מנטה ריי

גידי42

New member
מנטה ריי

אז במסגרת סוף השבוע המאותגר קולינרית יצאנו בפרץ של ספונטניות לתור אחר מקום להשתיק את קירקורי הקיבה. היה ברור שאנחנו חייבים ים והרבה. מזג האויר החצי חורפי חצי קייצי פשוט מחייב את זה. אחרי התלבטות לא פשוטה החלטנו ללכת על בטוח. מנטי ריי (להלן מנטה) בחוץ על המירפסת. עקב ריבוי הביקורות על מנטה, כאן, לאחרונה , נעשה את זה קצר. אי אפשר בלי גלי הים שמגיעים ממש עד למירפסת. אהה איזה ארץ נהדרת.... ממגזר הטאפס שמגיעים על מגש כזה עם רגלית דגמנו (ככה בא לי!) סלט במיה (13) איקרה (13) צזיקי (13) וקלאמרי בתחמיץ (גם 13) הטאפס מצויינים ואת הפוקצ'ה שהתלוותה אליה צריך להוציא מחוץ לחוק! ככה בין נישנוש לנישנוש לוגמים יין שרדונה קר, מביטים לגלים ומקשיבים להמיתם (זה כשלא עסוקים בחוטיני של זו שישבה לפני, הערצתי את המאמצים הכבירים שעשה החוט הדנטלי לכסות על עכוזה הבשרני והשמן... בקלות עוברת מבדקים להיות אינסטלטורית. מה זה?) טוב למה אתם מסיתים אותי מהנושא!!! עיקריות: שיפודי פרגית (50 ) שהוגשו על מצע גרגירי חומוס ופירה. התגובה שניסחטה בעמל רב היתה: "מנה מענינית " תחליטו אתם (רק תזכרו מה קורה שאומרים על בחורה שרוצים להכיר לך.. בחורה מענינית..) פילה לבקר (80 ) על אורז אורגני. האורז היה קשה. טוב נו , גם כאן לא יודע עם זה מעלה אן חיסרון אבל בכלליות מנה טובה. סיר מולים עם שלוטס (78 ) לעבדכם. ממש לא יודע מה זה שלוטס אבל זה סיר? מיכל היה מטיב הרבה יותר לתאר. אולי 50 מולים, בשרניים, פתוחים, עסיסיים ונימוחים. מנה מעולה אבל , וכאן בא השוס הגדול, ממש לא יכולתי להתגבר עליה וכך נשארו להם מיותמים איזה 4 חתיכות. וזה רבותי ממש מצב נדיר קינוח: סורבה (27) שהיה סטנדרטי לחלוטין אבל שימש להסיר קצת את טעם המולים ואת זה עשה בהצלחה. יחד עם יין שרדונה גמלא , היינקן מהחבית, כמה קולות ולימונדה שילמנו (3 סועדים) 399 ש"ח לפני תשר. ממש לא נורא! השרות מצוין, הים ים, ועולם כמנהגו נוהג!

liti

New member
דווקא אהבתי את הלבקר ../images/Emo19.gif

נשמע שזו עם החוטיני צריכה גם היא לעבור למוד של דגימות, בדיוק כמונו!

עמית@

New member
איך סטית מהנושא.. איך נפלו גיבורים

איך נפלה מנטה ריי ממקום משובח בעליל למקום סתמי בעליל (פרט למולים, נראה שהיתה לך חוויה בשרנית ) שלוטס=בצלצלים העיקר הים והדגימה.

גידי, אתה חי טוב ../images/Emo124.gif

צריך לאכול ארוחת בוקר לפני שנכנסים לפורום אחרת מיצי הקיבה יכולים להטביע אותי. למה התכוונת שהפוקצ'ה צריכה להוציא מהחוק? היא טובה או רעה?

גידי42

New member
צריך להוציא מהחוק כי

היא ממכרת. וכל דבר ממכר צריך להוציא מהחוק! היא מצוינת.

maya100

New member
למנטה תמיד יהיה את הים...

ולדעתי זה הבונוס האדיר שלהם. יש להם ימים מאוד טובים ויש שפחות אבל האוירה, האויר והנוף עושים את ההבדל.... הבאתי לשם בשמנו אורחים רמי מעלה מדנמרק והם מאוד מאוד נהנו מהאוכל ואהבו גם את העובדה שקיבלנו מגוון של מזטים שונים ופוקצ'ה חופשי (על חשבון החברה כמובן...) וכך היתה להם הזדמנות לטעום כלמיני.

גידי42

New member
עכוזים וחוטינים - תמצית מישנה

כל מי שהספיק להכיר אותי לא מסוגל אפילו לעלות על דעתו שיש לי משהוא נגד חוטינים ו/או עכוזים. ההפך הוא הנכון. גם לא נגד חולצות בטן ומכנסיים שמתחילות על קו החצוצרות.(הצעירות של היום חושבות שהם המציאו את זה אבל למי שזוכר את "מכנסי הטייבס" של הטבחים והנהגים בצבא שעל מנת להשתין היו פותחים כפתור בחולצה, יודע מאיפה זה התחיל) אלא מה לעשות שלא לכל אחת זה מתאים. בדיוק כמו שלי לא מתאים בגד ים חוטיני (מי שרוצה לדעת את הסיבות.. בפרטי) מה לעשות. לא יודע למה יצא שלא נהנתי. אני מאד אוהב את מנטה ריי ואת האוכל בה. ובהחלט חושב שזה אחד במקומות היותר שווים בעיר.

אני מאוד אוהבת את מנטה ריי

מסכימה איתך שהטפאס שם מצויינים וגם הפוקצ'ה. יש להם גם ארוחות בוקר לא רעות, שפותחות יופי את היום. התיאור על סיר המולים (סליחה, המיכל) ממש עורר את בטני המקרקרת מהבוקר...

sharonchi

New member
זו לא פוקאצ'ה

מתמיד המנות העיקריות במנטה רי לא היו משהו וגם השירות שם בדרך כלל בעייתי. ואני מדברת על מדגם של עשרות ביקורים, בשעות שונות ובקהלים שונים. כיוון שהמאזטים שלהם מדהימים, אנחנו מרבים להגיע לשם בצהרים לארוחת מאזטים. והלחם המצויין הוא בכלל לא פוקאצה, אלא לחם בוכרי כמדומני. לאחרונה זיהיתי מנה נהדרת נוספת של קלאמרי עם פטה, שאני נוהגת להזמין ליד המאזטים. ביום שישי הקרוב אנסה את המולים עם השאלוטס.

למעלה