מנטרה...

drall

New member
בעד , אך לא במדיטציה

כי מנטרה היא ספציפית מדי ואינה מאפשרת את מרחב הפעולה של האנרגיה שצריכה לפעול על הגוף האנרגטי של האדם כדי להביא אותו למצב מדיטטיבי. בדרך כלל זה לא מצליח . שימוש במנטרות נעשה ביוגה שהיא קונספציה ספציפית ובהצלחה רבה. גם אני תרגלתי ונהניתי.

jongler

New member
מה לגבי הדעה

ששינון מנטרה בקביעות מרגיל את המוח לפעול רק בערוצים מסוימים וע"י כך מנוון(מקבע) אותו??

OriIdan

New member
יש כל כך הרבה דברים אחרים

שמנוונים את המוח ששינון מנטרה הוא רק דבר קטן ודי חסר משמעות. זה עדיין לא אומר ששינון מנטרה היא דרך טובה. שינון של כל דבר כולל מנטרה לדעתי האישית אינו טוב. שימו לב שאני לא מדבר אבסולוטית כמו מספר חברי פורום כאן. אני לא מתיימר להיות המבין הגדול שהוא ורק הוא יודע את האמת.

jongler

New member
המממ...

אני מתפתה... אבל מעדיף להתאפק. אבל רק בשביל לשחרר קיטור (ולאו דוקא לצאת נגד מ"ט אלא מולך,אורי) - תקראו לזה איך שתקראו לזה בסופו של דבר המתרגל משנן ומשנן עד שמוחו מאמץ באופן אוטומטי את המנטרה, אין עוד צורך כביכול "לשנן" משום שהפעולה כבר אוטומטית, אפילו מעבר לזמן התירגול הפורמלי המנטרה שם, לעיתים המתרגל מתנסה בחווות של "להיות המנטרה". עכשיו תהיה אמיתי עם עצמך וראה את הדימיון למ"ט. הכל עיניין של טרמיניולוגיה ומשחקי שיווק.

OriIdan

New member
לא, אין צורך לשנן

במ"ט לא משננים מנטרות, אמרנו את זה כבר עשרות פעמים.

הניסיון שלי הוא אחר

אבל ספציפית לשאלה שלך, אם שינון המנטרה (באופן מנטלי או אחר) הוא חלק מקונצפט גדול יותר של תרגול אני חושב שהוא מועיל מאוד.

לא בטוח שהבנתי

אתה מבקש לדוגמאות של איך או באיזה הקשר שינון המנטרה נעשה? או שאתה מתכוון אך ורק לתועלת שבשינון המנטרה? אם לחלקה הראשון של שאלתי שהתכוונת אז דרול ענה לך נכונה (וזה ממש, אבל ממש, מקרה נדיר)

jongler

New member
דוגמאות

איך - דוגמאות לטכניקות או היכן אני יכול למצוא חומר על הטכניקות, ואם יש לך את הרצון להציג בפני גם את התועלת, אדרבא

אוקיי...

טכניקות של שימוש במאנטרה (כפי שאני מכיר אותן) הן: שינון מנטלי (כלומר במחשבה), ללא, או עם הנשימה. (אפשר, אבל לא חייב, עם מחרוזת) שינון בקול נמוך ובקצב מהיר (כנ''ל). שינון בקול רגיל (או גבוה מהרגיל) וברור ובקצב ממוצע (כמו שחברי זרם ההארא קרישנה עושים). הדמייה (של אותיות המאנטרה). כאן ישנן כמה ואריאציות: אפשר לדמות אותן בתוך דימוי רחב יותר, כלומר בתוך צורה גיאומטרית כזו או אחרת בעלת צבע מסוים, או לבדן. (תלוי בטכניקה הספציפית בה המודט משתמש וגם בהקשר הכללי והרחב יותר של התרגול-- לדוגמה היידאם-יוגה בבודהיזם-הטיבטי, או בתרגול הטאנטרי-יוגי של הצ'אקרות ובדר''כ גם בהתאם להנחיות המורה של אותה שיטה/מסורת). כמו כן בחלק מן מסורות אלו (בודהיזם-טיבטי, טאנטרה-יוגה) המודט מקבל מאנטרות אישיות שאסור לו לגלותן לאף אחד אחר כולל את הנחיות התרגול שלהן. אני באופן אישי משנן (מידי פעם) שתי מאנטרות "פתוחות" שהן באות מהמסורות הבודהיסטיות של "הארץ-הטהורה" ושל הבודהיזם הטיבטי ואלו הן (בהתאמה): נאמו אמיטבהא בודהא אום מאני פאד-מה הום רי אני משנן אותן במחשבה וללא קשר לנשימה. מידע נוסף תוכל למצוא בשני האתרים הבאים (אם כי תצטרך לשוטט בהם מעט): הארכיבים של אלכס ברזין שיווהשאקטי התועלת שיש בהן בשבילי: רגיעה, התבהרות התודעה, ולפעמים אפקטים אחרים שנחשבים "על-טבעיים", אבל פה סלח לי אם לא ארחיב. ערב נעים שיהיה לך

drall

New member
זה מה שאמר אושו

אבל התשובה המדוייקת תלויה בסוג התרגול. כשאני למדתי יוגה , היו משנים מנטרה כל תנוחה, בוודאי במצב כזה אין סכנה של התקבעות.

drall

New member
קבועה? סבבה

איך ובאיזה אופן אתה מתרגל אותה? אתה חושב עליה? אומר אותה? מסתכל עליה שהיא כתובה על קיר? מדמיין את האותיות? אני לא צוחק. כל אחת מהדוגמאות היא אלטרנטיבה וישנן עוד.

jongler

New member
כן

כבר מספר חודשים שאני לא מתרגל אותה בגלל תופעות לא נעימות שקרו. הטכניקה מדברת על 20 דקות פעמיים ביום, מאוד דומה לטכניקה של המ"ט שפירסמת רק שהמנטרה היא "AYAM" עם אפשרויות ל"שידרוג" + תרגילי מודרות ובנדהות ואסנות וקומבקה וכולי וכולי...

jongler

New member
כל התירגולים הנוספים הם

לפני תירגול המנטרה או לאחריה

drall

New member
אוקיי אז אני אבדיל

בתור מדיטציה התרגול הזה פסול. לא בגלל מה שאמרתי קודם , אלא בגלל מה שאנחנו יודעים על מ"ט. אתה משתק את המיינד האנאלוגי וגורם בכך למיינד האנרגטי לעצור אבל אתה לא מטפל בבעיה האנרגטית והיא חוזרת עליך כמו בומרנג. לגבי יוגה, אני לא כזה מומחה , אבל זה נראה תרגול יוגה הולם אבל רק בתנאי שאתה מבצע קודם תרגולים , כמו אסאנות שמביאות אותך למצב אנרגטי כזה , שאתה לא תגיע אל המנטרה מתוך כוונה להפיל את המטבוליזם , אלא שהמטבוליזם שלך כבר מופל. שים לב שאין קלאץ' בין הגוף למחשבה.

drall

New member
קלאץ' בעיברית "מצמד"

אבל הכוונה כאן דווקא למפריד. אם אתה מתחיל לתרגל מנטרה בלי להכניס את הגוף שלך למצב מספיק רגוע עד שהמחשבה לא תקפוץ מעניין לעניין , אזי אתה יוצר התנגשות בין התרגול שלך לבין האינרציה של מה שאתה עושה ואת התוצאות הלא טובות של ההתנגשות הזאת אתה תגלה , או שאתה מגלה כבר עכשיו.

למעלה