוסים שונים.
בכל מקרה הלינק שהבאת מדבר על אי עמידה בדרישות ולא על כשלון.
יכול להיות שזה שציינת ויכול גם להיות שחלק מהקורסים שאתה מדבר עליהם עשית בסמסטר הקודם ולפי הכללים של האו"פ תאורתית אתה עדיין יכול לעבור אותם בסמסטר הזה.

כך או כך, אם אתה מעוניין להמשיך בלימודים, אני מציעה להשקיע הסמסטר כדי שיהיה לך טיעון טוב במידה וכן יקראו לך לועדה המדוברת.

בהצלחה

ikup

New member
...

עשיתי את הקורסים בסמסטר 2013ב.
האם סמסטר קיץ באמצע נחשב?

nitsansh

New member
אי עמידה בדרישות יכולה להיות בכמה מצבים

ברוב הקורסים יש 3 דרישות לעמידה בקורס:
1. הגשת מספר מינימלי של מטלות
2. השגת ציון 60 ומעלה במבחן
3. ציון סופי 60 ומעלה
יש קורסים שבהם יש דרישות נוספות.

אם לא עמדת בדרישה מס' 1 לא תוכל לגשת לבחינה. אם עמדת בה ולא ניגשת לבחינה בסמסטר שלמדת בו את הקורס או שניגשת לבחינה ולא השגת ציון 60 בבחינה או בשקלול עם המטלות אתה רשאי לגשת לבחינות של הסמסטר הבא שבו נלמד הקורס (כאמור זה לא כולל סמסטר קיץ).

ikup

New member
המשך לימודים במקום אחר

במידה ואורחק מלימודים בפתוחה, אוכל להתקבל בזמן הקרוב למוסד אחר על סמך בגרויות ופסיכומטרי עד שתסתיים המניעה, או שאצטרך לעזוב את הפתוחה לגמרי? אפשר להיות רשום בשני מוסדות במקביל?

nitsansh

New member
אפשר להירשם לכמה מקומות שרוצים...

שים לב:
הנוהל של מניעת לימודים אינו אוטומטי ונעשה רק לאחר התיעצות עם אנשי הסגל הרלבנטיים, כלומר מרכזי הקורס ו/או המנחים ושיחה של הדיקן עם הסטודנט.
בכל מקרה המניעה היא רק מדיסציפלינה אחת ובכל היתר אין שום הגבלה. אתה גם רשאי ללמוד קורסים באותה דיסציפלינה מבלי לגשת לבחינות ובכל מקרה אחרי שנתיים ניתן לבקש ביטול של המניעה.
לגבי הרשמה או לימודים ב2 מוסדות במקביל לי לא ידוע על הגבלה כלשהי מבחינה פורמלית... הרשמה לכמה מוסדות זה אפילו דבר מאד מקובל כאשר אנשים לא בטוחים שיעמדו בתנאי הקבלה או מתלבטים מה או איפה ללמוד... לימוד במקביל ביותר ממקום אחד זה דבר די נדיר...

Sa6ab

New member
מניעת לימודים

היי,
גם לי היו ב-2011 ארבעה קורסים ברצף מאותה דיסציפלינה שלא עמדתי בהם בדרישות (בכלל לא ניגשתי למבחנים).
בכלל לא ידעתי על קיומו של נוהל כזה שנקרא "מניעת לימודים", אף אחד אף פעם לא יצר איתי קשר ומאז עשיתי כבר 10 קורסים (באותה הדיסציפלינה), בהם הקורסים שלא השלמתי אז.
לדעתי הם "שומרים לעצמם את הזכות" כפי שכתוב, אבל לא מממשים אותה בכל פעם רלוונטית.
מהניסיון שלי זה די שכיח שסטודנטים בפתוחה לא מסיימים קורסים ובוא נגיד שיש לאוניברסיטה אינטרס שתמשיך ללמוד ותירשם אליהם מחדש.

למעלה