מניסקוס

v a s i l i y

New member
מניסקוס

שלום, עד לפני כשנתיים הייתי ספורטאי פעיל באוםן מקצועי עד שהצטברו אצלי מגוון פציעות. חלקן אובחנו ורובן עדיין לא. בין היתר נמצאו אצלי קרעים בשני המנניסקוסים הלטראליים שמסבים לי כאבים רבים, אך האבחון שלהם לקח כמעט שנתיים!! למה זה לקח כל כך הרבה זמן? האם לאחר ניתוח ניתן לשפר את יציבות הברך?איך? בנוסף אתמול נפלתי ואימצתי מאוד את אחת הברכיים, הרגשתי "קנאק" חזק באזור המניסקוס. אני מרגיש כאב עז ביישור ובכיפוף הברך, האם יש איזו שהיא דרך לגלות על פי מיחושיים אם קרעתי את המניסקוס עד הסוף? או במילים אחרות האם יש הבדל בתחושות בין קרע חלקי לרקע מלא? תודה רבה מראש וחג שמח!

מניסקוס

אין הבדל בתחושות בין קרע מלא או חלקי. אבחנה סופית וטיפול מתבצעים בארתרוסקופיה כמובן. ניתן לקבל מידע נוסף באולטרסאונד, מיפוי עצמות ו- MRI.

v a s i l i y

New member
תודה!

תודה על התגובה המהירה! שאלה נוספת, היום שלחו אותי למיון מכיוון שאני ממש צולע ולא יכול לדרוך על הרגל. הרופא בדק אותי די בזריזות ולמרות שהתפתלתי מכאבים על המיטה כשהו משך וקיפל לי את הרגל הוא אמר שיש לי טווח תנועה כמעט מלא (130 מעלות) ושכנראה לא הסבתי נזק לרגל יותר מאשר כבר קיים. הוא אמר שאני יכול ללכת ואם לא הייתי מבקש הוא אפילו לא היה נותן לי יום מנוחה אחד! השאלה היא האם טווח התנוע לא מוגבל בגבולות הכאב? האם ישנו מצב בו הרגל פשוט לא מתיישרת ולא מתקפלת מעבר לגבול מסויים והרופא צודק? תודה שוב!

למעלה