מנילה

TNTal6

New member
מנילה

שלום, שמעתי לא מזמן את המושג מנילה שהבנתי שזה איזה משהו שנשלח אליך מהצבא אחרי הצו הראשון. מישהו בבקשה יכול להסביר לי מה זה?

thebestdw

New member
בלה בלה בלה

מנילה זה בעצם אפשרות שהצבא נותן למתגייסים בכדי שאלו יוכלו לנסות ולהגיע למקום שהם רוצים. במנילה רשום מגוון תפקידים שהמתגייס יכול להתגייס אליהם (הנתונים האישיים שלו מספיקים בשביל התפקיד), כך הצבא בעצם יכול לדעת לאיפה אתה רוצה להתגייס, ואולי, במידה וזה יתאפשר הוא יגייס אותך לשם. מנילה זה שאלון לתומכי לחימה/ג'ובניקים. שאלון יח"ש (יחידות שדה) זה לקרביים. שאלון יח"ש היא המקבילה הקרבית למנילה. מקווה שהבנת למרות שכתבתי קצת מפולגן.

TNTal6

New member
תודה, שאלה נוספת...

אם נגיד במנילה אני מקבל אפשרות לטיס, ואני מדרג את זה ראשון, אז מה יקרה אז? אני אקבל זימונים למיונים? ואם אני לא מקבל טיס במנילה אני עדיין יכול לגשת למיונים?

thebestdw

New member
טייס לא מקבלים בשאלון יח"ש

במידה ויש לך נתונים מתאימים (קב"א 54 דפ"ר 60) אתה מקבל זימון למיונים.. לפעמים לוקח כמה חודשים עד שמקבלים את הזימון הראשון לפעמים לוקח פחות.. זה משתנה. במידה ואתה לא מקבל זימון למיונים אתה יכול להתקשר אליהם ולבקש להתמיין כחריג.. הם יסבירו לך מה לעשות. אבל בוא נקווה שתקבל את הזימון :)

TNTal6

New member
ז"א שאם יש לי נתונים מתאימים

אז אוטומטית אני מקבל זימון למיונים? ואני חייב ללכת? וזה מגיע לפי השאלון יח"ש או אחרי?

thebestdw

New member
כן

אתה מקבל אוטומטית.. וכן אתה חייב ללכת, כל השלבים הם חובה עד לגיבוש. משתנה.. לחלק מגיע לפני ולחלק אחרי. לי זה הגיע הרבה לפני. אם אתה רוצה לדעת אם יש לך נתונים מתאימים אתה תמיד יכול להתקשר למדור צוות אויר ולשאול.

למעלה