מנטה ריי - ביקורת ערב

Arfilit

New member
מנטה ריי - ביקורת ערב

ביום רביעי האחרון - לפני שנה בדיוק, נסענו הגבר ואנכי, מלווים בחברינו הטובים ג' ו-ג', אל מדרונותיה הדרומיים של ארץ ספרד הרחוקה, שם, חצינו את הגבול אל הזיז היבשתי הקטן והמתוק הקרוי גיברלטר – והתחתנו. ג' ו-ג' חברינו הטובים היו העדים. היה קסום ומופלא, חשוב ומרגש, שתוי ומצחיק! בחיי – כל אלה ביחד... משם המשכנו, (במחלקה ראשונה ברכבת לילה – למי שמחפש חוויות קינקיות) לצפון הרחוק והקריר של ארץ ספרד הרחוקה, וטיילנו ארבעתנו כשבועיים. טיול שלא ישכח לדורות. ממש סיפור לנכדים. בקיצור – חלפה עברה לה שנה בדיוק, ואני והגבר חשנו שבהחלט יש מקום לחגיגה. את האנקדוטות שארעו לאורך היום אחסוך מכם, באשר אין בהן נגיעת קולינאריה, ואולם בערב, חפצה נפשנו במזון ובאוירה – ובשילובם של ג' ו-ג' – כי אחרי הכל - כעדים, היה להם חלק חשוב בארוע עצמו, והם גם, כזכור, חברינו הטובים... בהתלבטות המקדימה כל יציאה, שהיא מחוייבת המציאות בחלוקת התפקידים בין הגבר לביני (אני אוהבת אוכל והוא גם כן), העלה הגבר דרישה אחת בלבד – שיהיה קליל ושיהיה סבבה (יש שיפרשו זאת כשתי דרישות, אבל בהכירי את הגבר – זו אותה דרישה ממש). אז החלטנו לפקוד את "מנטה ריי" לארוחת ערב מאוחרת. השולחן הוזמן לשעה 22:00, ואנחנו הגענו באיחור קל (הלכנו לאיבוד בחניון. בחיי! ואני תל-אביבית מלידה!) – ומיד הבנו שזו – אבל ממש ממש זו – העונה לשבת במנטה ריי בערב בחוץ. האוירה במקום – ס-ב-ב-ה, השולחנות מרווחים מספיק, הים קרוב מספיק, הרוח – בדיוק בדיוק במידה, והדֶק מהעץ – עושה את שלו. קיבלנו אחלה שולחן והיינו מאוד מרוצים. וכך ישבנו לנו, מרוצים ונטולי תפריטים, במשך שתי דקות, חמש, עשר, חמש עשרה דקות – רק לאחר כרבע שעה הגיעו התפריטים. הייתי שמחה לאמר שזה היה הפאלטה האחרונה בנושא השירות באותו ערב – אך לצערי – לא היא. השירות היה אטי, לא יעיל, והכי מעצבן מהכל – למלצרית היה כל הזמן פרצוף של: "נו... אתם באמת רוצים לאכול?!?! בשביל מה?!?!? ממש לא מתאים לי הענין הזה עם האוכל שלכם...". מצער. אבל – אנחנו חוגגים את יום נושאינו, ולא הסכמנו בשום פנים ואופן שפרצופה של המלצרית יעיב על השמחה. לאחר התלבטות קלילה עם התפריטים הזמנו את המאזטים לראשונות, ולצדם מנה של לחם בלקני. המאזטים עולים 13 ₪ לכל צלוחית (ומגיעים בצלוחיות ראויות בגודלן), ומגיעים על מגש עצום, עליו כעשר או שתים עשרה צלוחיות, מתוכן תבחר מה שבא לך (בא לאמר – כמו טאפס, אבל בלקני-משרח תיכוני). לקחנו איקרה – שהיתה קרמית, אוורירית ומצויינת, סביצ'ה (לא זוכרת איזה דג) עם סומק – שהיה נחמד ביותר, וגבינת צאן עטופה ומטוגנת בשמן עמוק, ליד סלט סלק – שהיתה ככה ככה. הלחם היה משמח. ליד – הזמנו בקבוק שרדונה ישראלי (גמלא אם אינני טועה) שהיה מוכר וקליל ומתאים – בדיוק במידה. 120 ₪. עוד ליד – הזמנו להריונית (זו אני) כוס מיץ תפוזים שנסחטו במקום (!!!). אחרי שלוק אחד עפה הכוס והמיץ נשפך בנחשול מרשים על השולחן עקב תנועת יד מפתיעה של ג'. בעוד ג' מתנצלת שוב ושוב, ואנחנו מעריכים נזקים (המכנסיים שלי נשארו יבשים, החולצה נרטבה מעט, והשולחן שחה במיץ) עברה לידינו מלצרית הפרצוף מספר פעמים ולמרות נפנופי הידיים והפרצופים שהעידו בצורה מובהקת: "כאן נשפך מיץ תפוזים סחוט במקום" – לא העלתה על דעתה לעצור. אחרי כמה דקות של טפטוף אדוק בצד שלי של השולחן, קמתי לקרוא לעזרה. נפלתי על מנהל המשמרת, או מישהו סמכותי אחר, וראה זה פלא – מיד שראתה אותו מלצרית הפרצוף ליד שולחננו – התייצבה אף היא, והם סייעו לנו בצוותא חדא. קל מהירה השולחן יובש, כליי הוחלפו והשקט שב לשולחננו. קיבלתי כוס מיץ חדשה – וחוייבנו על שתיהן (שאלה פתוחה – האם בסדר או לא). לעיקריות – רצתה ג' להזמין סיר שחור עם mix פירות ים – אבל נגמר. אז היא בחרה סיר שחור עם מולים – אבל לא היה. בסוף היא הלכה על סיר סרטנים (75 ₪) – ויצאה מרוצה ביותר. ג', לעומתה, ביקש פילה לברק – אך לא היה, אז הוא הזמין דג מוסר בגריל (80 ₪) – שהיה נחמד מאוד. הגבר פנה לאגף השרימפסים – שהוזמנו מוקפצים ברוטב חמאה ושהיו סתמיים (מנה לא גדולה מאוד – 95 ₪! מה קרה???), ואילו אני הלכתי על פילה דניס עם פירה (נשבעת לכם שבחרתי בגלל הפירה)(82 ₪) המנה שלי היתה קטנה מעט (ביקשתם קליל?! קיבלתם!), אך לא רעה. עם זאת – היא לא התעלתה מעבר ללא רעה. נקודת התורפה של: הרבה מדי שמנת שחתה לי מעל הפירה – וזה לא הסתדר כל כך. למנות האחרונות הגיעו (לאחר שהוזמנו כמובן) שתי מנות סורבה של אייסברג (27 ש"ח כל מנה): האחת מלון ואננס+קמפרי אשכוליות (מרוצות רבה נרשמה באגף הזה) והשניה מלון ואננס + פטל. הפטל היה מתוק מדי לטעמי. המלון והאננס – ברכה. עוד הוזמנה מנת קדאיף (30 ₪) – שאיכזבה. בשורה התחתונה – האוירה היתה נהדרת וקיצית – ושום דבר לא יכול היה לקלקל אותה, השירות היה בינוני ומטה, האוכל היה בינוני עם הברקות נקודתיות. המחירים – לא מוצדקים ביחס לאיכות. גישה לנכים – יש (אלא אם פספסתי משהו); השירותים לא נבדקו (למרות ההריון. מפתיע – אני מודה). הנזק – 624, כולל 1 ₪ אבטחה לבן אדם. נחזור – אבל כנראה רק לבראנצ'ים.

B r u l e

New member
עושה רושם

לפי הביקורת, שלולא המיקום של המסעדה והאווירה, לא היה שווה להגיע אליה בשביל שאר הדברים. ביקורת מעולה.

liti

New member
ביקורת מעולה,

חבל שההנאה לא הייתה מושלמת. מהביקורות האחרונות בפורום נראה שמנטה ריי אכן חזקה יותר בבראנצ'ים ולא בארוחות עצמן, ומהביקורת נראה כי לא רק מלצרית הפרצוץ אשמה בזה אלא גם המטבח עצמו. ומזל טוב לרגל האירוע- מי ייתן שתזכו לעוד שנים רבות ומאושרות יחדיו!

Lear22

New member
ביקורת מצויינת!

ומזל טוב קודם כל! מסכים עם הדברים של ליטי. לגבי המיץ: ברור שלא היו צריכים לחייב אתכם על שתי כוסות! מה זה?? לפחות לדעתי לפחות לדעתי 2:אולי אם הייתם הולכים ליפה או לתאומתה שלוותא הייתם מקבלים את אותה אוירה בדיוק, אך עם נזק כיס הרבה פחות גדול? מה דעתכם?

gershon17

New member
לי זה לא ממש ברור

זה לא שהמלצרית שפכה את הכוס. אחד מהאורחים שפך אותה (בטעות, נכון, אבל גם על טעויות משלמים).

liti

New member
לדעתי זה עניין של מדיניות של מקום,

הלקוח ייצא יותר מרוצה אם הוא יזוכה על כוס שנשפכה (ועוד כוס מיץ, לא כוס משקה אלכוהולי). אז נכון שהמסעדה לא חייבת לפצות, אולם אין ספק שזיכוי קטן כזה מצד המסעדה (ועוד על שולחן שהשאיר סכום לא קטן) יגרום ללקוח לצאת מהמקום מרוצה (וזאת בהנחה ששאר הדברים היו בסדר- לא כמו במקרה זה).

gershon17

New member
לא אמרתי שאסור להם לזכות

אבל במקרה הזה, לא הייתי בא אליהם בשום טענות אם הם לא מזכים.

Lear22

New member
זו הכל עניין של גישה

מסעדה כמו מנתה ריי, שהחשבונות בה מעפילים למאות ואלפי שקלים יכולה לזכות לקוח שהזמין מנה עיקרית בכמעט מאה שקל. תאמין לי שב"מחווה" הזו הם הרוויחו WORD OF MOUTH לשנה. כי דבר כזה אנשים לא שוכחים לספר לחברים, כמו גם חוסר הנחמדות שבאי הזיכוי. אני רואה בזה איקס גדול

Arfilit

New member
עמדת תומכי הזיכוי -

היא שבמקום שגובה כל כך הרבה כסף על אוכל ושתיה (12 ש"ח לכוס מיץ אגב) - הם יכולים להרשות לעצמם לספוג את עלות הכוס - והלקוח יהיה כל כך כל כך יותר מרוצה שזה שווה את הערך המוסף. עמדת מתנגדי הזיכוי היא שזה לא אשמתם ואין סיבה שהם יספגו. אני טרם החלטתי.

B r u l e

New member
בארקפה

גם אם אתה מפיל את הכוס בכוונה, או שהיא שוכבת יותר מדי זמן על השולחן ומתקררת, הם נותנים חלופית. הם כל כך מבוססים שעדיף להם לשמור על לקוחות מאשר לחסוך במים.

Arfilit

New member
אכן בארקפה -

לעומת המחירים השערורייתיים - דווקא הפיצויים על כל פשלה, ולו הכי קטנה (או גם אם סתם לא מסתדר לך מה שנתנו) - הם מיידיים וראויים!

anat11

New member
נכון, ואגב ארקפה

ראויים לציון הרולים שלהם. יש אותם בערך משמונה או שמונה וחצי בערב. ולמי שרוצה משהו קטן לאכול בערב (והסנדביצ'ים גדולים עליו לצורך הענין), זה פתרון מופלא. ח"ח מיוחד לרול עוף ברוטב בוטנים (וזה ממישהי שלא נוגעת בממרח בוטנים).

anat11

New member
אחלה ביקורת. ולגבי שירות -

חוויה דומה עברה עלינו אתמול ב(להבדיל) לה-סנטרל. הגענו בערך בחצות (אל תשאלו). העובדה שהושבנו במקום ע"י מלצרית, לא גרמה להם להבין שאנחנו נמצאים. וישבנו קרוב לעמדת המלצריות (לא רחוק מהעין בכלל - עמדו שלוש מלצריות לידינו!). 15 דקות המתנו לתפריט. רק העובדה שהיתה (בין יושבי השולחן) שיחה ערה עמדה ביננו לבין עזיבה. זה לא השתפר גם אח"כ. כמעט כל דבר (וכוס מים - על אחת כמה וכמה) צריך לבקש יותר מפעם אחת. אין קשר עין עם השולחן וצריך לעשות פירוטכניקה כדי לתפוס תשומת לב. בקיצור - שירות מחורבן לעילא. חבל מאד.

עמית@

New member
טעים טעים אבל מבאס פחד.

איך אני שונאת שהשירות דופק ארוחה טובה שנועדה להיות נעימה ומושלמת (היה כבר נעים- היה כבר אוכל טוב- היו כבר חברים- היה כבר יום נישואין.. למה למה למה לא להיות מקצועיים??) שיהיה במזל טוב- ומנטה ריי מתחזקת אצלי כמקום לבוא להנות מהרוח- מהנוף- מנשנוש או שניים- אבל לאכול ארוחה שלמה נראה לי מועד לפורענות.. (היהת בסופ"ש ביקורת מאוד לא אוהבת בחד מהמקומונים של ת"א- די מרתיע..)

liti

New member
והביקורת המדוברת של אבי אפרתי

כאן. (וענת תסלח לי על כך שלא שרשרתי להודעה שלה)

רומי 007

New member
הייתי שם בקיץ שעבר

הוזמנתי עם בעלי אחי והורי על ידי חברה של אמי שבאה עם 3 ילדיה. אני מציינת כל זאת כי היינו חבורה ממש גדולה והשארנו שם (יותר נכון המארחת השאירה)סכום אגדי של 1500 ש"ח לפני שירות. זה מעצבן כי האוכל היה פשוט סתמי. לקח ה-מ-ו-ן זמן לקבל שירות - אפילו לקבל תפריטים בהתחלה. אח"כ הגיעו המזטים המפורסמים המאכזבים למדי. ישבנו בפנים כי בחוץ לא היה מקום. השמש סינוורה מבעד לויטרינה חלק מהיושבים ולא נעננו בבקשה לעבור שולחן. הרעש היה בלתי נסבל - המולת הסועדים + מוזיקה אתנית עם המון תופים מחרישי אזניים שאם אני לא טועה נבעה מהרכב שהיה במקום אבל אולי זו היתה סתם מוזיקת רקע חזקה מדי. פשוט לא שמענו אחד את השני. במקום עיקריות לקחנו מבחר מנות ביניים ואכלנו במשותף. זכור לי לרעה הקלמארי (זו מנת בוחן שבאמצעותה אני בודקת מסעדות: פירות ים גרועים יבצבצו גם מתחת לרוטב גרוע והכנה לא נכונה של המנה קלה לזיהוי). ובכן - הקלמארי היה כאמור מאכזב, בילה יותר מדי זמן במחבת והפך לצמיג וקמחי. ביקשתי את הקלמרי לא מצופה והמלצרית אמרה שהוא כבר מגיע אליהם מצופה למטבח ולכן אין אפשרות לטיגון ללא ציפוי. תמהני אם ככה זה צריך להיות אבל האמת היא שתשובה דומה קיבלתי באודיאון. לא זוכרת מה הזמינו האחרים אבל אף אחד לא יצא עם חיוך מהופנט. טוב שלפחות החברה היתה טובה והמפגש היה נחמד. קינוחים כבר לא הזמנו. יכול להיות שהמקום מתאים ללפנות ערב על המרפסת שפונה לים לארוחה רומנטית ולא לארוחה מהסוג שהיינו. בכל אופן - לא נותרתי עם חשק עז לחזור לשם

Lear22

New member
קלאמרי

הוא קאצ' בכמעט כל מסעדה. עדיין לא טעמתי קלאמרי שבאמת היה לו טעם חזק של משהו. אני אומר טעם של משהו כי אני לא ככ יודע מה אמור להיות הטעם של הקלאמרי. תמיד אני מרגיש כאילו אני בעצם לא אוכל כלום. איפה הכי טוב?

למעלה