מנייאק...

cactos

New member
מנייאק...

אני יודע שמשטרה צבאית עושה טירונות 02 , אבל שמעתי שהטריונות של משטרה צבאית שונה ולא כמו 02 כלל צהלית - האם זה נכון ?

יניב100

New member
כן

ישנם שלושה סוגים של טירונות של מ"צ: 1.ש.צ(שוטר צבאי)-טירונות 02 ולאחר מכן השלמה שבוע ל03(ירי במאג,גליל, זריקת רימון).ההשלמה נעשית בבא"ח 13 . 2.טירונות של מ.צ בבא"ח 13 נמשכת חודש וחצי ולגבי ההכשרה איני יודע. 3.אנשים שמשרתים כסוהרים וכיחידה לפיזור התפרעויות בבתי כלא : לגבי הראשון איני יודע מהי ההכשרה אך היא קרבית,לגבי השני הכשרה 07 +קורס מ"כים+קורס לו"טר(לוחמה בטרור).

zamit

New member
אם אתה לא יודע, אל תרשום...

אז ככה, שוטרים צבאיים עושים טירונות בבה"ד 13 (בית ליד). הטירונות שונה מטירונות רגילה בייחוד ברמת המשמעת והתכנים הנלמדים (נושאי שיטור). לאחר מכן, עוברים קורס מקצועי (מיד בסיום הטירונות) מצ"ח 3 חודשים, שוטר צבאי 3-4 שבועות, מדריך כלואים 4-5 שבועות, לוחם (פלוגת סחלב, פלוגת סרפד, כוח 100) עוברים הכשרות ספציפיות אשר מכשירות אותן כלוחמים.

יניב100

New member
תגובה

אז ככה יש לי חבר שהו ש.צ שעבר טירונות 02 ואח"כ עשה השלמה ל03 בבית ליד ויש לי מישהו אחר שהתחיל את הטירונות שלו בבית ליד במקום בבט"רים של 02 וההכשרה שלו זה 03. לגבי מה שלא ידעתי לא כתבתי !!!

למעלה