מנחת באזור המרכז

om133

New member
מנחת באזור המרכז

שלום, מישהו יכול לתת הכוונות למנחת באזור המרכז (ללא תשלום)? תודה רבה

om133

New member
אני מאוכזב....

אני מחפש כבר יומיים מקום להטיס בו באזור ת"א..... עברתי כבר על כל רשימות המנחתים, אתרי הטיסנאות וכל ההיסטוריה של הפורום. לא מצאתי עדיין שום מקום שאפשר להטיס בו בלי להתיעץ קודם עם מנהל הבנק..... לא יכול להיות שבכל אזור המרכז אין אפילו רצועה קטנה ופנויה של אספלט/דשא/כורכר..... אם מישהו יכול להחכים אותי - אני אשמח

dav741

New member
יש לי מקום מעולה להטיס באזור ת"א

מכיר מקום טוב שפעם ההייתי מטיס שם הרבה וזה בין אזור לצומת חולון המקום נקרא "מקווה ישראל" כשתסע לאורך הכביש מכיוון אזור לכיוון צומת חולון חפש שם כניסה אני לא מאמין שתהיה לך בעיה.

matzri

New member
איפה בדיוק אפשר להטיס שם?

אתה מדבר על להטיס בתוך מקווה ישראל? הכניסה לשם חופשית? מה שכן זה דיי מסוכן, ההטסה היא לא מעל כבישים ראשיים?

לוטן זק

New member
מה כוונתך מרכז?

הסבר איפה אתה גר ובאיזה איזור אתה רוצה להטיס.

YHS

New member
איני מבין למה אתה מאוכזב

ואתה מחפש רק יומיים. יש כאלה שמחפשים חודשיים. יש מסלול בנען, יש בלטרון, יש מקום ברישפון, מטיסים בגלילות בעמק חפר ועוד מספר נקודות. זה טבעי שבת"א אין מסלולים. לגבי התשלום - מסלול טוב הוא מסלול מושקע. הכסף בא מהיכן שהוא. לכן גם זה טבעי. כך במסלול אשרד, מסלול "שחק" או מסלול פתח תקווה. עוד דבר קטן (אבל חשוב) : כאשר קבוצת מטיסים מסוימת מאתרת מסלול, לרוב מתגבשת קבוצה חברתית סמגרת אותו מסלול. לא כל קבוצה תשמח לצרף אנשים נוספים ולא מוכרים. הניסיון המר של מספר מקומות "מסודרים" שהצטרף אליהם מישהו שרק הפריע ויצר בלגן (חוסר בטיחות, חוסר משמעת, אי חיבור חברתי) זכור להרבה. אז אולי כדאי קצת סבלנות. תגיע למסלולים, תכיר אנשים, יותר מזה - יכירו אותך ואז יהיה פשוט יותר. הנה, דוגמה טריה - היום מסלול אשרד היה פתוח להטסות חופשיות. יכולת לבוא, להטיס ללמוד ולהכיר אנשים.

om133

New member
אני מתנצל אם מישהו נעלב...

זו לא הייתה הכוונה. אני גר בתל אביב וחיפשתי משהו באזור החקלאי שמצפון ומזרח. במסלול ברשפון הייתי אבל לא מצאתי רצועת שביל מספיקה להטסה (אולי לא חיפשתי במקום המדויק). אשמח לקבל יותר פירוט על נען, גלילות ועמק חפר. איך מגיעים? לגביי צירוף אנשים חדשים: אני בטוח שבארצנו שופעת השדות והשטחים הפתוחים יש מקום לכולם. מנסיוני, כמעט כל האנשים העוסקים בתחום בהם נתקלתי עד כה, הם אנשים נחמדים ומאירי פנים. רובם שמחים לצרף מטיסים חדשים, כל עוד הם לא פוגעים בבטיחות והאווירה כמו שתיארת. אישית, אין לי כוונה "לפלוש" למקום בו אני לא רצוי.... בכל מקרה תודה

YHS

New member
../images/Emo13.gif בכלל לא ענין של היעלבות

נען זה מעט אחרי רמלה, לכיוון בית שמש. מסלול עפר של מרססים. עמק חפר זה באזור התעשייה , לפני חדרה. נכנסים ופונים ימינה וממשיכים עד הסוף (היה כאן שירשור עם הסבר). גלילות זה ליד המחנות הצבאיים. נכנסים צפונה ועוברים את המחנה. לענין השני- מסתבר שכנראה אין מספיק מקום לכולם. לא כל שביל עפר מתאים לטיסנים. הן ברמת השביל עצמו והן ברמת הסביבה. יש מגבלות של מגורים, קווי מתח, שטח פתוח ועוד. אני מסכים איתך לגבי "כמעט כל האנשים העוסקים בתחום בהם נתקלתי עד כה, הם אנשים נחמדים ומאירי פנים". למעט כמה..... אבל עדיין, מניסיון, הרבה מהם זהירים, בשל ניסיון כזה או אחר. לכל מסלול יש גם "מסה מירבית" שאיתו הוא יכול לחיות. מעבר לזה המקום הופך לכאוס. גם אנחנו, במקומות השונים בהם אנו מטיסים, נזהרים מזה ובשל העובדה שגם אנו (חברי להטסה ואני) רוצים להטיס במסלול טוב ובאווירה חברתית מסוימת, יורדים מעת לעת למצדה או מסלול אחר לסופ"ש של הטסות. כי כנראה
במרכז קצת צפוף. בתמונה - בעת "פריסה"

mol3

New member
וגם... מנחת בתשלום חוסך כסף

כן, זה פשוט מאד.... מניסיון במנחת שבו משלמים, חוסכים הרבה הרבה נזקים לטיסן. כל מי שמטיס במסלול ללא תשלום ואין לו האפשרות להטיס במסלול מוסדר, משלם בשנה על נזקים, הרבה יותר מאשר מטיסים במנחתים מוסדרים. במנחת בתשלום, אתה לא חושב 10 פעמים לפני כל טיסן... יעמוד בתלאות המסלול ?... או שלא. כאחד שאין לו גישה גיאוגראפית למסלול מוסדר, אני יכול לומר לך שהייתי מוכן לשלם בכיף 900 ש"ח לשנה.

למעלה