מניעת גירושין

tal902

New member
מתערב בקטנה רק לגבי נקודה אחת

את כל הזמן חוזרת על המשפט מי מבטיח לי שבחוץ מחכה לי משהו יותר טוב.
&nbsp
קודם כל, אף אחד לא מבטיח (אבל יכול לביות "בטעות" שיהיה משהו טוב גם בחוץ). אבל מצד שני אני לא צריך לספר לך שבישראל שיעורי הגירושין גבוהים ביותר (בכל המגזרים) ואף אחד מהמתגרשים לא היה עם הבטחה שבחוץ מחכה לו משהו טוב יותר.
&nbsp
אבל הם בכל זאת התגרשו כי פשוט בבית לא היה טוב. וזה מה שצריך לקבוע.

אייבורי

New member
בקיצור

&nbsp
ההורים שלו קנו לכם דירה והם מבקשים אותה חזרה.
&nbsp
את מתנגדת.
&nbsp
האמת מאחר ומעולם לא עבדת בשביל הדירה, היה הוגן שתחזירי אותה למי ששילם עליה.
אבל החלטת ללכת בדרך הקשה
אני מניח שעקב זמן הנישואים הקצר, בית המשפט יחליט עבורך מהי הוגנות.
ועד אז.
תמשיכי לספר שאת סוג של נגררת לאומללות בעוד המציאות כנראה קצת אחרת.

למה זה מה שהוגן? בחמש שנים היא הייתה יכולה

לעשות הרבה דברים שיקדמו אותה לעבר דירה משלה, אבל מה שהיא עשתה הוא טיפולי פוריות וכו' כדי ללדת את הנכדים הנכספים שלהם. הטיפולים כשלו, אז עכשיו לגיטימי לזרוק אותה לרחוב ולחפש מישהי אחרת? זה מה שנראה לך הוגן?

אייבורי

New member
מה עניין שמיטה להר סיני ?

&nbsp
למיטב ידיעתי טיפולי פוריות הן לא אישפוז מלא בבית חולים
היא עדיין יכלה לקדם עצמה לדירה.
ועדיין היא גרה בדירה שנקנתה בכסף שלא שלה, טיפולי הפוריות היו רצון ובחירה שלה בלבד
ובטח ההורים שלו לא צריכים לפצות אותה ללא קשר לדירה כלל.
&nbsp
או שאולי אם לא הייתה דירה והטיפולים לא הצליחו, צריכים להשית על ההורים שלו והמשפחתו המורכבת
דמי אי הצלחת פוריות
דמי אי קידום עצמי
דמי סבבה ומלווה מרצון.
&nbsp
לפעמים את לא חייבת להגיב כי זה לא יוצא כלכך מוצלח

ההורים שלו לא השאילו להם דירה, הם קנו להם דירה.

הכסף הוא לא של ההורים שלו - הוא שלהם. ברגע שהם מתחתנים ופועלים כיחידה אחת, אי אפשר להגיד "היא לא עבדה בשביל זה". היא קיבלה את זה בדיוק כמו שהוא קיבל את זה, ובהתאם פעלה כך או אחרת - נקודת המוצא הייתה שיש להם דירה, ובהתאם נעשו כל הבחירות שלהם. ההורים שלא מרוצים מהתוצאה בתום 5 שנים לא יכולים להחליט לקחת בחזרה את המתנה שלהם, כמו שהם לא היו יכולים לעשות את זה כעבור 30 שנה.

אייבורי

New member
ופה אנחנו חלוקים

&nbsp
אדם הגון היה מבין שהדירה ניתנה במתנה בצפי לשנים רבות של נישואים מאושרים
אדם הגון היה מבין שזה לא באמת שלו ואם זמן קצר אחרי הנישואים, הם עולים על שרטון
הרי מין הראוי להחזיר את הכסף.
&nbsp
אבל חמדניות היו מאז ומעולם, אנשים הגונים קצת יותר קשה למצוא
ולמזלנו בית המשפט בישראל, לעיתים רבות מחליט להיות הגון.
הסיכוי הרב שיזרקו אותה מהבית שניתן במתנה (אפילו היא טוענת שניתן כסף כהלוואה) או כהלוואה
ויוחזר הכסף להורים שלו.
&nbsp

5 שנים זה לא "זמן קצר אחרי הנישואים".

והזמן החולף לא מקל על אנשים כלכלית. היא לא חמדנית - כל מה שהיא זה חלק מזוג עם בעיות פוריות. אחרת כל זה לא היה קורה. הדבר ההוגן מצד בעלה לעשות, אם הוא רוצה להיפרד כי כל כך חשובים לו ילדים ביולוגיים משלו, ולא ללכת על אופציות כמו אימוץ, הוא לחלק את הרכוש. זה לא שהיא בגדה בו או מתנהגת אליו לא יפה או משהו - היא בסך הכל לא הצליחה ללדת לו ילדים.

יקירתי

אגלה לך סוד: עיקר הבעיה אפילו לא היתה אצלי, אמנם הצלחתי להרות מהזרע שלו אבל הסיבה הרשמית לטיפולים היא בעייה אצלו....2713

niva99

New member
הרגת אותי בלי סכין...

dana dvir

New member

לגמרי מסכימה איתך
בנוסף זו ממש היתממות להגיד שהיא לא עבדה בשביל הדירה הזו, היא באה מהמגזר החרדי במגזר זה אין ציפיה מבני הזוג לקחת נטל שווה בהוצאות, כמו שגם אין ציפיה לנטל שווה בתחזוקת הבית (שנופל בדר״כ לחלוטין על האישה) בלי להכנס לדיון האם זה הוגן או הגיוני, זה העולם שהיא חיה בו
האמת היא שלקחת דירה בחזרה שניתנה לבני זוג זה אחד הדברים ההזוים ששמעתי עליהם, ועל פניו בלי בכלל לקרוא את שאר הפרטים, זה נשמע כאילו החמות הזו היא קלפטע רצינית
כאילו היא עשתה עסקה כלכלית כדי לקבל נכדים, וכשאלה לא הגיעו היא רוצה את ההשקעה חזרה כדי לנסות במקום אחר. אם זה לא נשמע כמו החמות הבוחשת אני לא יודעת מה כן
ועוד מוסיפים לזה בן מסורס לחלוטין שכבר התגרש פעם אחת, וגישה אלימה של משפטים תביעות השמצות

האמת היא שאני חושבת שמוטב להתרחק מהמשפחה הזו ולהמשיך הלאה
אבל ברור לי שכשאתה בא מהמגזר הדתי הדברים האלה לא פשוטים בכלל
וגם אני מתארת לעצמי שכשהיא היא היתה קצת פחות מעורבת בתמונה היו ימים יפים יותר (בטח הבן הזה כשקצת משחרר מאימו מאד נפתח וצמא לאהבה)

לכותבת בהצלחה עם מה שתחליטי תהיי חזקה

אייבורי היקר

ההורים שלו לא התנדבו לקנות לנו בית אלא ניסו לשמור על ערך הכסף שלהם ולחסוך מיסים ועל הדרך לדאוג לדור הבא

כמו שאומרים: צריך לדעת עם מי להתחתן ולא פחות ממי להתגרש

אמא שלו כבר צברה נסיון בלחתן ולגרש את הילדים שלה ובעלת ותק של 3 מקרי גירושין בשני ילדים והרביעי בדרך באותם שני ילדים.....

כדי להבטיח את כספה החתימה את שנינו על הסכם הלוואה והיא בעצמה פועלת במרץ להשגת הסיבה בגינה תוכל לקבל את כספה חזרה דהיינו גירושין

מדוע לא חשבה על כך לפני שפעלה כל כך במרץ שנקנה דירה? ובאיזו זכות היא פועלת לקידום הפרידה שלנו? מה היא, מזוכיסטית שנהנית לראות את חיי הנישואין של הילדים שלה מתפרקים פעם אחר פעם?

נכון, אני הטיפשה שבכלל הסכמתי לרכוש דירה לא אני יזמתי את הרעיון האוילי הזה
אבל עד כאן, אני אמנם מוכנה להחזיר לה את הכסף ולחזור להתגורר בשכירות עם בעלי ולא להתגרש כי אינני חפצה בפירוק חיי הנישואין שלי אבל מצד שני לא יכולה להרשות לעצמי להיכנע שוב לתכתיבים שלה ולדרך שהיא דורשת שהדברים ייעשו. נכוויתי מספיק ממנה ואיני יכולה להסתכן בפגיעה נוספת

אייבורי

New member
נו אז בכלל קל

&nbsp
אני חושב שאת טועה לחשוב שתוכלי להחזיק בנישואים בניגוד לרצונו
&nbsp
התרוצים שאמא שלו מחליטה הם רק תרוצים, בתכלס, הוא רוצה להתגרש ואני לא רואה איך תוכלי להחזיק בו בכוח.
&nbsp
המקסימום שתוכלי, זה להאכיל את כולם מרור עד שיושב הכסף לאמא שלו והגירושים יקרו בפועל
&nbsp
עם טעם מר והרבה כסף ותסכול.
&nbsp
שיהיה לך בהצלחה.
&nbsp

גארוטה

New member
אני מאד מכבדת

את הרצון שלך להלחם על הזוגיות ולא לוותר ולהרים ידיים, אבל...ופה יש אבל גדול,
הדרך שאת עושה את הדברים מציירת אותך באור קצת אחר.
מצד אחד את כותבת "מבחינתי גירושין כרגע לא באים בחשבון עד שלא אדע שניסיתי לשמר ולשפר את הקיים וזה כל מה שאני מבקשת"
ומצד שני לדבר היחיד שדורשים ממך להוכיח את טוהר כוונותייך את מסרבת בתוקף.
אני מאמינה שהאמת נמצאת אי שם באמצע ושחמותך לא היתה עומדת סתם על שתי רגליים אחוריות רק כי ככה בא לה ובטח גם
לא מעוניינת לראות את בנה שוב גרוש.
יצאתם למלחמה שאין בה מנצחים רק מפסידים והשאלה מה יפסיד פחות.
אני מאמינה שאם תבואי בגישה מתפשרת ותסכימי לתנאי של חמותך בסופו של עניין תצאי מורווחת מכל הכיוונים.
בהצלחה וחג שמח

גארוטה היקרה

כמו שכולם אומרים צריך שניים לטנגו
הדירה נרכשה כיוזמה של אמא שלו שידעה יפה מאוד שאין כסף להשקיע בדירה ובכל זאת בחרה להביא אותנו לרכישת דירה היכן שהיא בחרה ואנחנו הסכמנו כמו שני טיפשים , אחרי חצי שנה של מגורים בה בעלי ביקש לעבור דירה אבל היא הסכימה....
חמותי טיפוס שתלטן שנוהגת לפי האמרה: בעל המאה הוא בעל הדעה
הגאווה והאגו שלה רוצים מאוד את הבן שלה גרוש ובלבד שלא איהנה מהדירה שנקנתה מכספים שהלוותה לשנינו אבל לא היססה לנסות לתבוע רק אותי בין השאר מפני שבשעת ריב הוא סיפר לה שדיברתי בגנותה לכאורה או סילף מצבים אחרים
היא גם לא התבלבלה ואספה באדיקות "ראיות" מכל ריב שהיה לי ולו אי פעם על מנת לעשות בו שימוש לפוצץ את חיי הנישואין ולסכסך בינינו
שנינו עברנו טיפולי פוריות אבל את ההורמונים המעקבים השאיבות ההחזרות ההרדמות והתמיכה הרפואית אני נטלתי הוא היה צריך רק לתת זרע ולחכות לי שאצא מההרדמה....והבעיה היתה לא רק אצלי ובעיקר אצלו אבל זה לא העניין כי כשרוצים משקיעים אחד בשני ולצערי העניין היה לו קשה מאוד מנטלית ולא תמיד ידע להבין ולתמוך
האמא שלו במקום להבין כבעלת נסיון חיים היתה עסוקה בלהשליט את עמדתה ולסכסך
בעלי בחור טוב אבל רגיש מאוד ולצערי מריונטה שלה,ותלוי בהתנהגותה ואני חוששת לקחת סיכון מכל הכיוונים. אם היה מביע קצת עצמאות כמו שהיה בתחילת הפרשה מיד אחרי שהוגשו נגדי התביעות ועשה מה שהרגיש ובא להיות איתי ולא ענה להוריו אבל לאורך זמן והיה מוכיח שהוא לא מוכן להיות בובה של אמא שלו הייתי יכולה להבין אבל במצב הקיים אני לא יכולה להסתכן
678

גארוטה

New member
יקירתי

בעל המאה הוא באמת בעל הדיעה.
והשאלה אם את רוצה להיות צודקת או חכמה?

הוא מעוניין להתגרש ואת זו שמוכנה לעשות הכל כדי שזה לא יקרה, משמע, את צריכה לשנות גישה ולא לשנות אנשים.
את יכולה להמשיך ולספר כמה חמותך מרשעת וכמה בעלך טיפש אבל תכלס את בוחרת להשאר עם שניהם וכדי להשאר
תצטרכי לרדת מהעץ שטיפסת עליו ולהעזר בסולם שנתנו לך.

בהצלחה

הבנתי - כשהוא עושה מה שאמא שלו רוצה, אז הוא מריונטה שלה

כשהוא עושה מה שאת רוצה, אז הוא גבר עצמאי שעומד על דעותיו...

אגב, מה זאת אומרת "לא יכולה להסתכן"? מה הסיכון שאת לוקחת? שחמותך תקבל חזרה את הכסף שהיא השקיעה בדירה שאת ממילא לא רוצה ומבחינתך להיפטר ממנה ולעבור לחיות חיים עצמאיים עם בעלך בדירה שכורה?
סליחה, אבל ככל שהדיון מתפתח יותר ויותר ברור שאת נאחזת בדירה הזאת ובכלל לא ברור למה... הבעלות עליה לא משפרת את עמדתך ומצבך בשום צורה.

אמרלדה

Active member
טוב. עכשיו אני באמת לא מבינה כלום

מבחינה משפטית, היא החתימה את שניכם על הסכם הלוואה.
&nbsp
הסכם הלוואה הוא צורה של הסכם ממון. נגזרת אחת שלו.
&nbsp
אם לא כתוב אחרת בחוזה, היא יכולה בכל רגע נתון לדרוש את כספה על פי חוק.
&nbsp
כל השאר - לא רלוונטי.
&nbsp
זה נכון שהצורה הזו של הסכם ממון נעשית כדי למנוע מצב שבן/בת הזוג ייצאו עם
חצי דירה, כשהם לא השקיעו בה כלום, במקרה של גירושין. אבל עדיין זה חוקי, זה קיים,
זה תופס. את קיבלת הלוואה לקניית דירה - בדיוק כמוהו - ועכשיו היא רוצה את ההלוואה
בחזרה.
&nbsp
נכון הוא שהסיטואציה לחלוטין לא מקובלת, כי בד"כ ההורים שהחתימו את ילדיהם על
הסכם הלוואה מבקשים לפרוע אותה בעת הגירושין, ולא כאות לרצון טוב. אז היא קלפטע
מרשעת, וגם רוצה להשפיע עליו להתגרש. בסדר. מסכימה.
&nbsp
מכאן ועד לתבוע - על מה? הרכוש אינו רכושך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הסיכום שלי לעניין

לגבי הצד הרגשי/מנטלי
את נקלעת למערבולת רגשית קשה, גם בגלל אהבתך הנכזבת, בגלל הלחצים הקשים מבית, וגם במידה רבה בגלל כל ההורמונים שכבר תקעת לגופך והסבל שסבלת.
התוצאה: את מנסה להצדיק ולשמר דבר רע, רק בגלל שפעם קיווית שיהיה טוב, ובגלל שסבלת המון למענו.
את רוצה שלסבל שלך תהיה משמעות, ואת טועה לחשוב שאם תישארי בקשר אז אכן תהיהי לו משמעות.
טעות! לפעמים משמעות הסבל היא פשוט היכולת להפסיק אותו, בבחינת "סבלתי מספיק והבנתי את הלקח. אני יוצאת לחופשי ושוב לא אסבול".

הנימוקים שלך בעד הישארות בקשר הם כולם כוזבים ומוטעים:

- לא רוצה להיות גרושה - את תהיי גרושה במוקדם או בעוד יותר מוקדם, בין אם את רוצה או לא. אמו כבר החליטה ואין שם דרך חזרה. מוטב שתתחילי להתרגל לרעיון.
- לא מובטח לי שיהיה יותר טוב - כבר ענו לך שלאף אחד לא מובטח כלום. למרבה המזל (!!!) עוד אין לך ילדים. יהיו לך בהמשך, בעזרת השם, עם בעל נחמד וטוב בהרבה מזה.
- אני אוהבת חלקים מסוימים אצלו (כולל החלק הגופני) אם כי לא אוהבת חלקים אחרים - אין "חצי גבר". לא עוזר שאוהבים חלק מגבר. אם לא אוהבים את כולו, זה לא יעבוד. בעלך הוא אדם חלש ומריונטה של ההורים - שזה אגב דבר שלא נרפאים ממנו אלא בקבר.

לגבי הצד הכלכלי
אם הדירה היא אכן 100% מתנה או 100% הלוואה, ואת לא השקעת בה כסף או שווה-כסף, אז הכי טוב שתוותרי על הכל ותצאי שמחה וחופשיה לעולם
אבל אם העיסקה הכלכלית הייתה קצת יותר מורכבת, בגלל תנאי ההלוואה, או השקעה מסוימת שלך, או כל סיבה אחרת - את תגעי בצד הכספי!!! תשאירי הכל לעורך הדין שלך.
ואם יש ספק איזה מהשניים נכון? גם אז, רק עורך דין (מטעמך!!!) יכול להכריע מה צודק ומה לא.

תהיי חזקה. עדיף סבל קצר ואחר כך להתחיל נכון, מאשר טעות שנסחבת כמו מסטיק למשך כמה שנים, ונגמרת ממילא בגירושין מכוערים, ואולי עם ילדים תקועים באמצע.
עם חמות כזאת, את עוד עלולה למצוא את עצמך בלי משמורת על הילדים כי יוציאו אותך פסיכית או לא כשירה. כי כשחמות נכנסת למלחמה יצרית כל כך, והמלחמה מתחילה למצוא חן בעיניה, אין לדעת איפה זה יגמר.

רק הערה קטנה...

לפי הכרטיס שלה היא בת 46, ככה שעניין הילדים הוא קצת דחוק...
אני כן מסכימה איתך שבן הזוג הזה הוא ממש לא הפרטנר המתאים ואם כבר לעשות ילדים, אז במקרה הזה, מאחר וכבר אין כל כך זמן לחפש בן זוג שגם כן רוצה, לבנות מערכת יחסים וכו', עדיף לבד מתרומת זרע.

למעלה