מנטרות - מה זה עושה

מנטרות - מה זה עושה

"אימא, כואב לי הראש,, איפה יש כדור נגד כאבים...?" האם בזמן אמת - כאשר אתם חשים פחד או מרגישים כל רגש שאתם לא רוצים / קשה להתמודד עמו, האם אתם משתמשים במנטרות (מילים שאתם אומרים לעצמכם שוב ושוב במטרה "לעבור" את הסיטואציה בנוחות ובקלות) ? לדוגמא, אדם אשר נתקל בפחד מפני מה אנשים יחשבו עליו, עוצר את הכל ואומר לעצמו: "אני מושלם, אני אהבה עם גוף, אני היקום ואני לא צריך לחשוש מכלום, אין דבר שיפגע בי..." המילים האלו חזקות מאוד, הן יכולות לעורר תפישת מציאויותת אחרות באותם הרגעים... אבל, האם הן עושות את שאנחנו רוצים? או האם הן רק משכחות את הכאבים במקום להתמודד עמם באמת. במשך חודשים ארוכים ניסיתי את שיטת המילים, הרגעה עצמית, אמירות מחשבות "חיוביות" ושאר קרובי המשפחה, אפילו לעצום את עיניי ולחוש את הנשימה... את הסיטואציות עברתי בסופו של דבר ללא פגע (פגע נראה) אבל - הסיטואציות חזרו על עצמן וחזרו על עצמן וניתקלתי בהן שוב ושוב. ולאחר זמן מה הבנתי שאני בכלל לא מתמודד עם המציאות, אלא - בורח בעזרת המילים - מחשבות חיוביות - עצימת עיניים... מתוך תפישת עולמי כרגע, לחוש את התחושות בגוף עכשיו מעמת ישירות עם התחושות. אפשר לחבק את כל התחושות (הכוללות בתוכן גם את כל סוגי הפחדים). חיבוק התחושה מאפשר מרחב נוסף שעד כה לא נפתחתי אליו. כל פחד אפשר לחבק ולעשות עמו שלום. שלום, עבור הפחד המסויים, עשוי להשאר לעד. ברגע שהתמודדת עם סוג מסויים של פחד, למה בשם היקום יש צורך לפחד ממנו שוב? לא משנה כמה השכל אומר שזה מפחיד או קשה או שהוא קורא לזה "סבל" או כל תירוץ אחר כדי לא להתמודד; לחוש את התחושות בגוף ברגע העכשיו - בכל עכשיו.

כן ../images/Emo45.gif ../images/Emo13.gif

הגילוי הזה שאפשר להרגיש את הרגשות בגוף, ממש שינה לי את החיים!!

אני משתמש בהגדרות שונות.

עבורי, להרגיש את הרגשות זהו לא מצב המתאר את הכתוב בהודעה הקודמת שלי. השימוש הנכון, עבורי, במילים הוא: לחוש את התחושות. הרגשות הם תוצר של מה שהשכל עושה עם התחושות. התחושות הם תוצר ישיר של החיים. ההבדל הוא מהותי.

בהקשר של התקשורת הזו, הכוונה שלי היא כזאת:

מחשבות: כל דבר מילולי, שיחה פנימית, מילים, מילה תחושות: גופני -חום בגוף, קור, כיווץ, התרחבות ועוד רגשות: פחד, כאב, שמחה, תיקווה, התלהבות, מסכנות, תחושת ערך וכדומה. למעשה, יש כל כך סוגי רגשות שאין להם מילים, אז רק נתתי את הכיוון אז נניח ואדם א' פוגש אדם ב'. אדם ב' אומר לאדם א' - יא חתיכת מתרומם עולה ישר רגש ותחושה גופנית, ואחר כך אולי מחשבה ולהרגיש את הרגשות כמו שכתבתי בשרשור, הכוונה היא להרגיש את הביטוי של הרגשות בגוף. לחוש אותן פיסית, בלי הסיפור שמתלווה לזה. לחוש ישירות.

תגובה

אני לא מבין כמוך את התזרים בדוגמא שכתבת. לפי התזרים עולה הרגש קודם למחשבה וזה לא הגיוני; הסבר: הרגש, לפי מה שכתבת, עלה אצל אדם א' בעקבות זה שהוא שמע שהוא "מתרומם". אם הוא לא היה שומע את המילה (שלפי הגדרותייך קשורה לתחום המחשבות) "מתרומם" לא היה עולה בו רגש. מילותייך: "עולה ישר רגש ותחושה גופנית, ואחר כך אולי מחשבה". ובכן, למה עלה הרגש מלכתחילה? טענתי היא שהרגש עלה בגלל מה שהשכל עשה עם המילה "מתרומם". ניתן להבין שלחוש ולהרגיש, בהקשר של הודעתייך, זה היינו אך, למרות שהגדרת "תחושות, ו"רגשות" כדברים שונים. "ולהרגיש את הרגשות כמו שכתבתי בשרשור, הכוונה היא להרגיש את הביטוי של הרגשות בגוף. לחוש אותן פיסית, בלי הסיפור שמתלווה לזה." הכוונה שלי בהודעה המקורית היא זאת: לחוש את הגוף, להיות מודעים לתחושות שקיימות בו, ללא התערבות ושיפוט של השכל לגבי אותן תחושות. השרשור המשיך בגלל שלפי הבנתי היה פגם בשימוש במילים.

אורלי_ל

New member
אפשר להצטרף? ../images/Emo13.gif

אני חושבת שהמחשבה בתזרים הזה היא כל כך מהירה שלא מרגישים אותה. כX שומע "מתרומם" הוא לא עוצר לתרגם את המילה למושגים שלו. זה כאילו כבר מובן מאליו.

אפשר.

בפעם הבאה שיגידו לך מילים שגורמות לך להרגיש משהו, בדקי בבקשה אילו מחשבות עוברות בך לפני שמתעורר רגש כזה או אחר.אני משער שתופתעי שהמחשבה היא לא כל כך מהירה אלא פשוט אינך שמה לבך אליה, משפטים משפטים עוברים בתוכך ואת מגיבה אליהם כאוטומט ואינך שמה לב למה התרחש. ברשותך; למעשה את יהירה ונדחפת. למה חשבת שאת יכולה להתערב בשרשור שאת לא מבינה בו מאום...? המשפט הזה היה ניסיון לעורר בך רגש מסויים. האם שמת לב למחשבות שעברו בך בזמן שקראת את המשפט הנ"ל? האם שמת לב שהמחשבה הייתה טרם הרגש, המחשבה ממש דיברה בתוכך ואמרה לך דברים, דברים מיני דברים...? אל נא תקחי אישית.

פירוש מילולי למילה "אוקיי" ../images/Emo6.gif

"אוקיי" = כך אתה תופס את זה, זה בסדר גמור. אני תופסת את זה קצת אחרת אבל גם דומה בדברים מסוימים. ובגלל שלא מצאתי כוח בתוכי לרשום איך בדיוק אני תופסת את זה, אז רק רשמתי "אוקיי"

למעלה