מנטרה...

אם זה לא אישי ו/או סודי

אז מהן התופעות הלא נעימות שקרו, ובאיזה זמנים/מצבים? כמו כן מהו ה"שידרוג"?

jongler

New member
התופעות :

לאחר חצי שנה של תירגול אינטנסיבי - החל מ40 דקות ליום והגיע בזמנים מאוחרים ל- 5 שעות ביום נוצרו מצבים של חשמל בגוף ואף חישמול אחרים, כאבי ראש בעיקר בעין השלישית(ולא ממאמץ - בדקתי את עצמי שוב ושוב), קושי בקריאה ובריכוז. קיצצתי בתירגול וחזרתי וניסיתי, ושוב קיצצתי עד להפסקה מוחלטת. כיום אינני מסוגל כלל להיכנס לזה שוב, היו תקופות (לאחר שהפסקתי עם תירגול המנטרה) שרק עצמתי את עיני והתכוונתי לעשות תרגיל פראניאמה או לחזור עם המורה ליוגה על ההברה "אום" וכאב הראש חזר ואיתו סחרחורת נוראית ועירפול שיכל להימשך שעות. רק בשביל לסבר את האוזן, חמישה חודשים ראשונים היו נהדרים (ממש כמו חתונה) בחודש האחרון כאילו נפרץ משהו או אובר-פלו של אנרגיה. לגבי השידרוג - הכוונה בתוספות של הברות למנטרה כמו "שרי שרי היאם היאם" ויש עוד, ושוב כפי שעניתי לדרול לפני כן ישנן תרגלי אסנות, מודרות ובנדהות , פרניאמה עם קומבקהה וכולי וכולי וגם לאחרי (כולל תירגול סמיאמה עם תעופה יוגית או בלעדיה...).

drall

New member
לא פלא שהתחשמלת

התרגולים האלו , כולם הם מה שכיניתי "אינפוזים" אלו החדרות מלאכותיות של אנרגיה לתוך האברים המטאפיזיים ההרוסים באזור "אנרגיית הצל" שמעל נקודת ההיפוך. בתרגולים שונים זה נעשה כל הזמן , אבל יש לזכור כי המקור האמיתי והטיבעי של אנרגיה לאיברים האלו הוא קונדוליני והוא לא קיים וכשאתה מציף באנרגיה בהתחלה אתה מרגיש טוב , אתה חוזר להרגיש חי , חי יותר , כיוון שהקיום האנרגטי שלך כאילו מתרחב מחדש מחוץ לתחום נקודת ההיפוך. אבל המעשים הם מלאכותיים והאנרגיה הזו אינה נכונה באמת. המצב האמיתי הוא שהצ'קרות תומכות זו בזו ולא שמכניסים להן אנרגיה כל פעם ממקום אחר. וזאת הסיבה שאתה לא תמצא את הטכניקות האלו בתוך טכניקות המדיטציה האמיתיות (לצורך העניין כל אלו שהגיעו מהספר הכתום והרחבות שבאו לאחר מכן) הן לא מאזנות את עצמן לטווח ארוך. זאת אומרת מלכתחילה לא היה אצלך איזון , אבל האנרגיה זרמה לתוך מקומות ריקים ומתים וכל זרימה כזו הייתה נעימה בשבילך. מהרגע שרמת האנרגיה עלתה , המלאכותיות , חוסר האיזון וחוסר ההתאמה של האנרגיות שהזרמת , למקום אליו הם הגיעו , כל אלו נחשפו ועכשיו אתה חש בהן. עצתי לך לחדול מהתרגול הזה מיד. מעבר לחוסר הנוחות , קיימת כאן סכנה של פיצול קונדוליני שכבר דיברנו עליה בפורום שלי.

jongler

New member
תודה רבה דרול

כבר אינני מתרגל את הטכניקות הללו קרוב לארבעה חודשים. סופ"ש נעים לכולם.

drall

New member
בבקשה

רק הייתי מבקש שתעדכן אותי היכן מצאת את התרגול הזה ובאיזה אופן הוא הגיע אליך. אם אתה לא רוצה לעשות באופן פומבי , נסה לשלוח לי את זה במסר. אני צריך לברר כמה דברים.

barak001

New member
עוד הערה

אם מעניינים אותך המקורות של תרגולים כאלה - גם ב"ראשית החופש" יש המלצה למדיטציה שבה מתרכזים בעין השלישית. זאת ההנחייה, לרכז בה את המבט. גם אני התחשמלתי בתקופה שתרגלתי אותה...

jongler

New member
היום זה כבר קורה אוטומטית

העיניים מתפקססות להן לבד שם למעלה.

barak001

New member
האם זה טוב?

לפי הטענה של דרול, כל עוד נקודת ההיפוך לא הגיעה לשם, אינפוז שקשור לעין שלישית לא רצוי ועלול לגרום לקונדליני חצוי (או שאולי הכוונה היתה שצריך לתרגל טכניקות כאלה בצורה זהירה ומסודרת). מקווה שלא בלבלתי הכל :) דרול, עד איזה צ'אקרה כדאי לאנפז?

drall

New member
שאלה יפה.

תלוי באיזו טכניקה. אצל אושו הטכניקות הבטוחות הן אלו שהוא הכניס לספר הכתום לכן כשאתה מחפש טכניקה ב"ראשית החופש" תבדוק בביליוגרפיה מאיפה היא הגיעה. אם זה הספר הכתום , אין בעיה. גם לאנפז את צ'קרת הכתר. אם לא צריך לשאול. הטכניקה הזו , אני לא ממליץ לעשות אותה.

OriIdan

New member
כל הקשיים האלו הם סבירים

האמת שדי הנחתי שזה גרם לכאב ראש וקשיים בריכוז. לגבי חשמל וחישמול אחרים לא ידעתי, זה מעניין. תרגול התעופה היוגית לא יכול לעבוד עם שינון מנטרה, הוא יכול לעבוד רק כאשר הגוף נמצא במצב הטרנסנדנטלי.

אורי ברשותך ../images/Emo140.gif

ציטוט חשוב מדברי אורי כאן. "תרגול התעופה היוגית לא יכול לעבוד עם שינון מנטרה, הוא יכול לעבוד רק כאשר הגוף נמצא במצב הטרנסנדנטלי.

ברשותך, עוד כמה שאלות

1. מה משמעותה של המאנטרה (אם יש לה משמעות) ומה האפקטים/תוצאות שאמורות להיות לה? 2. תיארת את התרגולים של לפני ואחרי המאנטרה, אבל מה הקשר/ההקשר שלה לתרגולים אלה? 3. איך אתה משתמש במאנטרה? בשינון מנטלי? בקול? כהדמייה שלה לבד או כהדמיה שלה כחלק מהדמיה רחבה יותר של יאנטרה? אם אתה מדמה את המאנטרה, האם אתה מדמה אותה באזורים מסויימים בגוף? האם היא חלק מתרגול שקשור לצ'אקרות ו/או לקונדליני יוגה? וקצת בכלליות-- כמה זמן אתה מתרגל האתה-יוגה ופרנאיאמה? האם יש לך הדרכה ממורה מומחה? בתודה מראש

jongler

New member
עניתי לך במסר

רק לגבי המנטרה, אין לה משמעות אינטלקטואלית אלא זהו הידהוד מסויים. השאר בפירוט במסר.

בעד

מניסיון. היום אני יודעת לומר שיש למילים אותיות הברות כח שבונה משהו בתוכנו וגם ממלא אותו במשהו. אוכל גם לומר שאני לא ממליצה לעבוד רק בכלי אחד ולכן הפירוט של איך להשתמש במנטרה כמו שנכתב פה חשוב מאוד. וגם עשיה ממשית בחיים חשובה מאוד.

מוטי ש

New member
מנטרה

מנטרה לבדה עשויה לעצור את המחשבות,אולם לאחר שאדם מפסיק לומר את המנטרה,זה בדיוק כמו חוסם עורקים שהוסר באופן לא זהיר והתוצאה לא מאחרת לבוא.חשוב על המנטרה לבדה כמו שוטר תנועה שהחליט לעצור את התנועה בכביש באמצעות חסימת הנתיב בנסיעה איטית מאוד.הנהגים יעצרו,אבל הם לא יעשו יותר רגועים מהעניין הזה,למעשה הם עשויים לקלל את השוטר ושנייה לאחר שהשוטר יעזוב את מקומו,הן יצפצפו עליו וימשיכו בנסיעה פרועה,אולי אפילו יותר ממקודם..:) מה שקורה הוא הדבר הבא:כאשר יש לך סערת רגשות,היא יוצרת סערת מחשבות.המנטרה מטפלת רק במחשבות,סוגרת אותם,מעכבת אותם,אולם היא לא מטפלת בגרעין היותר עמוק. לכן,לעניות דעתי,מנטרות לבד הן מסוכנות(מעולם לא הועילו לי ליותר מזמן מסוים וכתרגול במצב של עודף מחשבות),כאשר הן משולבות בתרגולים שמטפלים בגרעין היותר עמוק הןלא מזיקות. אני מדבר על מנטרות שאתה אומר בקול רם או הוגה בפנימיותך. למנטרות שאתה הוגה בקול רם יש השפעה כפולה,משום שחלק מהקול לא מגיע רק דרך האוזניים אל המוח,אלא גם דרך העצמות של הגוף המובילים את הקול. יוצא מזה שמספר מערכות עצבים מעצבבות את המוח ויוצרות סוג מאוד מסוים של רושם. לכן למנטרות מסויימות יש השפעה מרגיעה,בייחוד כאשר אתה מלווה אותן בתנועות גוף מסויימות(כאן,אתה כבר משלב מספר מערכות,תרגול מקיף יותר) התנסיתי גם בזה. .

drall

New member
יוצא מן הכלל ../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif../images/Emo45.gif

למעלה