מניית אפל

מניית אפל

חברים,

אמנם, עדיין אין לי תיק השקעות שכולל את מניית אפל.... אבל, מה קורה עם המניה של אפל?
מישהו יכול להסביר לי, בבקשה, איך המניה צנחה בכמעט 6% בפחות מ24 שעות?

BravoMan

Active member
הקדמת אותי!

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4683004,00.html
&nbsp
נטען בכתבה שהבעיה היא תיאום ציפיות - המשקיעים עדיין מאמינים שזו חברה קסומה ששולפת חידושים מהכובע, בעוד שבפועל רואים שמאז האייפון הראשון הם לא באמת התקדמו לשום מקום.
&nbsp
כמה נקודות מעניינות בכתבה:
- מכירות האייפד מתרסקות (מילים של הכותב, לא שלי).
- Apple מחביא את נתוני מכירות של השעון שלה. אומנם בקטגוריה אליה דחסו אותו יש עליה, אבל אם היא באמת היית בזכות השעון הם לא היו מחביאים נתונים.
- יש להם רווחים רציניים בגלל אייפון +6. היות וכל הציבור השבוי שלהם היה רעב למסכים בגודל נורמלי זה צפוי, אבל מה יעשו בשנה הקרובה? הצלחה כזו כבר לא תחזור.

noa_f

New member
רגע אחד, סמסונג, LG וכו׳ מחביאות נתונים כבר שנים

הן מדווחות על ״מכשירים שנמסרו״ ולא ״מכשירים שנמכרו״ (וסמסונג, ״מעגלת״ את הנתונים האלה כלפי מעלה שוב ושוב) ולא שמעתי טענה ממך. גוגל פשוט לא מוכנה למסור מספרים לגבי כמה נקסוסים נמכרו אי פעם ואתה לא חושב שזה אומר שהמכשירים הללו היו פלופ מכירתי (אני דוקא כן חושבת את זה).
&nbsp
טים קוק אמר שהשעון נמכר יותר מאשר אייפון או אייפד מדור ראשון בתקופה מקבילה. האייפד - עפ״י אפל - מכר 3 מיליון יחידות ב-87 הימים הראשונים להשקה שלו (אייפון 1 - פחות). אז הם מכרו יותר שעונים. בוא נאמר: 3 מיליון ואחד. זה יותר ממה שכל החברות שמכרו שעונים חכמים גם יחד מכרו בכל שנת 2014. מה הבעיה פה?
זה שהם לא מוסרים מספרים זו הבעיה? זה מוצר חדש ראשון תחת טים קוק. השיטות שלו שונות מאשר של ג׳ובס.
&nbsp
ולגבי אייפון 6 פלוס ומה שיהיה בשנה הבאה? נחיה ונראה. כל שנה אתה אומר שזו השנה האחרונה שלהם. הם כנראה לא טורחים להקשיב לך

רווחים רציניים... לפי הדיווחים, אפל לקחה לעצמה 92% מרווחי שוק הסמארטפונים השנה (http://www.businessinsider.com/appl...entire-smartphone-industry-q1-samsung-2015-7). זה רחוק מאוד מלהיות סוף הדרך, במיוחד אם זוכרים את מה שאתה אוהב שוב ושוב לצטט על כך שנתח השוק שלהם יורד (18.3% בלבד ממסירות המכשירים השנה, לפי אותו המקור). אז אני לא ממש דואגת לזה שלא אוכל לקנות אייפון עוד כמה שנים ואצטרך להתפשר עם אנדרואיד.

BravoMan

Active member
לנקסוסים את משווה?

ה-iDevices הם עסקי הליבה של Apple, בעוד שמכשירי Nexus הם פרויקט צד של Google שמטרתו העיקרית לשמח מפתחים ולייצר base line לטלפון Android.
&nbsp
מ-Samsung לא אכפת לי כ"כ - שתפשוט רגל מחר. בינתיים, היא מחזיקה בנתח שוק הסמרטפונים הכי גדול, וכן היא עושה את זה עם מליון דגמים, אבל איכשהו אני חושב שלמחזיקי המניות שלה לא ממש אכפת מזה.
&nbsp
אין לי מושג איך חישבו את הנתונים בכתבה שצירפת, אבל עצם העובדה שהם מחברים 90% ו-15%, ואז כותבים שזה יוצא 107% וממשכים להסביר שזה בסדר כי חלק מהחברות הפסידו כסף (WTF???) לא ממש מראה אמינות.
כלומר, אני לא חושב שהם משקרים, אני חושב שהם פשוט עושים משחק מעוות במיוחד עם סטטיסטיקות.
&nbsp
באשר לתחזיות שלי - אני לא אנליסט, ולא ציפיתי שקוק ישבר וייתן מסך נורמלי. אבל מעבר לזה אין לו כלום ולא יהיה.
פעם שעברה שסטיב הלך החברה כמעת הלכה לפח האשפה, והפעם גם אין סיכוי שהוא יחזור להציל אותה (אם כי את מוזמנת להתייעץ בפורום רוחות כאן בתפוז לגבי פתרון אפשרי
).
&nbsp
האייפון הבא יהיה, הוא יהיה שדרוג מינורי, והפלופ החרון שיקבור את החברה המגעילה הזו סופית. לפחות כך אני מקווה.
הגיע הזמן.
כמו MS בזמנה פתחה את שוק הדסקטופ אבל יחד עם זה הביא לנו את הזוועה של EULA ו-WGA (לא, לא התבלבלתי עם VGA), ועכשיו היא כבר די מחוץ לעניין, כך הגיע הזמן שגם Apple, שפתחה את שוק הסמרטפונים כפי שאנו מכירים אותו היום, אבל הביע את הזוועה של המכשירים הנעולים והמוגבלים תעוף לרקע ותעלם.

ido214

New member
האייפון הבא יהיה פלופ ויקבור את אפל סופית. וואו חח תגיד לי ב

את הסרט שאתה חי בו מקרינים בצפיה ישירה בפופקורן טיים לאנדרואיד? יש לפחות קולה גם?

אני מניח שבגלל שהוא הולך להיות פלופ הם הזמינו ממנו רק 90 מליון יחידות בתור התחלה.
נחמד שאתה כל כך אוהב את אפל, אבל לפחות תהיה מחובר קצת למציאות, מותג מספר אחד בעולם שעבר את קוקה קולה והחברה עם הכי הרבה מזומן בעולם, לא הולכת ליפול לצערך כל כך מהר.

למעלה