מנחת דימונה

מנחת דימונה

ככה נראה היום מנחת דימונה.
האספלט נראה במצב טוב מאוד.

מישהו יודע למה הוא נסגר ולא נפתח?
כואב הלב לראות מנחת כזה (מיני רבים..) עם המון פוטנציאל משמש כמסלול מירוצים לרכבים הגנובים של הבדואים באיזור.

C152

New member
דימונה...

מנחת במצב מצויין מבחינת תשתית.
המפעיל שלו לדעתי זה צה"ל ומידי פעם הם גם משתמשים בו. הוא גם כנראה אסטרטגי בעת חירום, לכן המסלול ארוך ורחב.

האם זה המנחת שהיה פעם של מפעל

בריקבנד מטיריאלס?
לבעל המפעל היה מטוס צסנה 310

רמי בר1

New member
שניכם צודקים.המסלול נבנה כמסלול נסיעה

למכוניות למטרת בדיקה של אביזרי בלימה שיוצרו במפעל
המסלול ניסה להתאזרח לפני כחמש עשרה שנים כסניף של שדה תימן,ואפילו היה מטס לפתיחתו .המסלול נסגר בגלל קו מתח גבוה שעובר מצפון לו.

רמי

האם באמת קו המתח הוא הסיבה היחידה לסגירת השדה?
אם קו המתח יוזז/יקבר מתחת לאדמה הוא יפתח שוב?

רמי בר1

New member
אני לא יודע מה יקרה אם,

ואני לא יודע אם קו המתח הוא הסיבה היחידה. מדרום למסלול היה קיים מתמיד קו מתח על עמודים בגובה 12 מ', שחצה ממש סמוך למפתן. הקו הזה לא היה בעיה, והייתה אזהרה מפניו. מצפון למסלול, ולדעתי די רחוק ולא מפריע ,הוקם קו מתח גבוה, על עמודים ענקיים, וזה ממה שידוע לי סגר את המנחת.
לדעתי לא הייתה הצדקה לקיומו כמנחת. כשהיה פתוח ,הנוהל לנחיתה היה תאום עם אלי פרץ ושליחת מנחית במיוחד למקום. מישהו היה צריך לממן את זה, ולא נראה לי שכמות הפעילות הצדיקה את שמירתו כמנחת.
לפחות המנחת עדין קיים, ולא כמו המנחת של ירוחם שקשה לזהותו בגלל ערימות מוצרי אקרשטיין שמסודרות עליו

ronga

New member
לא יודע,, אבל כסרט מתח לפורום זה נחמד

ז'אנר חדש: ימריא \ לא ימריא

רמי בר1

New member
אם זה טס מצוין,ניחא.אפילו שדעתי שמה שלא נראה

טוב לא טס טוב...
אבל להשתמש בזה כמכונית???זה לא לענין. בטח כי כל פגיעה קטנה בפח או בפלסטיק משביתה את הדבר הזה.
זה ניראה לי כג'ימיק שלא יתרומם. אני מדבר ממקום של מישהו שאין לו כסף להוציא על שטויות, אבל אני מניח שמתכנן הדבר הזה לא כיוון אלי ואל שכמותי.
אולי זה יהיה הדבר הבא? בארץ , בודאי לא.

למעלה