מנטרה...

עינתיתי

New member
מנטרה...../images/Emo168.gif

קיבלתי דיסק עם מנטרה Om Mani Padme Hum זמרת בליווי גיטרה ועוד כלי נגינה.אני מתרגלת עם הדיסק ונהנת מהמוזיקה, יחד עם זה מתנגן לי גם המנטרה הקבועה שלי כך ששתי המנטרות מתערבבות ביחד. בזמן השמיעה של הדיסק עולה בי רגש הנאה והתרכזות במנגינה. כמו לשמוע מוזיקה. פתאום באמצע התרגול אני קולטת שאני נהנת מהדיסק ומחכה לשים את זה שוב. אז אני שואלת את עצמי רגע זה טוב ככה, אוי לא נקשרתי למוזיקה להנאה.. בעצם למה לא להמשיך זה מנטרה לא סתם מוזיקה גם בזן יש מנטרות ששרים אותם זה משנה איך? מה דעתכם על זה? אפשר לגוון את התרגול, פעם מוזיקה, פעם מנטרה בלי מוזיקה, פעם שאלת המאה, פעם רק שקט. בתודה

אינקה

New member
היקשרות לאי-היקשרות

כל עוד את נהנית ממשהו, זה בסדר גמור. מתי זה הופך להיות היקשרות? כשאת חווה חוסר נעימות ולו הקל ביותר מן הרעיון להפסיק את זה. אבל אם את חווה חוסר נעימות מן הרעיון שאת עלולה להיקשר למשהו שאת נהנית ממנו, זו כבר היקשרות לאי-היקשרות. כל העולם כולו גשר צר מאוד, והעיקר: לא להיקשר גם לאי היקשרות... וכמובן - לא לפחד כלל (ולא להיקשר גם לזה...) שבוע טוב :)

אינקה

New member
שאלתי את השאלה הזאת את מאסטר

וו בונג. הוא אמר על עצמו שהוא קשור לכל האנשים. אני אמרתי שמי שקשור לכולם לא קשור לאף אחד, כמו שאומרים שזה שחבר של כולם, אין לו אף חבר באמת. והוא אמר שלא: מי שחבר של כולם, הוא חבר של כולם. אבל זה על הקשרות לכל האנשים. הקשרות לאדם מסויים נראית לי כהקשרות, אלא אם זו אהבה אמיתית. ואם מעורב בכך פחד - זו ודאי הקשרות. אבל אנשים אינם שחור ולבן: אנו יכולים גם להקשר ום לאהוב. לעיתים זה בא אחד על חשבון השני במינונים שונים, אבל בסופו של דבר אהבה מלאה ואמיתית מחייבת מידה רבה של אי-הקשרות, ולו כדי שנוכל לאפשר לעצמנו לאהוב במלואנו מה שסופנו לאבד.

elike

New member
פגשתי במנטרה זו

במקרה ,ולא מצאתיהסבר למה היא מיועדת,נפתלות דרכי החיים ובמקרה או שלא קיבלתי את התשובה שחיפשתי. אום מאני פאדמה הום,זוהי המנטרה של החמלה,היא ממחישה את החמלה והברכה של כל הבודהות והבודהיסאטוות,ובעיקר מעוררת את ברכתו של הבודהה של החמלה.מנטרה זו נחשבת לתמצית חמלתו של בודהה לכל הברואים.

עינתיתי

New member
וואלה..אהבתי את זה.../images/Emo99.gif

יש בזה משהו. אבל, לא קוואן סאם בוסל זה המנטרה של החמלה.

למעלה