מנח

  • פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך

Yin

New member
מנח

זו רשומה ראשונה מתוך שלוש רשומות בהן אדון בנושא תנועה - דרך מנח הגוף בזמן התנועה.
ברשומה זו אדון במספר הנחות בסיס וההשלכות שלהן.
הרשומה השנייה תהיה על שלושה מרכיבים של מנח נכון, ותנועה נכונה.
והשלישית על המרכיב החשוב ביותר המהווה תשתית לאחרים.

אני, בדרך כלל, כותב ולא מבדיל בין גוף ונפש האדם ובין גוף ונפש הארגון, ומתייחס לניהול העצמי ולניהול של ארגון כמיומנויות דומות להפליא. גם רשומות אלו נעות על אותו הציר, בין המיקרו למאקרו.

נושאי התנועה והמנח מעסיקים אותי שנים רבות, גם באימונים שלי וגם בעיסוקי השונים עם ארגונים ועסקים. מנח אנושי ומנח ארגוני, כאחד.

זרז נוסף לחשיבה וכתיבה היו הרצאות של Kelly Starrett - פיזיותרפיסט וספורטאי, על הגישה שלו למנח הגוף בתנועה, אותן ראיתי, באדיבות אחי. תודה שי.

פציעות שנפצעתי באמונים פיזיים, נבעו ברובן המכריע מחוסר הקפדה על מנח נכון. החלמה מפציעות אלו הייתה כרוכה בעיקר בלימוד מחדש של המנח והתנועה.
גם בארגונים נגרמות פציעות. פציעה ארגונית, כמו זו הפיזית, לא מאפשרת לארגון לתפקד באופן מיטבי, עקב מגבלה פנימית, שנוצרת בגלל תנועה לא נכונה, במנח שגוי והריפוי שלה כרוך בעיקר בלחזור לנוע נכון.

אני רוצה לעזור בהחלמה, במניעה של פציעות ואם אפשר גם בייעול התנועה, כך שתהיה נוחה ויעילה.

כרגיל, אשמח לדיון.

עדי
 

CRAZY BOLI

New member
אהבתי !

וקלי מאוד מומלץ יש לו בלוג מעולה שבעבר עקבתי
אחרי כל פוסט ופוסט .

כמה הערות מנק׳ מבט שלי :

הגישה של מנח נכון = יעילות = הפחתה בסיכון
לפציעות היא גישה מאוד נכונה !!!

מאידך בשטח ישנה עקומת למידה שונה לתלמידים שונים
ומניסיוני למדתי שהתעקשות על התקדמות בעצימות רק
על פי סרגל של שמירה על מנח נכון עשוייה לעקב
התקדמות .
עוד דבר זה שברמות גבוהות של ביצוע ישנם פיצויים (סוג
של הכרח אצל חלק מסויים מהמתאמנים)
אך הם לא בהכרח תמיד יובילו לפציעה או לחוסר יעילות ולפעמים
במקרה ספציפי להיפך !!
החכמה לטעמי היא לשמור על ראש פתוח , לזהות מה המטרות של כל
אחד , ולהתאים את ההנחיות והמינונים על פי כל אחד ואחד .
 

Yin

New member
תודה

אני נותן את נקודת מבטי.
ברשומות הבאות, במיוחד בשנייה אני מתייחס לעניינים קצת יותר טכניים, מבלי להכנס להגדרות מהו מנח נכון. אני משאיר זאת לכל אחד לעצמו ולמורים שלו.

בכל אופן, כל אחד מגדיר התקדמות באופן שמתאים לו, וזה בסדר גמור גם לשחק גם עם המנח ולעבוד, לעיתים, במנח לא נכון מתוך רצון להתנסות או לחזק שרירים מסויימים - הכל צריך להעשות מתוך מודעות.
פיצוי, גם ברמת הגבוהות, שלא נעשה מתוך מודעות, יכול להזיק. עם מודעות - לרפא.
 

CRAZY BOLI

New member
לגמריי


 
למעלה